Mari join..:)

Friday, June 28, 2013

Promosi Maixara c sential nak habis!

Promosi Maixara c sential with HA RM88 tinggal 6hari lagi! Tamat 4 Julai 2013.Stok tinggal 15kotak sahaja lagi! Order now sementara stok masih ada..:)

Monday, June 24, 2013

Kisah semalam yang hangat.

Jumaat tu aku rasa nak demam. So aku fikir baik aku balik ja. Jadi pape nanti sape nak anta klinik pulak. Demam dia rasa lain macam sebab badan tak panas tapi badan rasa macam demam. Gi keje pun pakai 3lapis baju. Pastu pakai baju angkasawan jadi 5 lapis baru tak rasa sejuk. Huhuhu. Bila petang start panas tinggal 2 lapis je. Hehe. Sembuh kononnya.


So plan terus. Balik keje terus tuisyen. Habis seawal mungkin. Balik umah kemas barang. Naik bas gi jeti. dah terngiang ngiang nak naik train kol 11 sejak sekian lama. Ecewah padahal baru minggu sebelumnya je yang terngiang tu. Lame dah kot tak naik sejak ade kete. Lupa daratan tol.
Sampai umah dekat kol 8 tapi badan dah rasa tak sedap balik.Tido jap baru siap2. Pikir banyak masa bole tido dalam train nanti barula mampu bangun. Sweater wajib bawak.dengan bantal tengkuk. Makan pun tak dan. Akhirnya setelah 5jam,sampai kampar jugak.on time betul. Tu pun berenti ipoh dekat sejam kot. Kuala pun.manatah lagi. Kalau benti kejap2 3 jam ja kot sampai dah.
So 2hari kat umah tido or baring saja. Kepala berat sangat. Cuti yang paling tak best.
So petang semalam. Naik bas balik penang. Lepas anta alip dan jenguk azam kat seri iskandar ayah terus hantar kat terminal amanjaya. Katanya kalo naik train nanti lambat sampai penang. Bahaya. Aku ikut je. Sian ayah kena anta sampai sana.


Tanya2. Bas yang gi butterworth banyak yang last petang tapi last2 ade jugak. Aku terus kate ok. RM18. Tu yang paling awal. Bas jalan kol 9. Aku dok belakang lagi. Bas jalan aku ada rasa ngantuk. Sebelum bertolak petangnya aku ada makan panadol pink. Sebab pikir esoknya nak keje aku makan je. Kalau sakit teruk bukan leh dapat mc pun. Tapi tak terfikir nak tido lama pun. Sebab aku bukan jenis bole lena sangat naik bas ke ketapi ke kapal terbang ke. So tak risaula kalau tido pun. Lainla naik bas loncat kan. Memang wajib tak tido la.


Tapi. Aku sedarkan diri sampai terowong je. Sampai satu hentian bas ni. Mamat sebelah aku gerakkan aku. Awak turun penang ke? Aku kate hmm. Pastu dia turun. Tengok luar bkn jeti butterworth aku pun nak sambung tido balik. Lagipun nampak ada orang lagi dalam bas. Taiping kot. Pastu nak terlelap ada sorang lagi mamat panggil. Dia tanya awak turun penang ke? Aku cakap haah. Dia kata: Ni penang la! Aku tengok luar lagi sekali. Takkanla aku tak kenal jeti camne. Bukan tak biase gi. Tapi aku turun je sebab bas dah kosong.


Turun2. Aku heran. Ni belah mana ni. Tak biasa tengok pun. Pastu aku nampak signboard gi tapak pesta. Aik? Lain macam ni. Ngah mamai baru sedar. Hoiii ini PENANG! PULAU PINANG! Aku turun butterworth! Ni dah lepas! Ane teksi tu dah sibuk tanya nak gi mana nak gi mana. Kepala aku ngah serabut ni dia tambah lagi. Aku patah balik driver dia cakap takleh patah balik. Ahh sudah.Ni la padah yang boleh jadi bila naik bas tak tentu hala. Biasa aku naik bas yang last hentian dia butterworth. Jadi tak pernah la terlajak apa. Lagipun aku tak penah lena teruk camni.


