Mari join..:)

Wednesday, April 20, 2016

Malacca Trip.

Haha, ni trip lama. Chinese New Year tahun lepas. Sebab nak clear gambar2 dalam fon,so semua masuk blog la ek. Kiranya trip ni betul2 masa aku baru balik dari Bandung. So sehari sebelum berangkat ke Melaka kami gerak gi umah mak teh kat Kampung Jawa Klang.
 
 
Angry bird pemberian Gemok jugak enterframe haha.

Ni masa tunggu paklong sampai. Kami semua siap awal takut jem kat Seremban. Dalam 9.30 pagi kami semua gerak dari Klang.
 
Ok sampai resort.
 


Sepupu, Aiman yang perasan hensem huhu. Baru 14 kot dia sekarang,tapi tinggi.

 

 

Ni la port lepak kami untuk 1 malam, 5 kereta semuanya pergi.



Part paling penting huhu.



Eh nampak pulak Honda hehe

Pergi servis kete jap haha

Aktiviti wajib: berendam haha

Irdina Qaisara dengan Tok Su hehe


 
OK dah checkout. Jom pi Melaka Raya dulu.



Aku nak naik, tapi tak jadi. Sebab adik terkencing dalam seluar haha.
 
Ok dalam kol 6 gak nak bertolak balik ke KL.
 

Ni on the way ke tol Alor Gajah. Gile jem, tengokla budak2 kat depan ni. Macam2 peel. Nak sampai ke tol pun sejam lebih. Adik nak terkencing, pergi kencing kat tepi jalan haha. Pastu kete bergerak sikit ke depan,dia lari takut kena tinggal,terjatuh kat jalan. Kesian tapi dramatik gile kan huhu.



Lambatnya hoiiii.

Zoo kalau tak silap

Tak banyak cite pun pasal Melaka ni. Satunye,sebab kejap sangat. Takde aktiviti pun, betul2 main air kolam tu je,pastu masak2. Kat Melaka Raya tu merasa asam pedas tapi tah la,tak feeling sangat. Pastu sekejap sangat, satu malam je pastu dah nak balik. Balik pun jem, checkout kol 11 kot pastu dekat kol 11 baru sampai Subang. Serius, masa singgah kat RNR seremban, lutut aku rasa nak tercabut dah. Fikir nak cepat sampai rumah Pak Uda je. Huhu. Patutla ayah tak nak ikut, letih tau I drive sorang dalam jem. Orang lain bawak auto sobssss.

2 comments:

  1. amboi conoknya jenjalan ya hehe kita plan nk g melaka gak ni. huda. attach le gambo beso skit sonok tgok hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mase tu betul2 gi a famosa resort dengan taming sari (tu pun xnaik) kahkah..xde gambor dah eka.huhu

      Delete