Mari join..:)

Friday, May 19, 2017

Crush(es)

Sejak G cakap nak kawin Ogos tahun lepas, aku rasa ada la 5,6 kali kot aku ada crush hahaha,termasuk Gambit lah.


Tapi dalam tu ada la 2orang yang main. Main tu utama, bukan play ya. N dua2 technician, macam yang memang aku nak, haha.


Sorang tu i jumpa last year,around November, kacak, urban sikit,orang keyel katenye, n kitorang ada few common interest. Few jelah, sebab dia pun jauh. Whatsapp2 gitu jelah. Sama macam aku, bila sembang suka ada haha kat depan. N aku lak rasa hepi bila dia gelak,rasa macam segala rungsing hilang. Pastu suka cakap aku sengal pffft. Tapi tulah, dah kata kacak,pastu dia pun ngaku separa playboy, memang separa pun sebab dia kawan ja semua tapi xde la declare dengan semua cakap gf ke apa. Tak macam setengah orang tu, kat semua dia cakap i love u. So memang takdelah aku teringin nak kawin ngan dia ke apa. Memang sonok berkawan saje.Tapi i tak nak panggil dia adik walaupun memang dia muda 3tahun dari I haha. Maintain as crush ek.


Yang kedua ni,baru je jumpa dalam awal Mac, stok calon menantu pilihan. Hensemmmmm tak boleh compare lah dua2 orang ni, yang first tu kacak n stylo, yang kedua ni putih and down to earth sikit.Jenis kerja tak tengok fon, jenis tak kisah nak up dari orang lain, buktinya helmet takde cap pun haha, tapi taklah selekeh macam I, dia tetap nampak sparkling, mungkin hasil wuduk kot eceh, pastu tak pernah nampak dia mengulat, dia dok kantin time rehat  tengahari tu jelah, selain tu gi surau.


Yang paling kelakar, 2nd crush ni orang KAMPUNG GAJAH. Dalam banyak2 tempat, lah satu kampung pulak nye. Walaupun memang awal lagi aku nampak dah moto plat AHK, aku bayang orang Ipoh ke taiping ke kuala gitulah. And dia memang tak cakap utara sangat pun. Dah semua orang cakap mungkin jodoh agaknya. Haha,too soon babe.


Keh takdela nak cite sangat pasal diorang ni sebenarnya. Cuma malam ni aku tiba2 terfikir je. Ada crush memang seronok tapi macam crush pertama tadi lah. Terbiar gitu jela akhirnya.  Kalau dia nak pun aku tak rasa aku nak. Sebabnya sebelum ni ada sekali tu aku ada crush masa matrik, pastu last2 dia ada awek. Pastu beberapa tahun selepas tu dia interested kat aku,silap2 kawin dah aku dengan dia, tapi sebab masa tu I dah tak minat kat dia so bye bye haha. So aku rasa, aku takkan minat dengan crush yang minat aku balik hahahhahahaha.


Jadinya, motif di sini, hmm ape ye. Oh ye, ada crush memang fun,tapi tiba2 i terfikir apa lak penghujungnya. Hurt again? Uhh tak nak la, cukuplah jadi crush je sampai i bosan n jumpa another crush pulak. I dont have the courage to love again. Tapi ada crush banyak2 ni, i nampak macam pompuan jahat yang tak setia ke? Manalah tahu kalau i met the one pastu dia ingat i jenis playgirl,kan dah frust. Hahah.


Sekian merapu dari orang demam dan baru lepas makan ubat batuk.


6 comments:

  1. yg ikhlas,
    presiden bbnu club. hehe

    ReplyDelete
  2. oh dan lagi satu #darijauhsaja :P

    ReplyDelete
  3. eh eh spam plak, kbai. hahahaha!

    ReplyDelete
  4. Hahahaha xkan nak cite habis.. Xsyok ah. Ke nak ltk gmbr baru xtergantung sepi? Hahaha

    ReplyDelete
  5. Yg first tu u kenal kn sarah. Yg 2nd nanti eh kite gosip haha

    ReplyDelete