Mari join..:)

Wednesday, June 12, 2013

Dah lama kan?

Ade rindu saya ke? Huhuhu. Busy sungguh la konon. Padahal biase je. Dalam tempoh udez menyenyap ni takde benda menarik sangat pun. Cari boyfriend pun tak sempat. Hehe bukan tak sempat. Lebih pada takde hati nak berbuat demikian. Keyakinan diri datang cuma sekali. Dah hancur keyakinan itu susah nak cari balik. Titik.

Haritu gi kenduri kat alor setar. Adik ipar makteh. Wan ni pangkat pakcik la pada aku. Dulu praktikal sekali kat canon dengan adik dia Arip jugak. Mak aku tetiba kata nak gi. Tumpang paksu yang nak balik Yan pastu aku pickup kat hentian Juru je. Jalan jemmm gile. Pening aku. Bawak mak gi uptown lepas makan pastu balik umah sewa aku. Esok pagi baru bertolak.

Balik dari alor setar. Nak terus balik perak. Sampai seberang jaya jemmm pulak. Arghh tension. Pusing jalan lama pun sama. Kepala dah start pening. Panas satunya. Rasa nak bukak tudung dan hempuk kan sebab pening angat. Masuk highway nibong tebal okey dah jalan. Balik tu mak kate nak singgah Mydin Rtc. Okeylah. Tahan2. Kol 8 baru sampai umah. Pecah rekod la drive dekat 9jam. Selalu 5jam dah rase nak surrender. Macam gi Pahang aritu okeyla gi ramai2. Lagipun dari rawang-kuantan-rawang-perak. Ade rehat2.

Sampai umah mandi2 terus baring kat pewut ayah mintak picit kepala. Tangan ayah bab2 urut ke garu ke memang magic. Sedap gile. Boleh tertido. Nak cari laki tangan magic gak. Sebenarnya dah jumpe tapi...

Esoknye ahad dah. Adik aku azam bawak kuar laptop toshiba aku yang dah berkurun takleh on tu. Tak gi repair2 pun. Dia kate leh on. Aku terus terharu. Banyak kenangan woo laptop tu. Cite korea banyak. Zaman muda remaja aku suma dalam tu. Sejak itu. Aku busy ngan laptop dah.

So sekarang aku busy ngan laptop. Main game,tengok movie. Bukan busy sebab 3kerja aku. Kuikui.

No comments:

Post a Comment