Mari join..:)

Thursday, March 7, 2013

Cari pengganti cepat?

Ada orang kata,pompuan nak lupakan ex dia kena cari bf lain cepat2. Setuju tak?

Aku penah cakap dengan kak siti ke kak zura. Masa aku keja honda dulu. Masa tu frust dengan mamat ni la,aku cakap aku nak kawen jela dengan sape2. Geram. Pastu kak tu kata. Dulu ade member dia buat macam aku la. Frust pastu terus kawin ngan tah sape2. Pastu tak hepi,cerai. Tapi katanya nasib baik pompuan tu laku lagi,ada pulak orang len nak dia pastu. Kawin,hepi sampai sekarang. Jadi kesimpulannya dia kata,jangan terburu2.

Aku cite ngan shafiq abang aku tu. Abang angkat la sangat kan. Kuikui. Dia pun cakap benda yang sama. Dia kata "tengok aku.relak je.ko nak kalut ape" cey lebih kurang camtu la dia bebel aku. Pastu ya aku agree. Sebab pastu aku baik balik ngan mamat tu. Gaduh manja la kononnya. Hmm.

Tapi kalau nak cari spare tayar pun ape salah kan. Dulu aku ade je kawan 3-4orang sekali. Kawan jela. Sebab Gemok suh cari laki yang ada masa depan katanya. Ada masa depan tu camne? Kalau laki tu sekarang jutawan,tapi lagi 4tahun tetiba bankrap?Hah. Tu lagi naya kot. Dah biasa senang tetiba jadi susah. Oh menakutkan itu. Aku geram aku wat la betul2. Tapi takleh go on la. Pastu last2 sorang pun tak kontek dah sekarang.kahkah.tapi tak rasa frust ke apa pun.

Ayat nak bajet hot je kan. Blah la. Huhu. Aku rasa baik wat tempoh bertenang dulu. Sambil tu layan la lagu A7X kan. Asal frust ja cari lagu diorang. Pastu pasang kuat2 macam mengamuk.Tah pape.

Muaz ade cakap gak ngan aku dulu.kalau frust jangan tengok cite korea,baca novel cinta dan sewaktu dengannya. Amboi tips. Thanks muaz.

Membebel ape dekat kol 4 pagi ni. Salah sendiri la tido kol 9 pastu 11 lebih terjaga. Teringat fon yang dicaj sejak kol 7.30 tadi nanti caj lama2 meletup pulak bangun la amik. Pastu dah takleh tido sampai sekarang. Esok jadi mata panda la aku.

2 comments:

  1. Udez, saya ada ubat nak kasi hilang mata panda.. ehhehe ada kt blog. boleh bace,,,

    saya pun pernah frust...
    tapi saya pun ikotkan hati mmg nak cari lain terus, tapi mcm kawan2 awak cakap la.. kene relax... nasihat yang mcm muaz tu lah, saya buat..

    lagu yang the best masa tu,
    Dunia belum berakhir... lupa la siapa penyanyi indonesia tu...

    pastu lagu Celine Dion, That's The way...
    kasi semangat la kunun2 nya...

    =)

    ReplyDelete
  2. ekeke..btol3..
    tym ni kena kuatkn smgt n byk buat aktiviti with girlssss..heheh


    lagu celine dion tu xbiasa dgr.lagu i'm alive biasa la dgr..ok nnt nak cari..thx..:)

    hope u r hepi now with new guy..:)

    ReplyDelete