Mari join..:)

Sunday, December 13, 2015

Andai ada seorang teman yang sudi bersusah untukku..

Tajuk taknak kalah.Panjang bebenor.


Terfikir sesuatu malam ni. Aku rasa aku bukan seorang teman yang baik. Cukup baik untuk diingati. Kadang2 aku rasa terhegeh2 je. Aku yang selalu ke sana ke mari untuk berjumpa.Put effort walaupun jauh, demi rindukan seorang kawan tu. Ke kedah, ke miri,ke penang..Tapi takde pun yang tiba2 call aku tanya nak datang jumpa aku. Ada pun, aku sebagai last resort. Bila dah takde orang lain,aku lah dicari. Bukanla nak kate kawan2 aku tak baik. Sebab diorang baik la aku ingat. Cuma kadang2 rasa sunyi..macam bertepuk sebelah tangan...... Orang kata seronok jadi aku sebab takde masalah.Banyak je benda yang aku runsingkan tapi tak cakap.

Tuesday, November 17, 2015

Kenduri arwah.

Ni bukan nak cerita pasal ada buat kenduri arwah, tapi definisi kenduri arwah tu. 2 minggu lepas I balik kampung. Cuti deepavali kan 4hari. So rupa-rupanya adik aku Saadah dah mula bekerja. Kat billion teluk intan je,tak jauh. Pastu sebab hari-hari habis kerja kol 10 malam, so mak macam tak bagi la dia pegi balik keja sendiri. Maka nya, I la jadi driver sepanjang balik cuti tu.


So dah jadi kebiasaan. Kalau mak ikut sekali pegi pekan,sembang2 la memacam topik. Pastu keluar la pasal topik saka. Aku cakap la, ada sekali tu aku post something kat facebook. Ingat lawak ja. Sekali ada kawan Cina muslim masa Unimas pm aku.Bukan nak ngorat, jangan fikir jauh sangat. Dia cakap dengan aku, tolong turunkan post tu. Dan dia cakap, ada benda berminat dengan aku. Katanya maybe dari nenek moyang. Aku macam, huh?Seriously?


Pastu dia tanya,aku kenal ke dia.Haha of coursela kenal,sama fakulti n batch cuma dia course mekanikal je. Dia kata pernah kerja darussyifa camtu. Dan dia kata dia cuma boleh scan,tapi tak pandai mengubat lagi. So dia suruh la aku pergi jumpa ustaz.


Aku ni tak la ambil serius sangat. Sebabnya, aku tak pernah nampak makhluk mana-mana. Pastu bila lapar,takde pun makanan terbang sendiri mai depan aku.Haha #lawakhambar


So aku teringat,jadi cite la kat mak aku. Then mak aku kate,dulu masa muda2 mak tak tahu. Arwah opah kau dulu kalau buat kenduri,mesti buat nasi lemak sepinggan bubuh telur la bagai. Makanan tu tak boleh usik,even nak rasa garam pun tak boleh. Makanan tu khas untuk dotdotdot. Selagi dia tak makan,kita tak boleh makan katanya.So mak aku sebagai menantu kesayangan pun tolong je la buat. Pastu adik ipar ayah aku tukang baca doa.Dia ni dukun.Doa tu bahasa pelik2, mak aku kate dengar pun macam bismillah je,yang lain sume tak faham. Mak aku kate lagi, kalau kenduri memang kena la ada bahagian untuk benda tu. Dan disebabkan itulah,sebut kenduri arwah.Arwah tu merujuk pada dotdotdot. Bagi kebanyakan orang,kenduri arwah bermaksud tahlil untuk si mati kan.

Dah tu aku cerita la kat grup wasap budak taayah.Kawan aku sorang tu tanya,betul ke benda tu makan.Nampak berusik tak nasi tu. haha.


