Mari join..:)

Thursday, May 2, 2013

Beza makan MCS ngan Treenea VCOA.

Sukati kan nak cite kang owner dua2 marah tawla. Eh ini ikhlas taw. Sebagai penjual aku juga pengguna. So orang pun nak tau la yang ni untuk ape. Yang ni untuk apa. Kan kan.

VCOA ni bagus dari segi dalaman taw. Memang aku makan tu setiap pagi lepas breakfast. Rasa bertenaga ja. Memang rasa lain compare dengan bila tak makan tu. Bila aku tanya customer2 aku pun suma jawab camtu. Aku nak cakap apa lagi? Memang setuju sangatlah. Dan customer2 aku pun ada yang dah kawin+belum. Ada yang bagi pada anak kecik pun. Everybody can fly..eh everybody can try.hehe

Maixara ni terang2 tengok kat muka la. Dia boleh kasi hilang itu kusam. Kulit agak sekata la for me sekarang ni. Jerawat belum lagi. Ada yang kata, badan yang ada masalah high toxic ni ambik masa sikit. Aku bukanlah tong toksik yang orang buang dalam sungai tu kan. Tapi memang agak kurang sihat la. Detox system tak berapa lancar. Sebab? Kurang minum air+makan serabut la. Don't try this at home. Detox system penting tau. Macam ko kena buang sampah dari rumah tiap2 hari la. Sanggup ke rumah busuk?

Pastu dari segi rasa. MCS rasa strawberi, so macam makan gula2 la. Ko nak kunyah ke nak telan dengan air ke nak terjun tiruk sambil makan ke suma bole. Okeyla tau tak lawak. Makcik kata macam ada rasa susu. Aik? Aku tak rasa pun sebab aku bukan penggemar susu. Tapi yang ni aku makan sambil lalala je. Makcik salah sebut ni. Hehe. Pastu VCOA ko rasa macam makan pil la. Bukan pahit. Takde rasa tapi macam ada manis sikit. Sikit je. Tapi telan dengan air apa ada kisah. Lepas telan tu tak rasa apa pun. Buat kerja cam biasa..:)

Harga pun beza. Tapi yang penting, dua2 harga mampu milik. Untuk vitamin c yang ada kolagen,harga MCS ni kira murah la. Sebab sebotol pun banyak dah kan. 60 bijik. Tu tak tengok berapa gram satu tablet tu. Tinggi tau kandungan dia. Yang VCO RM40. Tak mahal kan?

Kalau cite kandungan depa ni sampai muntah la orang nak baca. Banyak sangat. Tapi yang paling penting,halal. Aku dengar acai berry tak bole makan eh? Aku tak sure la. Ternampak kat paper ke ape.Sebab banyak gak produk aku tengok ada benda tu. Tapi dua2 ni takda benda tu. Alhamdulillah.

Oh ya. Ada orang tanya aku makan MCS ni badan naik tak. Huhu. Aku rasa aku maintain je. Baju+seluar tak tukar saiz pun. Hihi. Tapi biasalah bila balik kampung mak mesti masak gulai lemak cili api. I cannot la. Sehari boleh makan 5-6 pinggan tau kalau ada tu. Kecuali kalau udang or sotong or pisang masak tu aku amik kuah je. Kacang panjang,pucuk ubi,paku pakis masak tu. Kirim salam la. Menjilat jari kaki tau. Tak ingat orang lain dah. Ayah la ni suka sangat sampai seminggu nak 2-3kali. Salahkan ayah pulak padahal kadang2 AKU yang mintak. Huhuhu.

Okey lah. Aku tak kata produk lain tak bagus. Aku cite 2 produk ni sebab aku makan. Produk lain aku tak makan. Penakut sikit nak try memacam. Hehe. Nak try kontek je aku. 017-5049769. Kalau lambat reply aku mungkin busy kerja okey. Jangan kecik ati. Bye.

No comments:

Post a Comment