Ane teksi tu tau aku nak balik seberang dia kata nak anta jeti. Dia cakap kena cepat sebab takut feri last jalan. Aku hampir nak tengking dia dah. Kalau orang nak naik teksi dia yang cari kau lah. Takyah susah2 sakitkan hati orang. Aku fikir kalau naik feri pun sape nak jemput pulak. Dah tengah malam! Kalau kol 8 lehla aku kol sape2 mintak tolong amik. Kol Gemok dia kata kat Perlis lagi. Dia suh balik umah andak dulu. Kol andak dia suh naik bas gi umah dia sebab dia nak gi keja. Ok.


Pikir pulak bas rapid ni ada mana? Bus stop tak nampak. Arghhh stres. Jalan masuk stesen bas tu. Aku terfikir.kalau tido umah ayah andak pun. Esok dari ayer itam nak balik umah camne? Mana dan kalau naik bas pun esok ni. Takkan nak suh andak anta. Aku jalan jugak masuk stesen tu.Ada sorang lagi ane tanya nak naik bas ke? Aku jalannn menonong je ke arah bas sebab bukan nak naik bas pun. Aku camla tu bas ekspres. Bukan nak naik pun. Pastu dia bole cakap ngan aku: adik,kalau nak naik bas kena gi kaunter dik. Kami tak jual tiket atas bas. Aku mula panas. Helo? Ingat aku tak penah naik bas ke??!!! Sebelum ko lahir aku da naik bas tau! Marah dalam hati je. Aku wat tak tau kat dia.
Last2 naik atas. Oh sini kaunternya. Dari bawah tak nampak signboard tu tulis apa. Hoii dah rabun ke mata kabur sebab baru bangun ni? Tak tau nak buatpe dah. Aku duduk. Nekad tunggu Gemok je. Mesej dia. Lantakla 5 pagi pun. Janji tak lambat nak gi keje. Kompem kena bebel dalam kete nanti. Tahan jela.


Pastu andak kol. Tanya aku naik bas tak. Aku cakap tak jadila sebab esok keje. Nasib baik dia paham. Dia suh naik teksi balik umah. Katanya tambang rm40-50 je. Ane tadi kata rm60. Dia kasi murah rm50. Aku nangis dalam hati dengar. Rm50 aku leh pegi patah balik teluk intan naik keta tahu. Aku haa kan aje. Takkan nak bagitau aku tunggu Gemok amik. Habisla nanti dia marah. Agak2 time sampai umah nanti aku mesej jela cakap dah sampai. Walaupun ada ja situ lagi. Tipu sunat.
Kol 1 lebih sikit. Gemok kate dia dah kat seberang jaya. Pas anta kawan dia nak gi kat aku dah. Aik,cepatnye? Tadi kate kat perlis lagi? Lupe lak yang aku kol tadi tu 11 suku. Baik jangan banyak soal. Ok je. Lagipun takut ni. Kl sentral dulu sorang pun aku tak takut sebab aku dok dalam mcD ja. Entah ape aku buat 4jam dok McD dulu. Makan 30minit ja paling lama pun.


Masuk kete memang kena bebel. Tadah telinga jela. Lagipun memang lama dah tak dengar bebelan dia. Dulu siap aku update status fb "kuat bebel". Masa tu dia ngah bebel aku pasal apetah. Aku nak gi tebiu cikgu tuisyen masa tu. Aku habis tebiu je dia tunjuk fon dia. Tak puas ati status aku. Siap komen kat situ !!!!! lagi. Hahaha. Pastu bila majuk ungkit balik yang aku kata tu. Padahal aku suke je dengar dia bebel. Rasa disayangi. Wahaha ada nak muntah tak? The truth weh. Haha.


Tapi bergenang gak la mata. Assedih. Sebab aku diam je dia cite pasal trip dia. Dia tau la aku sentap kalau diam je tu. Huhu. Sampai umah aku takleh tido dah. Pejam mata nampak benda bukan2. Tu la tengok lagi cite bukan2. Baru drag me to hell. Kalau tengok emily rose ke elm street tu ntahla. Tamat kisah yang panjang lebar.