Lagi, kalau tak buat, jadi la macam2 kejadian semasa or selepas kenduri. Ada la few contoh. Dulu buat kenduri. Tak ingat kenduri apa.Buat kat rumah aku la.Sepupu aku lelaki datang naik motor.Dia ni anak pada pakcik aku yang dukun tadi. Dia datang2 pastu masuk bilik. Dia suruh senyap2 kata dia baru jatuh motor.Tak nak mak dia tahu. Nampak tulang.Ngeri hokay.Macam tembuk kaki dia.Pastu side mirror patah. Jalan nak masuk kampung aku masa tu ada satu lap yang tangkap lentok punya.Kerap eksiden situ. Tak silap adik dia pun penah jatuh situ. Sudahnya mak dia ter-tahu jugak. Then ayah bawak sepupu aku tadi pergi hospital.

Pastu, masa buat kenduri berkhatan untuk Alip dan arwah Azam,masa ni Alip 6tahun,Azam pulak 9tahun. So khatan ramai-ramai la siap panggil bomba untuk mandikan. Ada 11-12 budak kot masa tu.buat kat rumah aku.Adik aku yang muda 2 tahun ni,Dila jalan2 la naik moto ngan sepupu kami. Anak pakcik dukun tadi jugak. Ingat lagi,masa tu dila pakai tudung bawal hitam aku. Sekali terjatuh ke belakang. Luka la kepala.Banyak darah kat tudung tu. Pastu Ayah Andak bawa pergi hospital.N malam tu aku kena tido hospital Kampar jaga dia.First time tido hospital dan hospital tu sendiri serammmmm.

Pastu ada la aku eksiden lepas kenduri bertunang adik aku, ayah aku eksiden masa adik aku nak nikah,aku pun eksiden teruk langgar lori lepas kenduri kawin adik aku. Sudahnya pakcik dukun kate,sebab tak bagi dotdotdot makan. Khurafat je bak kata mak aku.Jangan korang percaya pulak k.


Dah tu,pernah la rasa ada benda ikut kadang tu. Yelah, kan boleh rasa macam ada orang dok belakang kita.Tapi bila pusing,takde ape pun. Pastu bila bagitau ayah,dia memang risau gile la.Pastu dia gi la telepon pakcik dukun suruh tengokkan.Dia kata, orang hantar benda nak ikut ayah aku.Tapi sebab aku yang lalu depan rumah orang tu,benda tu ikut la aku balik penang. Cis.Pastu kena mandi limau la aku. Pastu masa satu family aku kena buat dengan orang kampung kami sendiri, ustaz tu ajar la tengok benda tak nampak dek mata kasar ni pakai mata hati. Sejak tu, memang la aku selalu rasa seram. Cis sangat.Tapi bukanla dotdotdot arwah opah aku. Aku rasa dah buang kot. Sebab tak dengar pulak cite pelik2 masa opah aku meninggal. Lagipun buat pe bagi aku.Baik bagi pakcik dukun kan.Huhu.Tapi rumah opah memang kadang-kadang seram huhu.Lagi lagi lepas opah meninggal sebab rumah tu takde orang duduk.


Yang tak syoknya, aku kadang-kadang terbawak-bawak tau. Ada kadang tu aku pergi sergah kawan aku. Bila aku kat sinki,dok rasa benda tenung aku.pastu tetiba kawan aku datang dari situ.Berderau darah aku nampak benda datang.Padahal kawan aku.Tak pasal dia pun terkejut sama.Pastu kadang2 masa mandi or buang air rasa ada benda kat atas pembahagi antara toilet dan bilik air or kat belakang aku. Psikologi aku rasa. Huhu. Macam bila tido kat ruang tamu rumah sewa dulu,pejam mata nampak benda yang muka dia darah-darah ada kurap la ape tengah usyar aku baik punya.Terus bangun pi tido dalam bilik. Harap bayangan aku ja.Tapi memang tak la nak tido kat situ dah. haha.


Ok sekian cerita panjang lebar. I cite sebab terbaca kisah backpackers jumpa hantu dalam bilik hotel uwaaaaaaa.




Friday, October 23, 2015

Krabi Trip.

Hi guys I went to Krabi last week. Eh speaking le pule. Ok dah plan dengan my buddy nak gi Krabi 3hari 2 malam n bajet kami sebolehnya nak bawah RM1000 untuk 2orang.Bole ke tidok?


