Mari join..:)

Monday, March 18, 2013

Postman to heaven.

Malam tadi tengok cita Korea kat slot Saranghae TV9. kol 10mlm. Aku tak berapa tau dah cite korea best sekarang tapi tengok iklan nampak Jaejoong berlakon terus semangat nak tengok.
 
Sapa Jaejoong ni?
 
Kim Jaejoong ni dulu anggota TVXQ or Dong Bang Shin ki( DBSK). Sekarang dia group JYJ. Sangat kiut dan yang paling aku suka ialah suara dia yang sangat cambest.
 
 
 
 
 
Dia berlakon tak la sebagus sorang lagi JYJ iaitu Yoochun tapi bolehla...Cite tu sedih tapi I like the ending. Jelez dengan pompuan tu!
 
Yoochun yang kanan sekali.
 
Yang berlakon I Miss You TV9 Isnin&Selasa malam tu.
 
Takde sinopsis cita pun? huhu.
 
Dia pasal pompuan ni putus cinta dan tulis surat pada ex bf dia yang dah mati. Elok dia buh ja. Nampak sorang laki datang kutip surat dia. Pastu dia tak puas ati. Tanya kat laki tu dia anta surat gi syurga ke? Laki tu jawab ya. Pompuan tu gelak tak caya.
 
pastu. Dia tengok laki tu watpa. Jae joon tanya nak keja ngan dia ka. Pompuan ni memang nak cari keja kot. Tapi dia tolak sambil gelak.
 
Pastu dia dok datang kat peti surat tu lagi. Tugas Jae joon ni baca surat orang2 yang hantar surat pada orang dah mati ni. Dan cuba gembirakan orang yang hantar surat tu. Contoh kalo mak yg rindukan anak dia. Dia hantar surat ngan makanan. Jadi makanan tu dia makan dan letak sesuatu yang kononnya macam.betul anak pompuan tu yang makan.
 
Jae joon cakap. Tugas dia akan tamat bila orang yang anta surat tu tahu dia yang hantar surat2 tu. Dan. Tak semua orang leh nampak dia. Orang yang rindukan orang dah mati ja leh nampak dia. Sebab pompuan tu rindu ex bf dia maka dia nampak la Jae joon.
 
Pastu. Pompuan tu da start ada feeling ngan Jae Joon. Dan start lupakan ex bf dia. Jadi kalo dia dah lupakan ex bf dia,dia takkan nampak Jae Joon dah.Jae Joon pun suka dia.
 
Rupanya Jae Joon ni sebenarnya eksiden, koma dah berapa lama. Dalam tempoh koma tu dia jadi posmen. Sebab orang dah tau dia posmen dia kena berenti. Dan "bos" dia kasi dia pulang ke dunia. Tapi sebelum tu Jae Joon tanya bos dia. Dia akan ingat tak Hana, Hana ingat tak dia nanti. Dia cakap diorang akan ingat tu sebagai mimpi.
Banyak part best tapi sebagai orang yang tak pandai bercerita. Aku rasa baik aku jangan cite je. Mesti orang nak baca pun tak best.Hoho. Tapi yang penting memang sweet sangat. Walaupun tak logik. Dan yang kelakar pastu diorang jumpa kat post ofis dan last2 Jae Joon jadi posmen sebenar.
Jae Joong sweet! Terus rindu lagu2 DBSK.

No comments:

Post a Comment