Mari join..:)

Monday, September 8, 2014

Mungkin yang terakhir kali?

Kisah semalam. Di Penang.

Dalam 9 malam he picked me up. Then singgah uptown sebelum ke Penang ke kite.

Sampai Penang cari makan dulu sebab wayang start pukul 12.25. Cari kedai makan tepi laut. Kali ni cari kedai lain pulak after few times makan kedai yang sama. Chickenchop dia sedap. I like.  Sekali Una cakap kedai tu banyak hantu..T___T

Pastu Gemok cakap nak karok after habis wayang. Macam tau2 aku memang teringin nak karok pun. Tapi habis wayang 1.55. Kol 3 karok tutup dah. Tak sempat. Tengok jam baru 10.30 aku suh dia gi bayar cepat gi cari karok. Gigih. Haha.

Cari karok terdekat tapi full lak situ. Kawasan Indon memang penuh puak tu la. Grrr.

Then pegi funfair area Queensbay Mall tu sebab frust tak dapat karok. Aku tak pernah pegi funfair. Masa unimas ada mini funfair tapi yang paling best pun rumah hantu la. Yang tu pun seram gak. Mula2 wat ilek wat pis tapi dah masuk tu teringat kadang2 hantu join sekali hantu. Paham tak? Hantu sebenar, bukan pelakon. Tskk.

So naikla Ferris wheel. Mula2 ok. Tapi elok2 kami kat atas. Masa tu berenti pulak kat atas dalam 2-3minit sebab nak ambik penumpang.Benda tu goyang2 lak. Aaaa serammmmm.kaki aku dah rase ngilu. So aku pijak kaki dia. Dia kan pakai kasut. Haha

After tu tengok permainan Hammer. Yang kena pukul kuat2 guna hammer besar satu button ni. Pastu keluar markah. Lupa nak record aksi Gemok tapi markah dia aku ingat. 661. Rupanya pemegang tukul tu licin. Patutla susah nak menang. Apa pun dapatla zirafah tali handphone tu. Thanks! Hihi.

Start cite Lucy tu aku macam dah ngantuk. Time tidur aku kan. Tapi bertahan sampai akhir gak sebab syok pulak. Satu2 nya clue yang aku ada sebelum tengok cite tu ialah lastnya Lucy jadi pendrive. Hampeh. Padahal sebenarnya bukan. Lucy tu jadi apa tak tau. Macam invisible la. Pendrive tu maklumat yang dia tinggalkan untuk researchers dan manusia sekalian.

Amboi. Sempat review Lucy. 

Habis wayang ronda Penang. Malam tu ada marathon keliling Penang. Tengok makcik pakcik lari memang hebat. Kalau aku memang surrender siap2.


Akhirnya masa berpisah tiba. Aku tak tahu apa akan jadi lepas ni,tapi aku tak berani nak fikir apa2. Cuma ingin simpan kenangan ini saja. Adakah kami akan still be best friends forever or instead? I dont have the answer.


 I I sedang cover kegayatan.
 Chickenchop nyaman.
 Comel la kononnye tu.wekkk.haha

No comments:

Post a Comment