From penang dalam 6.30 pagi kami drive berhenti kat RNR gurun makan2 setel apa yang patut. So bajet minyak dalam RM20 la, tol RM13 tak silap sampai border. Pastu singgah kat Caltex sebelum border beli pas masuk Thai.Then terus ke Bukit Kayu Hitam and tinggal kereta kat border.Tak jauh pun, dalam 2jam je border dari Seberang Jaya.Luckily kami pergi pagi, takde orang jaga kat pos sempadan tu, so boleh terus parking kat border dengan free. Kalau tak, kena bayar RM16 sehari kot. So jimat la RM16x3=RM48. Mohon jangan report polis ek.huhu.


Then pergi beratur cop pasport,RM1 jangan lupa. Pastu jalan masuk Dannok. Firstly, kami pergi tukar duit dulu. RM900 dapat 7350 baht je.ok sedih. First thing kami buat lepas tukar duit, beli simcard Thai. 200 baht. Jenama Happy kot. Include Internet unlimited katanya untuk seminggu. Pekedai tu pandai cakap melayu. Lame jugak la kat dia sebab dia tolong pasangkan sim sekali kat fon aku.nasib fon dual sim kan.siap tangkapkan gambar kami. Lepas beli sim card, kami pergi cari van.


Van tu satu2 nye kat situ yang trusted. kalau korang kena panggil2 tu,jangan naik. Yang tu tak trusted. nanti kena bayar mahal. Yang kitorang naik tu,memang tak panggil orang. huhu. So total kena bayar 57baht seorang untuk ke hatyai.Perjalanan dalam 1jam. Murah kan? So total kat sini 114 baht. Bertolak dalam pukul 10, sampai hatyai kol 11.


Sampai hatyai, kitorang berhenti depan lee garden. Jalan sikit betul2 depan grand plaza hotel terus beli tiket ke krabi kat situ. Nama agen tu Chan Travel. Murah. 270 baht untuk perjalanan 5jam! so darab 2 orang, jadi 540 baht.So kitorang ada masa 2jam nak pusing2 cari makan ke apa. Sebab van jalan kol 12 (kol 1 jam Malaysia). Mula2 nak pergi toilet. So kami masuk la lee garden. Lee garden ni dulu ada kes bom, so bila nak masuk kena buka beg semua. Sekali toilet suma takde air. Pastu gedik gi tahan kencing dan pergi la cari restoran muslim. Cari restoran "Kelantan" tapi tutup. So pergi restoran Salma.



Restoran Salma ni memang mahal, order nasi putih 1, tomyam campur 1, telur dadar, teh o ais ngan teh ais. Tu pun dah dalam RM28.Satu lagi nama hamid. tu pun mahal. aku makan nasi goreng ayam kot dengan teh ais. dekat RM15. yang ni harga 2@3 tahun lepas. Takpela janji kenyang n dapat pergi toilet huhu.

Pastu van sampai,kami kena dok depan. Sebab kami nak pergi hotel kat aonang terus. Orang lain nak sampai pekan krabi je.So sepanjang 5 jam tu tak tido la kami. Takut sebab dia bawak laju, tapi takla secara melulu.Cuma masa dia nak potong tu ngeri jugak la. Masa tu belajar la cara orang siam bawak kereta. Depa kalau brek mengejut akan pasang lampu kecemasan. So orang belakang akan jaga-jaga la.Kita? Huhu.


Ok dalam 2jam lebih perjalanan, sampai kat RNR Trang. So pergi toilet lagi, and tangkap gambar. Kat situ bole beli jugak cenderamata dan makan2. Yang ada gambar aku sorang kat tugu kaler putih tu hentian Trang la tu. huhu.


Pastu teruskan perjalanan ke Krabi.Lepas drop few passenger kat pekan Krabi,kami terus ke Aonang. Cakap nak turun kat goodwill hotel.Dalam sejam jugak. Terus checkin hotel. Kami tak book pun, walkin je. Kami try 1 hotel ni,nama cozy place. Dia kata RM70,so kami ok je. Tapi cozy tu full kot, kami kena hantar hotel sebelah,HARVEST hotel.Jadi la,janji ada dan okay biliknya. Memang letih dah rasanya. Nak mandi dan baring je ni.


