Mari join..:)

Wednesday, November 6, 2013

Cinta lagi.

Kata udez.

Cinta seorang perempuan itu takkan ke mana. Kerana cinta seorang lelaki yang akan menentukan pengakhiran cinta tersebut.

Setuju?

Walau bagaimana cinta perempuan itu kepada seorang lelaki,biasanya dia akan kawin ngan orang yang dia tak atau kurang cinta. Kerana lelaki yang dia kahwini itu lah yang lebih mencintai dia...

Ya,ini soal jodoh. Tapi banyak yang kujumpa begitu. Tak la bermaksud takda orang yang ada happy ending. Cik Eka jangan terasa ya. Anda berdua saling mencintai,saya tahu. Tapi kalau boyfriend awak tak betul cinta awak,adakah anda berdua akan berkahwin tak lama lagi? So happy for both of you. Sweet sangat okey.

Kalau banding dengan Nabi s.a.w dan Siti Khadijah. Itu lain. Walaupun Siti Khadijah yang lamar Nabi s.a.w,tapi Nabi s.a.w sangat cinta Siti Khadijah kerana dia lah penyokong setia Nabi paling kanan sekali,dan selalu ada di samping Nabi. Sehingga ada tahun kesedihan Nabi setelah kewafatan Siti Khadijah. Yang ni kisah cinta manusia agung.

Cinta manusia hilang takkan boleh sebabkan kita mati,tapi boleh buat kita mati jiwa. Andai takda iman..apalah jadinya... Mati sia2? Hilang waras? Segalanya mungkin...

Apa yang penting.. SABAR DAN REDHA.


No comments:

Post a Comment