Eh cop. Kenapa tajuk semalam yang hangat ni? Ni pasal mamat sorang kat jcy tu la. Aku bagitau sorang chinese ni. Beza perkataan semalam dan kemarin dari segi bahasa baku dan bahasa utara. Dia ada situ jugak. Tiba2 dia tanya kalau semalam yang hangat camna? @#%&*$€¥¢.







Wednesday, June 19, 2013

Persediaan menghadapi PMR dan SPM 2013.

2 student SPM dan 3 student PMR. Student SPM nampak lebih serius la. Penentu masa depan kan. Yang PMR ni dok main2 lagi walaupun lagi 2bulan je. Kena gigih la walaupun PMR je. Bila result PMR gempak baru konpiden nak tempuh SPM lak kan.

Masa aku PMR dulu. Memang aku study soalan past years je. Especially geografi dan sejarah. Sebab baca buku malas. Jadi cara terbaik study past years dan buka buku untuk cari jawapan or explanation. Aku rasa berkesan juga sebab dapat A. Hehe. Sebab soalan yang kuar lebih kurang je tiap tahun. Kadang2 ulang je.

Lagi sebulan lebih sebelum PMR dan tinggal 3bulan lebih nak SPM ni dok wat kelas intensif la pulak. Persediaan terakhir untuk student2 ku di Penang ni kan. Sekarang aku tambah buat kelas kat rumah aku pulak. Tak ramai pun. Belajar pun math dan add math je. Arab aku bole tolong sikit2 tapi tak ramai pun yang amik arab kan. Rumah aku pun dekat ngan SK&SMK Taman Pauh. Hehe.

Apa persediaan anda?

Tuesday, June 18, 2013

Saman AES

Sapa sini pernah kena tangkap gambor ngan kamera AES yang canggih tu? Saman dia RM300 fix ke? Ada yang dapat murah tak? Abang JPJ leh jawab? Thank you in advance!

Nak cari duit lebih?

Hai korang!ade yang nak cari part time job tak sini? Contact aku eh.. misshyda@gmail.com or 017-5049769.. Aku da buang wechat..

Monday, June 17, 2013

Harga runtuh maixara!

Berita baik untuk pengguna dan bakal pengguna Maixara c sential! Saya offer harga istimewa sehingga 4 Julai ini. RM88 sahaja. Pm saya sekarang! 017-5049769

Sunday, June 16, 2013

Aku berani.

Dulu masa remaja suka baca horoskop,ramalan berdasarkan tarikh lahir,nama,bulan lahir dan sebagainya. Sekarang baru tau dosa sebenarnya. Baca tak boleh apatah lagi percaya.

Salah satu trait yang ramalan tu kata aku seorang yang berani. Tak silap aku ni yang dr fazilah kamsah wat kajian tu. Aku heran betul. Bila pulak aku berani? Dulu kalau nak membuang memalam mesti kejut ayah. Sebab dulu jamban ada kat luar.

Pastu dia ada details lagi ramalan tu. Dia kata berani dalam perkara tertentu. Macam berani cuba perkara baru, berani kesana sini seorang diri, berani buat keputusan. Dan ya, sejak 10tahun kebelakangan ni aku kerap dengar perkataan berani ni dari mulut orang pasal aku.

"berani huda g kerja shah alam sorang2"
"berani huda g sarawak sorang2"
"berani huda dok kl sentral memalam sorang"
"beraninya huda tu drive sorang2 balik kampung"

Kalau orang cakap camtu kat mak aku dia okey je. Dulu dia risau jugak. Tapi sebab aku macho je mak ayah tak berapa risau dah. Lain dengan adik bawah aku sebab diorang selalu je risau bila balik nek bas or train memalam. Mesti cepat2 gi stesen jemput. Aku yang macho ni dah biasa jadi penunggu even malam pun.

Satu je soalan aku "camna nak buat jadi gadis manja dan penakut?" Gadis macho tak comel la.