Masuk bilik, tangkap gambar jugak atas katil. Poyo jer. Pastu mandi2. Take a nap. Bukak tv, semua cakap siam even cite omputih pun. Nak tukar bahasa bole,tapi few channel je boleh. Subtitle takde. Nangis.


Malam tu. Sewa motor nak jalan2. Sewa kat hotel Cozy tu. RM20 sehari. Siap ada agreement dan kena bagi pasport. Biasa la kan. Pastu kami pusing2 pekan Aonang. Cari penkek yang sedap tu.Makcik Yaminlah. Dia area seberang balai polis pelancong.Tapi tutup la pulak. So try je mana2 penkek pun. Dengan aiskrim tempurung.Aiskrim tu ingatkan jagung manis dalam tin tu, tapi rupanya jagung tu rangup2. Penkek tu okay,manis. Aku tak suka sangat manis. Saja nak bagi rasa dahla kan.huhu


Lepas penkek. Kami singgah cimb. Dah buat cimb overseas tu siap2. Opkos la member aku je yang bawak moto,aku kan lesen hiasan je.haha. So member aku saja la try kuarkan 500 baht. Guess what? Rm61.40 sama dengan 500 baht. Mahal dari money changer pagi tadi. Pastu parking moto. Lepak2 tepi pantai. Beli selendang jugak kat kedai tepi2 tu. Sebab esok nye bole lilit kat pinggang pastu leh buat tikar nak dok kat pantai nanti huhu.


Balik dari berjalan,p tapau nasi goreng tomyam kat kedai area situ dan beli limau bali,jus mangga. Jus mangga kat Krabi memang sedap. Tak tau la diorang buh ape. Pastu beli baju I love Krabi untuk island hoping esok. Maklumla takde baju renang. Pakai ja tshirt dengan seluar pantai tu. Sampai bilik makan kat balkoni. Gemuk la I makan nasi memalam huhu. Pastu masing2 dengan handphone, main COC la apa. Waktu pun tak tau kol berapa,tidur ja bila ngantuk. tu pun terjaga kejap2 sebab kadang tu rasa panas,kadang sejuk sangat walaupun ada aircon.


Pagi tu dalam setengah jam sebelum nak naik tuktuk ke island hoping, p breakfast nasi goreng dulu. Sebab nanti tak tau nak makan kol berapa lagi,so makan berat siap2.Siap order teh tarik. haha. Kol 9 tuktuk jalan,jumpa la dengan 3 couple orang Melayu. Husband n wife la rasanya sebab tak nampak macam belum kawin. Sampai penuh tuktuk tu baru la jalan. Yang lawak ada pelancong dari negara China kot bawak surfboard. Masa tu aku cakap dengan member aku "macam iron board aku je". Jenuh nak gelak secara berhemah atas tu. Haha.




Ok biar gambar berbicara..huhu..kami pergi 4 island je,sebab kawan aku kate phi phi island tu xsyok.kalau p,satu hari kat sana je. Pastu kami naik speed boat,tak sanggup naik longtail sebab ramai kata pening dan lambat. Speedboat 850 baht, longtail 600 baht. Dari pening pastu hilang mood kan,so naik speedboat jela. Bole la lepak kat pulau2 tu lama sikit. Pulau pertama Pulau Tup tu kami rendam2 badan sikit. Tangkap gambar.Pastu hujan kejap. Berambat la nak pi bereduh kat bot.tapi sekejap je.Ada la 5minit kot. Pastu jerebu sikit dah masa tu. Yang menarik pulau tu dekat2.Bila air surut leh jalan ja sampai dah.


