Mari join..:)

Thursday, December 22, 2016

Fish child.

Lagi sejam 8 minit nak balik kerja,tiba2 aku rasa serabut pulak dengan benda ni. Haha.


Ok,fish child atau dalam bahasa melayunya anak ikan. Faham kan? Ok sebagai introduction,Gemok muda setahun dari aku. Masa mula sembang tu dia cakap dia sebaya dengan aku.Well masa tu I muda remaja lagi,baru 23. So I pun ok lah (dari kecik sebenarnya aku suka orang yang tua 3 tahun). Pastu ai ni kan kerja opis,of course la leh tengok semua orang department ai punya record,well bukan aku yang cari sebenarnya,ter-ada di depan mata.So alang2 tengoklah.Then I tahu yang dia muda setahun.Demn.


So aku pernah la tanya dia dulu, mak dia kisah tak aku ni tua.Tapi dia kata takpe,sebab awek dia yang muda dulu suma mak dia reject. Ok fine takpa. So I ok jelah,muda setaun je pun.


Pastu,bila dah down dengan dia, so I pernah la try2 kat group. Kawan2 I ni ramaila yang ada adik.Ada yang sebaya aku,ada yang muda la of course.Kan aku lompat,so kawan2 ramai yang tua setahun. So asal tau diorang ada adik je,I just miang sikit jela gitu.Bukanlah pergi mesej adik2 diorang.Saje sonok2 je panggil diorang akak ipar camtu. Paling muda adik Ana kot,yang kawin hari tu tuh,21 ke 22 umo dia camtu. Sebab I suka pakwe kerja pomen,adik dia tu pomen.Huhu. Sampai masa kenduri Bab dok usik2 aku dengan dia.Pffft. 


Sebelum tu pun ada la aku kawan dengan sorang ni,umo 19. Pastu aku cite kat adik aku,pakwe aku umo 19,gurau2 je pun,pastu adik aku warning. Sebab dia muda 6 tahun kan dari aku,dia cakap,muda camne pun takpe,janji jangan muda dari dia. Haha. Nasib bukan adik yang muda 4 tahun or muda 2tahun dari aku yang warning,payah tuh sekarang. Hahaha.


So sebab dah declare I ni taste fish child,aku rasa macam dah ter-mulut masin kot. Memang yang tua2 tak minat kat aku,yang fish child je ada. 23,24,25 yang mesej2 aku sekarang. Aku tak tipu pun umo aku. Tapi tu lah,aku pun tak kisah sangat.Sebab aku rasa macam nak main lagi.Kalau yang umo 30 mesti kalut nak kawin kan.


Sampai lah...satu hari tu.Kawan baik masa Unimas mesej aku. Cakap dah jatuh cinta. Haaa jeng jeng jeng. Ok sedikit pengenalan,kawan aku ni janda berhias. Dia kawin dekat 2 tahun kot,and title dia memang janda berhias. Aku rasa boleh google kot kenapa. Dia kata terjatuh cinta kat engineer kilang dia. Haha. Memang taste engineer je dia ni.Ex husband dia pun engineer dulu. Pastu aku cakap la,ape lagi (cey aku memang berani sekarang) gi la try. Dia pun single,tak salah pun kan. Ex dia pun dah ada pengganti.


So dia cakap kat aku, wey aku takutlah orang kilang aku mengata.Aku dah la Miss J,pastu dia tu bujang dan muda pulak dari aku. 


Terus aku macam, erkkk aku anak dara lagi,tapi kawan dengan fish child. Hmmm. aku dah cite dengan Bab,dia cakap ok je. Siap tolong pilihkan lagi untuk aku. Dia kata ok je,sebab hang pun nampak macam umo2 tu je.Kalau dia yang wat gitu haruslah orang cop sugar mummy. Tapi...Hmmm...takut jugak...and malu....



Korang rasa macam mana?

No comments:

Post a Comment