Mari join..:)

Thursday, February 14, 2013

Tudung indon or tudung lilit.

Tudung indon or tudung ekspres kan trend. Tengok macam Ariani,Fareeda tu harga dia amboimak..
Aku memang dari start trend tu,tak berminat pun ngan tudung ekspres ni.Sebab macam minah Indon je bila aku pakai. Aku ni tah pape la. Masa kat Sarawak orang kata muka macam orang Sarawak. Bila pakai tudung ekspres muka macam Indon.Kalau pakai sari or cheongsam,ada macam cina or india kot?


Aku suka tudung bawal ja dari dulu. Pastu sejak 4th year aku rasa macam best je lilit lilit. Walaupun stail lilit aku same je. sampai sekarang pun rajin lilit. Bukan susah pun. Tak tengok cermin pun boleh.
Tapi. Gemok la suka komplen. Dia cakap kalau nak dating pakai tudung 4 segi takpe. Jangan lilit. Tiap kali nak dating tu la dia pesan. Mencik. Kuar siap dok bawak gi kedai jual tudung. Tapi asyik tak berkenan last2 tak beli pun.


One fine night. Baru pas raya. Masa nak raya tu beli la satu tudung ekspres. Kaler merah. Tak taula nape asyik merah ja aku sekarang. Gemok kol ajak gi umah terbuka kak dia. Tapi aku gi sendiri la.Sebab dia dah ada sana pun. So pakai la for the first time.


Amboi. Tengok tak berkelip konon. Siap cakap jatuh cinta pandang ke 45 tengok. Nyamfes. Laki kalau mulut manis no.1. Siap cakap dengan mak dia yang dia dari dulu suh aku pakai tudung tu. Kakak2 dia ngan mak dia suma pakai tudung jenis serlum tu je. Ada aku kisah.Huhu.
Tapi dok belek gak la. Perbezaan aku pakai tudung ekspres ngan tudung loncat loncat ni. Apa yang elok sangat tah dia tengok tu.


Ofismate aku cakap dia suka tengok aku pakai selendang lagi. Dia kata tudung indon tak sesuai ngan aku. Entahla labu.

  
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment