Mari join..:)

Sunday, November 23, 2014

my new life.

Currently I'm in KL. Trying to make some improvements for myself. Trying to make my parents happy also, especially after the loss of one son. Well its the only way I can do best. Sebenarnya aku tak cerita banyak pasal sambung belajar ni. First, sebab aku tak yakin. Yelah, kadang kadang cerita banyak sangat sampai last last tak jadi. Itu yang selalu jadi bila aku terlampau banyak cakap. Itu pun sebab aku nak tahu macam2 dari kawan se-batch yang menyambung belajar,maka diorang tahu la pasal aku sambung master. Kawan kawan JCY pun tahu sebab itu alasan yang aku bagi masa nak resign. Masa tu aku tak dapat pun lagi tawaran tu. Baru tengah survey.Sebab sebenar resign ialah sebab dah boring jadi engineer. Sebab rasa macam perjalanan yang takde kesudahan. Dan minat aku dah hilang di situ. Gemok sangat marah bila aku cakap nak resign,jadi aku sorokkan dari dia pada mulanya. Sehingga hari terakhir aku di Penang,aku bagitau dan ya,dia meletup. Fizah cakap of course la dia sangat terasa sebab aku sangat close dengan dia.Aku tak bagitau dia sebab tak nak dia marah, lagipun bukannya lama aku belajar. Habis belajar aku cari kerja kat Penang jugak. Dan takde alasan untuk tidak lagi berkawan bila ada jarak yang memisahkan. Semua terletak pada hati. oh,itu cuma pandangan aku. Bagi Gemok mungkin sebaliknya. Peringkat permulaan hidup baru sangat meresahkan. Dari segi kewangan,terutamanya. Tapi mungkin sebab dalam proses menyesuaikan diri. Dah lama tinggal zaman student,I have so many things to catch up and adapt to. Dari segi bahasa juge. Sebab sini KL. Masa kat sarawak kena cakap sarawak,masa kat penang kena cakap penang. Untuk layanan lebih mesra hehe. Sampai KL tetiba ada kecelaruan komunikasi pulak.Tah pape. Postgrad students,mostly yang berkerjaya. Manager ramai. Yang kerja top company pulak tu. Ada juga yang baru graduate degree.So aku kira kelas pertengahan. Masa pergi UiTM haritu jumpa seorang lecturer, dia tanya aku engineer ke.Aku cakap ya,previously. Tapi dah berhenti. Peliknya masa aku jadi engineer,jarang aku bagitau kerjaya aku. Kalau orang tanya,aku cakap kerani. Serius. Kecuali masa report polis ke,atau dengan pakcik makcik. Dah sah sah diorang tau aku belajar engineering. Masa belajar kalau orang tanya aku course ape,aku cakap kosmetik. Most probably sebab nak orang lebih selesa dengan aku. Kawan2 masa Unimas budak biotech,ekonomi,kaunseling. Kawan2 aku masa kerja kilang technician,operator. Budak engineering biasa kawan sama course je. Its boring. Sebab kebanyakan orang cakap budak engineering berlagak. I have nothing to be proud of. Aku masih budak kampung,dan always be. Ok, need to prepare for progress report. there's a lot to do, tapi tak semangat sebab tak dapat bukak COC. Huh.

No comments:

Post a Comment