Pulau kedua.Poda Island. Lunch kat situ.Lauk kami paling special.Maybe sebab kami ja bertudung. Yang lain cina, korea. Lauk paprik. Sedap. Dah tu pergi toilet.Ok la bersih. Aku memang skeptikal sikit dengan toilet awam ni huhu. Kat poda kami dok lame sikit,sejam camtu. Memang masing2 dah lapar. huhu


Then chicken island snorkelling.Pasal snorkelling tu,memang menyedihkan. Aku pernah je snorkelling kat Pangkor,tapi masa tu air tak berapa dalam.So macam rilek2 la.Yang ni turun2 ja memang air dalam.Pastu aku tak ikat ketat jacket tu, so dia jadi kembung.Arghhhh tak selesa. Padahal rasa dah ikat ketat sangat dah tu. So tak berapa menghayati. Kawan aku yang lebih. Siap takut sebab nampak landak air.


Last pergi pulau "kote". Sori aku bukan carut. Tapi memang tu nama dia. Siap ada benda tu dan depa buat kuil. Katanya sape tak dapat anak pergi situ la. Kat situ ada gerai dalam bot. Aku perati ja makcik tu masak nasi goreng. Hebat. Minum jus ja kat situ sebab baru makan. *sebenarnya lapar dah*


Sampai aonang beach dalam pukul 4(jam Siam). So terus balik hotel. Mandi2 dan tidor. Haha. Memang letih sangat. Tidur sampai pukul 10 kot. Dok terjaga terjaga tapi member aku tidur tak bergerak.Nyenyak sangat.


Pastu siap2 pergi makan. Nasib kedai seberang jalan tu bukak lagi. Tepi IBIS hotel.Order nasi goreng nanas. Nanas dia ada lagi daun2 atas tu huhu. And tak lupa,jus mangga. Nyum2. Jalan kaki ja sebab dah hantar moto. patut kena hantar moto pukul 7 tapi masing2 tak bangun. Mentang2 tak semayang. Oops. Malam tu tak buat ape pun. Lepas makan beli souvenier sikit. Fridge magnet dengan keychain. Pastu sibuk keringkan baju ja. Taknak bawak baju basah naik van.Berat. Pastu tidur lagi.


Pagi esoknya breakfast nasi minyak. Pakcik tu bole cakap melayu tapi masa dia cakap "ayaq" memang lawak bunyinya haha. Dia ajuk kami. Van gerak pukul 9 (jam Siam).Kami beli tiket kat kaunter hotel Cozy tu jugak. Masa nak balik jumpa ramai orang Malaysia atas van. Tapi yang tak syok, van tu berhenti banyak tempat.Siap masuk jalan2 kampung. Nak sampai hatyai hujan2 pastu rasa lambatttttt je. Sampai stesen bas kitorang terus beli tiket sampai border. Dia ada tulis "border" kat badan van. Ok perjalanan lancar sampai border. Turun ja terus pergi kat kaunter cop pasport. Sempat lagi singgah beli hotdog cheese kat pakcik situ. Belek2 kereta jap yang ditinggal lama (banyak gila habuk). Pastu beratur nak sampai ke tol dan kaunter imigresen. Tu yang lama gila. Sejam gak.Lori memang banyakkkkkkk.


On the way sempat makan Daging Bakar Dannok kat Alor Setar. Paling famous katanya. Haha buang tebiat. Sebenarnya nak makan kat tat nasi ayam,tapi tutup. So pergi daging bakar ni je. Perghhh letih....Kunyah daging sampai rasa gigi nak tanggal.Lenguh! Sampai seberang jaya dekat pukul 11.


So total damage under RM950. Tak masuk tol, minyak dan makan daging bakar tu. Ada duit balance lagi. So boleh kata bawah RM1000 la semua. Tak kira betul2 ni huhu.


Tuesday, April 14, 2015

Orang lain sibuk nak kahwin,aku pulak sibuk nak belajar!

Aku sedang tekun menyiapkan proposal untuk proposal defense next month. Masa ni la aku rasa aku ni betul ignorant. Boleh la aku tak tau yang proposal kena siapkan sebulan sebelum. Bila tau,semuanya dah terlambat. Masa tu la nak sakit sana sini. Sakit yang bukan macam terguris duri ke ape. Sakit tak hingat punya.


