Mari join..:)

Saturday, November 18, 2017

Musim wanderlust da tamat?

Walaupun aku ni takla duit berkepuk, kerja pun jenis station satu tempat tak perlu outstation bagai. Tetaplah orang cop aku sebagai "kaki jalan" or "kaki derak". Padahal, luar Asia pun tak sampai lagi. Paling jauh pun, Taiwan. Sampai kan ade mamat ni amik nombor aku kat myjodoh (aku tak ingat bila aku subscribe hehe) pastu mintak FB aku dan tanya soalan, u ni suka jalan ek. Nasiblah dia senyap dah lepas tu, takde mood nak melayan huhu.



So disebabkan life I quite hectic sekarang ni,sampai status Whatsapp pun "hating my life", aku jadi takde mood nak berjalan. Tambah pulak sejak post "Crush(es) aku hari tu, yang first tu je kaki derak. Yang muncul selepas2 tu semuanya tak minat, passport pun tak mandang. Ok la tak la ramai beno, 4 orang je kot. Tapi entah kenapa mempengaruhi I jugak. Padahal I masih bercita-cita untuk mengembara bersama love of my life tuh.



Bila member buat group..ajak gi sana sini, I no feeling. Nak simpan duit pun tak semangat. Apa pun tak semangat. Nak research pasal tempat tu pun takde keinginan. Tambah pulak rumah baru yang company provide tu takde line digi. Line maxis pun kejap ada kejap takde. Lagi la takde feeling nak meng-google. Kat opis tak sempat pun nak mengular. Hari2 pun sampai umah dekat kol 10. Sedih.



One of my scandal tu lagila. Aku cakap nak gi satu tempat ni, pastu dia cakap "nape eh pompuan ni suka sangat berjalan,ni sebab tak payah simpan duit nak kawin la ni,tak macam lelaki" err betul jugak dia cakap tuh, hahaha. Siap cakap, cuba pompuan try simpan duit nak kawin macam laki,mesti tak fikir dah nak berjalan. Baiklah baiklah, tak nak bagitau u kalau I nak berjalan nanti,takut dikecam haha.


hmm...


Harap satu je,bukan factor usia kbye.



1 comment:

  1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete