Mari join..:)

Wednesday, September 18, 2013

D' Perahu Cafe

Khamis lepas gi tengok Vikingdom yang Yusry direct pelakon Hollywood tu. Kebetulan kilang kami ada problem so tak kerja la kami semua. Bagitau Gemok dia cakap nak tengok jugak. So amik tiket 5.30 petang kat Jusco.

Kelaparan aku cakapla nak makan pas tengok wayang. Rasa nak makan chicken chop. Terus dia bawak gi kedai kak dia. Aku leh tak tau pun depa bukak kedai. Setau aku depa wat pizza ja hari2. K.Z. Huhu. So ke Guar Perahu la kami dari Jusco tu.

Sampai2 tengok mak abah Gemok pun ada sana. Depa nak amik Qaseh.Kantoi la kami kuar dua.Hehe. Sampai terus order. Rumah kak dia corner lot so memang parking ke ape takde hal la. Sesuai sangat. Depa renovate rumah untuk kedai tu. Wifi pun ada. Dasat.

Chicken chop sampai aku suh Gemok tangkapkan gambar. Aku cakap nak buh dalam blog. Satu set chicken chop dengan soft drink RM10 sahaja. Berpatutan sangat.Meriah lak tu satu pinggan tu. Kenyang gila.

Habis makan lepak dapur. Suka2 ja kan. Dapur bersih takpela. Huhu. Sambil borak sambil depa tanya pendapat pasal makanan depa. Gemok kan pandai bab2 komplen ni.

Abang din tunjuk la nasi goreng meletup depa. RM4.50 ja. Tapi puas la makan. Teringat nasi goreng masa gi Hatyai aritu. 70 bath bersamaan RM7 takde ape. Nasi sikit lauk pun sikit. Celah gigi je.Len kali leh try. Aku kan peminat nasi goreng. Huhuhu.

Yang best nye depa wat delivery. Kalau aku dok Guar Perahu mesti hari2 aku order ja. Takyah susah2 nak kuaq. Selalu aku balik tuisyen da nak tengah malam. Kedai pun da nak tutup. Last2 tak makan apa. Sedih.

Bole bagi rating 8.5/10 la cafe ni. Untuk makanan 9.5/10 rating sedap. Hehehe. Jom serbu! Bukak dari 7-12 malam, Ahad tutup. Sori gambaq tak banyak..

No comments:

Post a Comment