Mari join..:)

Tuesday, December 31, 2013

Tuisyen di rumah. Mahal ke?

Ramai yang tanya. Mahal ke tuisyen di rumah? Sebenarnya tu depends pada tutor tu. Kalau tutor tu under agent kemungkinan besar akan mahal sikit sebab tutor kena bayar agent 50% dari pendapatan bulan pertama. Dan rate dia ikot agent. Tapi biasanya negotiable ja semua tu.

Kalau area KL memang mahal. Maklumla bandar besar. Belah Penang murahla sikit. Pape pun kena tanya dulu tutor tu bole nego tak. Macam aku sendiri, da letak hampir 40% lebih murah dari harga standard. Ayah aku kate. Tak bayar mahal takpe,sebab tolong sesama Muslim. Aku pun nak kumpul pahala selepas mati kan.

So good luck!

1 comment:

  1. biasa ada yang ambik sampai 500 ratus sebulan utk home tuisyen ni. sekali seminggu jer

    ReplyDelete