Friday, June 14, 2013

Maixara c sential vs Aurawhite.

Sejak akhir2 ni ramai customer aurawhite mesej aku. Diorang da consume aurawhite pastu terfikir nak consume maixara pulak for some reasons. Reasons diorang takleh nak expose lah kan.

Aku tak pernah guna aurawhite so aku tak taulah okey tak aurawhite. Kalau orang tanya beza dua tu maaf eh. Takleh jawab. Tapi thanx taw untuk soalan2 korang. Aku rasa terharu sangat. Sebab aku ni agen yang biasa2 je. Bila orang tanya aku maksudnya korang percaya kat aku lah kan? Hihi so sweet.

Anyway nak cite pasal Maixara with HA ni. Aku baru try dalam seminggu lebih kot. Rasa dia lagi rich dari sebelum ni. Maksud aku rasa strawberi dia lagi kuat. Pastu macam masam sikit masa mula2 kena lidah tu. Ala korang ingat tak dulu sekolah rendah ke form3 ke ada belajar pasal zon rasa kat lidah tu? Ada zon manis,pahit, masam suma tu. Haa jadi pandai2 la taw nak bagi kena katna. Huhuhu.

Tapi aku rasa okeylah masam sikit. Kalau manis kan muak. Lagipun mula2 je masam pastu manis je. Hehehe. Ala bayang macam makan gula2 yang panjang2 yang kaler maroon pink tu. Kan masam. Tapi orang suka kan.Ape brand gula2 tu bole pulak tak ingat. Padahal dulu hari2 aku simpan stok tu. Tapi tak semasam skittles kaler hijau k. Hihihi.

Okeylah, sekarang aku kerje Penang kat Seberang Perai Tengah nak ke selatan dah. More specific bukit mertajam. Tapi still dok permatang pauh. Dan seminggu sekali memang gi Penang atas urusan kerja jadi sape2 yang area tu bolehla cari aku k. Hihi. 017-5049769..:)

Thursday, June 13, 2013

Tak semua lelaki jahat kak...

Aku ni skeptikal sikit kat orang Indon. Bukan pandang rendah ke ape. Cuma sesetengah yang aku kenal kurang elok perangainya. So kalau yang jenis baik tu aku orait je. Macam masa dok umah ayah we kat bangi dulu. Bibik tu sangat baik. Alim. Aku bole lepak bilik dia pulak. Masak same2 la. Sembang macam2. Tapi dia balik Indon dah...

Kat kilang sekarang banyak pompuan. Indon banyak la. Melayu operator tak ramai. Makcik jaga changing room tu kami panggil Tante. Hari2 boleh borak ngan dia. Macam2 la. Setengah operator tak suka Tante sebab suka bebel. Memang patut pun kena bebel kan sape suruh tak ikut rules. Huhu.

Selain Tante leader pun ada Indon. Ada sorang leader ni ramah. Nama Nor. Nama penuh tak tau. Huhu. Dia rajin tegur. Bila tanya apa2,mintak tolong pape ke dia okey je. Sangat rajin aku rasa. Satu yang wat aku berminat kat dia sebab dia ada iras mama Fizah. Dia panggil aku kak. Tapi tadi kami sembang. Dia tanyalah umur. Rupanya dia tua 3tahun dari aku. Huhuhu. Tadi sembang panjang sikit. Dari tanya pasal nozzle kat dia melalut pulak sampai cite bab personal. Sebab dia tanya umur aku tanyalah dah kawin ka. Pastu dia tanya aku "abang orang mana" Bila aku cakap takde dia tak percaya. Katanya aku belajar tinggi mestila ada ramai kawan. Aku cakap ada tapi tak minat. Dia ingat aku minat perempuan pulak. Mestila tak kan. Huhu. Pastu dia cakap.

Kak mesti frust kan. Tak semua lelaki jahat kak... Cubalah dulu...

Terharu pulak. Huhu. Terima kasih kak Nor.

Fast and furious 6 best!