Tetiba rasa menyesal sambung belajar. Yelah,ikut perkiraan asal aku nak sambung kat USM Februari tahun ni. aku dah email dan survey few lecturers dan topic untuk aku study kat usm tu. Pastu, aku ada email sorang lecturer UPM jugak.Masa tu aku nak sambung master dalam Math. Dia nasihatkan aku sambung dalam bidang aku yang asal, Telekomunikasi/Elektronik. Dan dalam masa yang sama, ada sorang lecturer UTM ni nak cari student untuk sambung master bawah dia. Dan bidang kesayangan aku kononnye tu. Seriously, masa study dulu aku lagi minat bahagian Math dan elektronik part dari telecom part. Tapi memikirkan mungkin aku bole survive selama 18bulan study Telekom, aku proceed.


Sebenarnya few months sebelum tu aku dah bising2 dengan Wan.Ngadu pasal kerja,rasa nak sambung belajar and so on. Tapi dia kata baik aku teruskan kerja je dari sambung belajar. Budak degil kan,lagipun memang agak fedup kerja situ. Tak sedar yang bila dah lama tinggal belajar,memang susah nak masuk balik otak tepu ni. Lagipun memikirkan aku dah boring jadi engineer, dahla gaji takat tu tak naik2. Aku frust. Tambah pulak pikir yang aku tak kawin2 ni.Sekurang2 nya baik la aku sambung belajar. Ada la alasan kukuh nape aku tak kawin walaupun da lanjut sikit usia ni.Dan tak la aku fikir sangat pasal cinta yang tak kesampaian tuh. Oh ada drama jugak la masa aku nak pindah KL tu. Wan merajuk.Tapi last2 dia terima.Mungkin dia happy kot aku takde dah kat Penang.Sobsss.


By the way, sampai la hari mendaftar UTM tu.Daftar je aku dah start geram dengan lecturer aku tu. Masa aku nak daftar la dia outstation. Dahla kena ada sain dari dia baru leh daftar.Dia harapkan studen lagi sorang tu yang brief aku.Padahal studen tu pun takde hari tu. Yuran lagi masalah. Kena ada sain dia baru leh bayar separuh yuran dulu.Hadoiii la. Masa tu aku dah rasa putus asa. Tapi kengkawan Taayah la bagi semangat balik.Ayah pulak bagi duit untuk yuran. Ok mulanya aku tak bagitau pun parents pasal nak sambung study tu. Sebab masalah masa daftar tu la diorang tau.Ingat nak surprise la diorang kononnya.


Walaupun aku daftar September,aku tak la start lagi research aku.sebab tak tau nak start dari mana. Bulan 10 jugak la baru start. Dan masa tu tambah dengan kelas yang kena attend,rasa macam tercungap gak la. Masa tu ulang alik Rawang lagi. Balik dah penat memang takde watpe la. Slow la progress aku senang cite. Sampai la bulan 12 tu. Rasa macam tertekan gila. Kena push. Pastu aku terus takde semangat dah. Fikirkan duit dah keluar banyak je aku still di sini. Masa tu dah teringat dah kata2 Wan dulu. Dia cakap aku sesuai kerja yang tak campur orang. Tak sesuai jadi cikgu.Ceh.Memang ade fikir camtu dulu masa kerja QA. Haha.

Sekaramg nih. Tak taula nak watpe. Kalau aku ade kerja,takpela jugak nak tangguh pengajian. Ni aku sah2 buat research full time. Tapi aku rasa macam takleh proceed. Start bulan 12 aritu memang progress ada la 5%. Kot.


Rasa nak mati.

Friday, March 6, 2015

Aku yang dulu.



Aku rindu aku yang dulu. Aku dulu innocent,jenis pendam segalanya. Rasanya aku dulu jenis loner jugak.Walaupun sekeliling ada kawan2,family,tapi aku macam hilang dalam ramai.Ada dunia sendiri.Macam satu dunia bergerak tapi aku statik sorang2 kat situ.Dan bila sedar balik,aku terasa rugi.dan masa takkan datang kembali pastinya.


