Mari join..:)

Sunday, March 24, 2013

Makan Nasi Ayam Penyet di De Garden Ipoh

Balik dari tebiu aku roger sepupu aku. Kami jumpa area Jusco Kinta City. Pastu sama2 kelaporan. Maka tanya la dia mana nak makan area sini. Rasa macam nak nasik tapi tak nak nasi kandaq or nasi dalam Jusco. So terlintas nak makan nasi ayam penyet.

First and last time aku makan nasi ayam penyet ialah kat Raja Ayam Penyet,Kuching. Memang sedap dan kedai sentiasa penuh. Sambal pedas gila. Membe aku sorang tu makan sampai muka merah. Kedai dia tepi jalan je tapi nak sebut location takleh nak recall. Masa aku gi dulu tu 2 pagi. Gile la kuar mlm2 camtu sebab lapo.

Pastu. Aku tinggal kete aku situ dan naik kete sepupu. Saja nak try nek City dia. Huhu.

Masa tengok menu. Ayam penyet dia sahaja RM8. Nasi order lain RM1.40. Teh ais RM2.50. So kami 2orang makan pun dah RM25 kot. Campur tax lagi..-.-" Takpela bukan selalu kan.

Kedai dia ok la deco dia. Depan kedai jual silver ni. Sepupu aku ni Jemer namanya. Aku tangkap gambar leh pulak dia wat muka camtu. Cis.

Jangan pikir bukan2 ye. Ini sepupu yang muda 2tahun dari I. Jangan persoalkan gak napa muka dia cam Bangla,aku cam Korea. Kahkah.

Sambal aku rasa super pedas. Pedas dia lain dari yang Raja Ayam Penyet tu. Jemer cakap yang ni Maharaja Ayam Penyet. Apa2 la labu. Yang penting air segelas cam tak cukup. Ayam tu tengah panas lagi pulak tu. Dan ayam dia garing. I likeeeeeeee!
Order tak sampai 5minit air sampai,tak sampai 10 minit nasik pulak sampai. Cargas.

Sape yang area Ipoh nak makan nasi ayam penyet,leh la datang sini. Sedap tapi tak taulah korang rasa mahal tak..;p

No comments:

Post a Comment