Baru balik dari tengok fast and furious. Orang dah berkurun tengok aku baru nak tengok. Busy lah kononnya. Sebab sekarang ni dua minggu sekali rabu 5.30 petang ada meeting ngan bos and supervisors. Habis meeting biasa dalam kol 6.30-7 pastu terus gi penang tuisyen. Tak dan lah....

Aku start tengok fast and furious tokyo drift kot. Yang dolu2 aku rasa tak tengok pun. Masa tu paul walker macam tak berapa kacak je. Huhu.

Yang ni memang serius best. Jantung dok dupdupdup kencang pastu macam nak kalih bijik mata sesaat pun takleh. Rasa rugi. Huhu

Satu ja yang aku rasa tak puas hati. Tiket sekarang beza ikut tempat duduk ke? Yang H ke atas rm8 pulak. Pastu penuh pulak yang H ke atas tu. Heran. Tapi dok G pun okey dah. Lainla kalau dok A.

To be continued la fast furious ni. Sebab last tu tak habis. Mesti ada 7 nanti. Okey nanti nak tengok after earth pulak. Walaupun sebenarnya macam tak berapa minat cite camtu tapi will smith kan. Bye.

Wednesday, June 12, 2013

Dah lama kan?

Ade rindu saya ke? Huhuhu. Busy sungguh la konon. Padahal biase je. Dalam tempoh udez menyenyap ni takde benda menarik sangat pun. Cari boyfriend pun tak sempat. Hehe bukan tak sempat. Lebih pada takde hati nak berbuat demikian. Keyakinan diri datang cuma sekali. Dah hancur keyakinan itu susah nak cari balik. Titik.

Haritu gi kenduri kat alor setar. Adik ipar makteh. Wan ni pangkat pakcik la pada aku. Dulu praktikal sekali kat canon dengan adik dia Arip jugak. Mak aku tetiba kata nak gi. Tumpang paksu yang nak balik Yan pastu aku pickup kat hentian Juru je. Jalan jemmm gile. Pening aku. Bawak mak gi uptown lepas makan pastu balik umah sewa aku. Esok pagi baru bertolak.

Balik dari alor setar. Nak terus balik perak. Sampai seberang jaya jemmm pulak. Arghh tension. Pusing jalan lama pun sama. Kepala dah start pening. Panas satunya. Rasa nak bukak tudung dan hempuk kan sebab pening angat. Masuk highway nibong tebal okey dah jalan. Balik tu mak kate nak singgah Mydin Rtc. Okeylah. Tahan2. Kol 8 baru sampai umah. Pecah rekod la drive dekat 9jam. Selalu 5jam dah rase nak surrender. Macam gi Pahang aritu okeyla gi ramai2. Lagipun dari rawang-kuantan-rawang-perak. Ade rehat2.

Sampai umah mandi2 terus baring kat pewut ayah mintak picit kepala. Tangan ayah bab2 urut ke garu ke memang magic. Sedap gile. Boleh tertido. Nak cari laki tangan magic gak. Sebenarnya dah jumpe tapi...

Esoknye ahad dah. Adik aku azam bawak kuar laptop toshiba aku yang dah berkurun takleh on tu. Tak gi repair2 pun. Dia kate leh on. Aku terus terharu. Banyak kenangan woo laptop tu. Cite korea banyak. Zaman muda remaja aku suma dalam tu. Sejak itu. Aku busy ngan laptop dah.

So sekarang aku busy ngan laptop. Main game,tengok movie. Bukan busy sebab 3kerja aku. Kuikui.

Thursday, June 6, 2013

Cara pembelian Maixara.

Untuk order cuma mesej/whatsapp saya 017-5049769. Pastu bagitau ja nak order berapa, dok area mana. Kalau area penang or teluk intan bole saya antarkan. Kalau jauh sikit saya kena pos laju k. Harga sama,tak kena kos pos pun. Cuma lambat sikit dapat je..:)

Maixara c sential RM99.90

Maybank 158060696687
RHB 15802000101263
Nurul Huda Zulkifli

CIMB pun ada,tapi yang tu kena sms dulu okey tanya.Hehehe. Selamat bermaixara!