Tapi dunia sebelum sekolah menengah aku indah.Aku masih ingat main guli,main seremban,congkak,main mekap dengan jiran sebelah,race dengan basikal.Banyak jugak aktiviti.Cuma hari minggu je biasanya aku jarang berjumpa dengan kawan2.Sebab aku malu nak pergi rumah orang.Sampai mak suruh aku jangan jadi kera sumbang.Aku pergi rumah kawan kalau diorang ada sekali.Macam balik dari sekolah,kawan ajak datang rumah dia so follow dia sampai rumah. Nak pergi sorang2 saja2 lepas tu bagi salam nak jumpa kawan tu memang tak.Sebab nanti diorang takde lepas tu malu.Dari kecik dah tak bole terima penolakan.Point paling penting,rumah aku jauh dari kawan2 sebaya. Jiran sebelah rumah yang aku main mekap2 tu tua 6-7tahun dari aku.haha. Tapi mak bagi syarat la kalau nak jalan.Berjalan boleh,tapi dalam kampung tu ada limit.Tak boleh lebih dari satu kedai runcit ni sebab tu dikira sangat jauh.Dan mesti bagitau kalau nak keluar.Aku je follow rules tu sampai besar.Adik2 aku nak jalan kadang tu senyap2 je.


Masa sekolah menengah ialah waktu yang aku paling benci nak ingat.Walaupun aku jumpa ramai kawan2 yang baik yang aku takkan jumpa kat tempat lain,tapi bagi aku tu zaman gelap aku.Aku rasa sangat hodoh,perangai pun tak baik mana,dan kawan2 anggap aku pelik sebab menangis sorok muka dalam loker.Well i dont want people see me crying.Bukan aku masuk dalam loker tu.Aku nangis sebab remeh je,baru berpisah dengan family.Family aku datang setiap 2minggu,maka setiap 2minggu aku nangis.Rasa ditinggalkan dalam kandang harimau.Senior2 masa tu sangat poyo dan cakap ikut sedap mulut.Sampai sekarang aku masih ingat muka2 tu dengan ayat yang diorang keluarkan. Dan aku kena semua tu berpunca dari sikap yang tak pandai pertahankan diri sendiri.So aku biar je blame on me dan senior2 tu anggap aku salah sampai bila2.Apekehal senyum kat orang yang pernah buat baik dengan aku pastu aku dicop perasan???Jijik la nak berkakak angkat bagai.Aku tak hadap pun ok.Dan aku tak hadap pun nama gelaran sorang senior tu.kawan aku yang panggil.


Wah sesi luahan perasaan. See? Ini jadinya bila memendam rasa.Told you,perangai aku tak sbaik mana.Aku ada dark side macam orang lain jugak.


First time aku jumpa cinta.Satu satunya lelaki yang cuba mengenali diri ini tanpa aku berasa tidak selesa. Biasanya akan jijik haha.Bukan jijik sebab tak hensem,sebab rupa diorang sebenarnya boleh tahan.Tapi entah kenapa,macam hekeleh je kat diorang tu.Like aku ni camni pun,kau boleh suke?Buta hati ke ape?Dan,macam aku cakap tadi,aku rasa diri hodoh.Dan banyak kekurangan lain.Sampai aku rasa tak suka dikenali dengan lebih rapat oleh ssiapa.
Tapi dengan elaki tu,aku okey je.Aku rasa boleh percaya,dan aku rasa selamat.

Pertama kali dikhianati,aku rasa dunia ni gelap.Back to former self,rasa hodoh dan banyak kekurangan. Airmata jadi kawan baik aku. Akutak cerita pada sesiapa tentang ini. Biarlah,mungkin ujian kot untuk aku sebenarnya.


Sekarang aku better dari masa tu. Dah boleh mnggemuk balik.Bukan bahagia,cuma tidak sengsara.Dan dia dbiarlah jadi sejarah.Cuma aku yang innocent dan sentiasa sangka yang baik2 tu,dah hilang entah kemana.