Mari join..:)

Saturday, April 6, 2013

Hepi besday Afgan tiruan a.k.a H.A!

Dah lama tak sebut H.A kat dalam blog ni.3tahun lepas nama diaaaaa ja dalam blog ni.huhu

Genap kol 12 tengah malam ni umur dia dah 26 la. Amboi speselnya siap wat entri khas lagi. Hehe.

Saja la nak cite pasal dia. Dulu masa orientasi dok usya dia ja. Mungkin sebab stail rambut kot. Kata oten(kawan baik H.A sejak orientasi) rambut dia macam Beckham masa tu. Entahla. Tapi first benda yang aku notice pasal laki ialah rambut diorang. Tapi sekarang aku rasa aku tak kisah dah pasal rambut2 ni.

H.A ni sama fakulti la ngan aku. Orang Kuantan. Dok usya dia la masa mula masuk tu. Kawan2 laki kelas aku pun ada yang rapat ngan dia. Satu rumah ke jiran. Camtu la. Kolej bunga raya. Tapi dia ni sombong sikit. Sebab kalau sembang ngan kawan aku masa dia ada,dia diam ja. Pastu bila aku diam baru dia cakap. Tapi tak sama topik la macam yang kami sembang tadi. Tak taula ni dipanggil sombong atau tak friendly. Huhu.

Pastu aku kenal Amin senior FK. Budak kolej Alamanda dan melupakan H.A. Senang ja kan tukar2. Haha. Amin comel dan dia pun minat aku. Apakah jenis pernyataan ini? Perasantan! Haha. Muka Amin ada macam vokalis Samsons sikit tapi comel. Kalau ada yang nak taulah. Apakah,semua pakwe kau macam artis udez oi? Haha. Sekarang lagi kelas. Justin bieber u. Kau mampu? Kahkah. Pakwe la sangat. Perasan ada.

Back to Afgan. Pastu masa 4th year. Kawan2 aku kawan2 dia juga. Masa ni aktiviti utama diorang ngail. Siap wat group pastu aku di add oleh kawannya. Kawan2 aku dok cite la Afgan ni rajin masak. Dan rajin ngaji. Oh jatuh cinta u! Mana nak cari camni weh?

Masa tu.Diorang ni kenenkan aku ngan Dayat budak kelas aku kot. Sebab Afgan ni selalu gak komen status FB aku pasal Dayat ni. Sampai last2 dia tau aku berkenan kat dia. Terus tak berani komen dah. Haha! Tapi aku tak cakap okey. Oten yang cakap. Oten ni pun wat aku perasan juga. Dia kata Afgan pun suka I. Oh sangat tidak logik! Tapi sebab ada perasaan aku pun terperasan la sikit. Bole? Haha.

Sehari sebelum besday aku ke22. Dia block aku kat FB. Fineeeee.

April 2011. Masa ni aku baru masuk Honda. Dalam berapa bulan ni adik aku kapel ngan sorang budak kelas Afgan ni. Dan kebetulan,dia dan Afgan sama tempat kerja. Jadi aku saja la cakap kat "adik ipar" kem salam sayang la,wish besday la. Dia cakap betul2! Pastu dia kata Afgan nampak hepi. Masa ni aku tak kenal Gemok lagi.

Pastu. Lamaaaaaaa. Tetiba one fine day dia add aku kat FB. Dia yang add okeyyyy bukan aku. Tapi takla perasan ke ape. So 2012 ada la aku wish terus besday kat fb dia. And petang tadi aku dah wish pun for 2013 ni. First kot. Haha. Kalau dia ada awek habisla aku kena kapak. Huhu.

Dulu gila okey. Aku macam stalker sikit. Memang rajin bukak fb dia. Siap add kak dia lagi. Kak dia nurse. Muka sebijik ngan dia. Tak silap aku H.A ni anak no. 3 kot. Adik aku yang no.3 sama nama ngan dia. Amik mekanikal gak. Adik aku no.2 pun nurse. Tapi tak sama nama la ngan kak dia tu. Haha apakah semua ini.

Dulu dok bukak sangat,stalker sangat. Pastu orang tak suka. Bila ada pakwe haritu terus tak stalk. Tak add kakak dia. Sampaila kak dia suruh add baru aku add. Terbalik pulak dah kan. Bukan apa,belajar dari kesilapan. Aku kalau bab suka orang sungguh2 stalk betul. Semua nak tau tapi bukan tau dari mulut orang tersebut. Sebab orang2 yang aku suka dulu adalah orang2 yang aku tak penah bercakap dengan. Pelik tapi benar. Dan diorang pun tak pernah dengar sendiri aku cakap aku suka depa. Nasibla. Aku jenis syok sorang2. Huhu. Sadisnya hidup Udez.

Eh apakah motif cerita ini? Huhu.

Masa aku 4th year aku selalu lepak Bunga raya umah k.ayu dan k.atol. Sekali tu diorang ni ada sebut pasal H.A. Kak intan tu cerita dia penah satu flight dengan H.A. Pastu member ke adik dia nampak H.A pastu dia bagitau kak Intan Afgan naik flight sama ngan diorang. Pastu tau rupanya budak unimas. Hoho.

Dahla kisah syok sendiri. Jangan2 orang tu dah kawin pun. Dahla ensem. Engineer lak tu. Mestila ramai pompuan syok. Udez ko frust senyap2 sudah.

No comments:

Post a Comment