Mari join..:)

Thursday, December 4, 2014

Jangan main facebook!

Biasala with smartphone ni. Facebook Insta Whatsapp Wechat mesti ada. Haritu kan lamaaaaa tak jumpe supervisor. Ethics banyak kerja pastu macam takde mood sangat nak belajor. Motivation takde sebab geng aku gi makan,karok,tengok wayang takde.Alaaaaa tauuuuu kaaaaaaann. Pastu satu hari tu aku kena gi ambik surat untuk join bengkel penulisan tesis. Rabu biase la kelas ethics. Kelas tu wajib,4 jam je seminggu tapi masing-masing rasa terbeban sebab kerja dia banyak jugak. Kena buat conference paper,assignment with presentation and report. Haha motip merungut kat sini. Saya bukan jenis suka merungut pasal kerja,cuma pagi tadi akak tu merungut kat aku. Maka aku tolong sampaikan di sini. Huhu.Ok balik pada cite tadi. Dalam 10.30 camtu aku pegila jumpa supervisor. Dah alang-alang jumpa tu. Dr pun tanya lah progress aku. Haha tak tau nak jawab ape sebab ada 4 hari straight tu aku bukak je jurnal tu tapi baca ada la seperenggan camtu sehari.-.-" Pastu aku cakap saya still membaca lagi Dr. Dia tanya gaji dah masuk kan. Takleh la curi tulang,nanti tak berkat. Ok sentap jap. Pastu dia tanya,awak main facebook banyak sangat kot. Haha,memang aku bukak jugak facebook tu tapi takla ralit pun. Rasanya kalau kumpul2 dalam satu hari bukak facebook tak sampai setengah jam pun. Rasanya member aku Aimi tu lagi ralit bukak facebook. Bukak kat desktop lagi tu. Pastu Dr tanya lagi,ke awak ada kerja lain. Haha yang tu betul sikit. Ada la few times pergi shah alam tu pergi mengajar orang. Kalau pergi shah alam memang macam habis setengah hari aku kat situ. Nak pergi tu dah memang jem,pastu tak masuk kalau tersalah jalan lagi haha.Pastu balik confirm penat. Bukak jurnal pastu boleh tertido sambil tu. So dia nasihat aku buat cepat2 sebab master 3 semester je,risau aku tak sempat. Pastu dia ulang lagi yang PhD kalau slow takpe sebab ada 8 sem. Huhu baik Dr.Memang saya nak cepat grad pun.T_T So 2 hari bengkel penulisan tesis using Microsoft Word tu memang ok. Sebab participant tak ramai,maka lebih senang masuk.Tapi stres sikit sebab first day tu aku tak bawak laptop(kes tak baca surat tu betul2 lah) so aku guna ja PC kat situ. PC tu Word 2010. Laptop Word 2007. Banyak feature lain sikit. Stress haku. Sambil stres bukak COC jap upgrade ke ape pastu dengar balik bengkel haha. Isnin tu kena jumpa supervisor kol 12.Maka kalut la membaca apa yang patut sepanjang weekend.Takla weekend sangat.Ahad je sebenarnya sebab Jumaat malam Sabtu tido Bukit Subang pastu esok paginya Pak Uda ajak pegi MAHA. Tu pun balik dari tu masa pak uda suh ubah keta masuk parking dalam,aku langgar divider and skirting aku hancur. Sedih rasanya. Back to thesis. Maka Ahad tu satu hari cuba listkan apa yang aku tak faham etc. Sebab topik research aku memang dari dia,so bagi dia its a piece of cake la. Walaupun aku degree Telecom tapi banyak benda aku tak tau sebenarnya. Dahla telecom ni macam IT jugak,fast develop. Harini macam ni,esok dah macam lain. Pastu mujur la tak kena bambu sebab slow progress. Aku memang susah nak concentrate belajar sebab dah lama bermalasan. Tapi jangan risau, I will get back on track. Stres tak kerja ni sebab elok ja start belajar cermin depan retak la,skirting hancur la. Takut lak aku dengan masa depan. Chaiyok Udez!!! p/s:Rasanya ni entri paling berhemah dari aku. haha

No comments:

Post a Comment