Mari join..:)

Monday, March 25, 2013

More Than Blue (Korean Movie)

 
 
Malam tadi kol 11 tengok slot Saranghae kat TV9 lagi. Actually start kol 10 tapi baru sampai rumah dengan mak dan adik2 kol 11 maka miss sejam. Tarikan untuk tengok cite ni: KWONG SANG WOO.
 
 
 
 
 
 
 
 
Dulu ada cite Sad Sonata kat TV2. Tu la start aku minat Kwong Sang Woo ni. Dia berlakon macam hebat gila sebab tiap cite dia boleh buat aku berdrama air mata.
 
Sad Sonata.
 
Stairway to Heaven
 
 
My Tutor Friend 1
 
 
Fate (cite cinta ke?huhu)
 
 
More to Blue semalam walaupun tengok separuh tapi dah sedih gila. Sebab dia ada flashback maka tau jugak la cite tu pasal ape. Dia pasal K dan Cream yang merupakan anak yatim dan tinggal sekali selepas mak K tinggalkan K tak lama pas ayah K meninggal sebab kanser. Cream pulak anak yatim piatu bila parents dan adik dia meninggal dalam satu car accident. Senang kata, senasib.
 
 
Pastu K start la ada feeling pada Cream tapi Cream ni adaaaaa ja boyfriend. So dia pendam jela. Bak kata Cream, K ni kadang2 jadi ayah,kadang2 jadi mak,abang dan boyfriend dia. Cream ni akhirnya jumpa sorang dentist dan kononnya cinta habis kat doktor tu,tapi doktor tu dah bertunang. K ni boleh jumpa tunang doktor tu dan suruh dia putuskan pertunangan depa supaya Cream leh kawin ngan doktor tu. Part ni sedih dah. Sebab Cream tu macam naif sangat pastu tak peduli langsung perasaan K nih.
 
 


 
Pastu K ni tau yang Cream ni takleh hidup sorang maka bila K tau dia pun dapat kanser dia pun sorok la dari pengetahuan Cream dan suruh Cream kawin dengan lelaki yang sihat dan kaya. Pastu K siap teman Cream try baju kawin. And tangkap gambar bersama. Tapi pastu akhirnya Cream pun kawin,dipimpin K untuk sampai ke pengantin lelaki.
 
Sweet kan?
 
 
 
Pastu K pun bawak la diri keluar dari church tu,sedih.
 
 
Iklan,pastu sambung balik. Terus tunjuk citer tu dari view Cream pulak. Ni yang lagi sedih ni.
 
 
Rupanya Cream tau lama gak sebelum tu yang K sakit. Ada sekali tu dia macam takde idea nak buat kerja,maka dia pegi curi makan vitamin K. K bagitau tu vitamin ABC untuk kecerdasan kononnya. Pastu Cream pengsan. Dia bawak ubat tu gi tanya kat doktor pastu baru tau yang K sakit. Pastu dia rasa takut sangat. Dia nampak family dia masa depa nak bertolak naik keta tu say goodbye kat dia, dan nampak K ada dalam keta tu. Dia sangat sedih sebab K,bukan family dia. Dia kejar kereta tu...
 
 
Pastu. Banyak kali dia nak confess kat K,tapi tak jadi. Banyak kali dia cuba bagi hint,tapi K tak dapat tangkap. Macam kat sofa ni,dia tanya K apa maksud perkahwinan. K jawab, macam pemegang berus gigi. So Cream cakap, kalau camtu saya dah berkahwin la. Sebab dia anggap K la pemegang dia.
 

 
Masa K pimpin tangan dia masa kawin tu,dia cakap dalam hati "diorang la pasangan sebenar sebenarnya. Sebab diorang dah kawin depan God diorang"
 
 
Masa cuba baju pengantin. Cream saja nak tangkap gambar tu untuk kenangan. Habis tangkap gambar, Cream suh K keluar sebab dia nak try baju lain. Tapi K blah sambil menangis. Sebenarnya dalam fitting room pun Cream nangis jugak. Oh sakitnya hati. Rasa nak ketuk kepala dua2.
 

Dan rupanya yang Cream bercinta ngan laki tu. Atas keinginan K jugak. Sebab K nak laki yang sihat dan hebat, maka doktor tu menepati ciri2 itu. Bila laki tu bagitau yang dia dah bertunang, dia fikir dia apa kisah. Yang penting K hepi. Pastu dia nak kawin cecepat sebelum K mati untuk hepikan K. Agak kejam juga pada doktor tu. Tapi doktor tu pun curang kan. So padan muka gak la.Hehe.



Last dia tunjuk doktor tu gi tempat persemadian Cream sambil tengok gambar kawin K dan Cream tu. Pastu dia buh gambar tu kat kubur abu Cream dengan recorder Cream. Dalam tu Cream suh K tunggu dia. Dia akan teman K kat "sana",dia kata jangan marah sebab Cream ikut dia...
 
 
Ending dia macam cite I'm Sorry I love u sebab heroin dia bunuh diri teman boyfriend dia mati.


 
 
 

No comments:

Post a Comment