Mari join..:)

Wednesday, April 3, 2013

Beza VCO Catalyst ngan VCOA Treenea.

Yup,ada few customers tanya apa beza dua VCO ni. Baru baru ni customer yang amik VCO kat Carrefour (Aeon Big) tu cakap dia pakai Catalyst pastu stop sebab tak rasi dengan dia then after 4 months stop dia nak try Treenea pulak tengok camne. Zatil juga ada tanya beza dua VCO ni. So here it is.
 
VCO Catalyst.
 
VCOA Treenea
 
 
 
1. VCO Catalyst dia without Antioxidants.
 
Kalau korang pasan,Treenea dia sebut as VCOA Treenea,Catalyst pulak VCO ja. Meaning, dari segi istilah dah berbeza,so kandungan pun berbeza. I won't say Catalyst is worst or less effective than Treenea since it is not fair for them, but as VCOA Treenea agent, I will recommend VCOA Treenea of course. Teehee.
 
 
But,ada but okey,both product ni semulajadi.Takdela nak campoq2 apa bendasing. So basically sama ja function dia. VCO ni bahasa Melayunya minyak kelapa dara, dalam kata lain dia memang extract dari minyak kelapa yang pure tu. So takkanla Treenea amik kelapa jenis Treenea,Catalyst amik kelapa jenis Catalyst  kan. Ade ke?Huhu.So nak cakap apa yang beza sangat tu tak boleh cakap.Melainkan orang yang penah try ja tau. Aku memang tak penah consume Catalyst.Memang terus Treenea je. Aku rasa okey je. Sengugut hilang,dulu dok berry secara menderita sekarang agak smooth,dulu selalu pening2 darah tak lancar,sekarang okey je Alhamdulillah.
 
 
Satu yang consumers kena tau,produk ada banyak jenis. Ada orang pakai satu produk ni okey,tapi orang lain mungkin tak okey. Walaupun produk tu sama ja. So kena try and error jugak la. Dan nak tau kesan dia,kena consume sekurang-kurangnya 3 bulan okeyyyyy. Kalau try seminggu pastu kata tak okey,tak cukup lagi tu. Tunggu 3 bulan dulu. Kadang2 dia keluar jerawat la apa la dulu,pastu selama-lamanya licin lepas tu. We never know,right? So cuba dulu.
 
 
 
2. Harga.
 
VCO Catalyst harganya RM39.90, Treenea pulak RM40.Beza sekupang je.Hee.Janganla berkira sangat..;p
 
 
3. Produk-produk mereka.
 
Catalyst ni yang aku tau dia ada macam2 produk,bukan VCO ja. Pastu VCO dia ada 3 jenis. Ada softgels (sama ngan Treenea), ada pure oil liquid dan ada fibre drink (dalam bentuk sachet).Treenea ni agak baru,and first baby dia adalah VCOA ni la. Dan ada softgels sahaja. Selalu first baby kan orang bagi dengan penuh kasih sayang,penuh perhatian macam aku(eh tetiba) pastu second baby dah kena bahagi-bahagi kasih sayang pulak kan.Huhu. Tak tau la pulak Catalyst ni first baby dia apa. Aku bukak laman web dia tapi semua omputih so I malas nak baca. Huhu. Better find out dari agen2 diorang k.
 
 
4. Packing pun lain, satu kaler biru kaler merah..Hee
 
 
 
Okey,mohon kedua-dua owner ataupun dealers bagi kedua-dua syarikat ini jangan marah aku. Ini pendapat peribadi sahaja dan tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati.
 
Boleh pegi laman web Catalyst di link ini dan Treenea di link itu.
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment