Mari join..:)

Thursday, May 1, 2014

Heartthrob.

Tetiba teringat kisah dulu kan. Biasalah,to forget someone need a lot of efforts. Ape yang paling senang is a lot of distraction. Contoh,cari hero korea kacak dan khatam berpuluh2 episod drama lakonan or video tarian kpop nya. Or usya lelaki lain. Yang kedua tu susah. Sebab dah lama takde feeling nak usya lelaki lain selain dia.

Bukak2 facebook biasanya muka yang sama ja keluar. Tiba2 tadi ada muka yang dah lama tak nampak. Pernah jadi my heartthrob dulu.

First time jumpa dia. Masa aku jadi faci orientasi dulu. Masa tu aku 3rd year dah kot. Zaman aktif aku. Aktif dengan persatuan fakulti,juga silat. Bukan sibuk dengan silat sangat,lebih pada aktiviti2 sampingan yang dianjurkan oleh persatuan silat. Heheh. Ok masa tu dia first year..senang kate sebaya Gemok. Muda setahun dari aku..T_T

Masa tu kena bagi makanan kot kat diorang. Masa orientasi tu aku biro F&B(food n beverages..). Dia lalu depan aku dengan Nana. Masa tu dengar dia cakap semenanjung. So ingat orang semenanjung la. Lama2 baru tau. Dia orang sarawak,Kuching. Nana cakap dia comel. Yes i agree.

Masa jumpa tu rasa dejavu. U know,rasa macam pernah nampak di mana mana tu. Tapi tak tau bila dan di mana.

And then,aku busy tapi tau la dia junior aku. Amik civil and all. Next sem nya aku gi praktikal kat shah alam. Totally forgotten.

Balik sarawak. Baru2 masuk. 4th year. Masa kat HEP ada orang main gitar. Aku tertengok je guitarist tu. Rambut panjang. Tengok tak berkelip. Lama aku perati. Last bila dia angkat muka baru tau dia rupanya.

Cita pasal dia tak banyak. Sebab jarang jumpa. Takda sweet memories sangat pun. Just jantung jadi lain macam ja bila nampak dia. Ada sekali la naik satu lif kat fakulti. Dia dok sebelah aku dan dok renung muka aku. Erk. Mungkin dia usya parut di muka kot. Apa lagi reason yang ada..-.-"

Biasalah manusia,selalu tengok balik masa lampau dan rasa menyesal. Tapi bila fikir balik. Memang aku takda keyakinan langsung untuk confess. Dari dulu sampai sekarang. Aku just fikir,biarlah ada the next Gemok yang muncul dalam hidup aku nanti. Yang boleh jadi suami,teman,abang, dan musuh. Sehingga tiba saat itu, biarlah aku begini...



No comments:

Post a Comment