Mari join..:)

Monday, July 29, 2013

Baju raya.

Amboi.berapa hari dah kan kita berpuasa. Macam lama je. Hehe. Tak lama lagi nak raya dah kan. Kalau bukak radio pun dok main lagu raya dah kan. Bestttt.

Biasa aku kalau baju raya mak yang jahit. Pastu belila tshirt ke suar ke. Taun ni mak buat jugak. Kain yang dapat langkah bendul aritu. Tak taulah rupe camne bila dah jahit. Kaler grey. Pastu boleh tahun ni rase nak pakai baju kurung moden pulak. Nak beli siap. So g la first lady.

Jap.Sebelum ni aku dok suruh Gemok pakai baju melayu. Dah tahun ke3 la aku suruh. Sebab bagi aku laki nampak hensem bila pakai baju melayu. Dulu masa matrik aku suka hari Jumaat sebab diorang suka pakai baju melayu lengkap siap sampin. Pastu kalau ade yang aku minat tu aku mesti nak tengok baju melayu dia kaler pe. Pelik kan. Hehe

Taun pertama tu dia buat tak tau je. Taun kedua dia cakap ngan kak dia "dia nak beli kat aku baju melayu.bukan aku pernah pakai pun masa raya. Raya pun tak sambut". Taun ni aku dok jampi baju melayu pink kat dia dari sebelum puasa.siap cakap dia mesti jambu gilela pakai tu.

Nak dijadikan cite. Mak dia gi parut buntaq beli baju raya kat adik dia. Tak try ape main amik je kaler pink. Takde nak pusing2 banyak kali main cekau je. Pastu mak dia tunjukla. Aku dah eh eh pink la. Pastu aku tengok macam besar je. Tapi mak dia kate apit pakai elok2 je. Ok fine.

Pastu 2-3hari lepas tu. Gemok mesej kate takyah beli kat dia. Dia kata baju apit tu besar. Dia pakai cun2. Pastu dia anta gambar. Aku kat opis. Oiiiiii jambuuuuuu kot. I likeeeeeee.hehehe

Terus nak baju pink jugak. Gi butik Peace. Dah berkenan gila dah. Sekali saiz XL! Geramnye! Last2 g first lady. Memang murahla sana. Dan beli jugak satu warne samor. Samor tu pink le. Hehehe.

Nota kaki: Maixara c sential with HA RM80 including postage. Kalau nak mesej/whatsapp 017-5049769.

1 comment:

  1. hehehe pink. comel..


    erkk nape blog berubah jadi api ni. Rasa panas plak. hehehee

    ReplyDelete