Mari join..:)

Friday, February 8, 2013

So sweeettttt(Entri jiwang)

Cuti 4hari aku rasa macam malas nak balik kampung. Banyaklah sebabnya. Tak kuasa nak cite sekarang. Sebab ini adalah entri jiwang kan. Huhu!

Balik tuisyen baring baring seperti biasa. Terus bukak komik Shin Chan. Balik kampung baru ni sempat curi satu. Hehe.

Pada sape yang minat or pernah tengok Shin Chan mesti tau. Shin Chan ni gatal. Pantang nampak awek cun lalu je terus ikut dan tegur. Dahla suka awek dah besar je. Siap ada had umur lagi. Hai macam2. Tapi dia paling suka siapa? Nanako. So sweeeettttt.

Ada satu episod ni. Dia jumpa jin dalam botol. Dia dapat 4permintaan. Permintaan last dia nak kawen ngan Nanako. Tapi tak jadi sebab tengok adik dia demam.Jadi dia mintak sembuhkan Himawari je.

Ada sekali tu. Kawan Nanako yang gemuk tu,shinobu kot nama dia. Gi dating dengan putera negara asing yang nyamar orang susah dan duk satu apartment Matazure ngan Shin Chan tu. Putera tu ajak Shin Chan teman. Kat taman tu Shin Chan berusaha la nak pegang tangan Nanako tapi tak berjaya. Last last,Nanako yang pegang tangan dia. Dia punya hepi.

Masa mula jumpa Gemok. Serius tak berkenan. Muka jambu macam orang Sabah.dengan rambut lurus panjang bahunya. Pastu macam control control. First perasan dia pun sebab masa trening kat line,aku kerja dengan Anitah(Indian). Masa tu membe Gemok datang cakap kat Anita yang ada orang nak mintak no fon dia. Pastu tunjuk orang tu Gemok. Aku terus usik Anita tapi Anita dok geleng geleng wat muka serius. Lol.

Pastu dah kena trening 2bulan setengah kan. So merata la duduk kat line tu. Ada sekali tu. Aku ni jenis suka berkhayal. Pastu sedar sedar nampak Gemok ngah tiru ekspresi muka aku. Hoho terus caught my attention sikit.

Pastu sekali tu aku guna press machine dia datang tangkap gambar aku. Motip?Nak guna-gunakan kot?Haha!Motip la sangat.

Tak lama pastu aku pasan dia add aku kat FB.Tak heran mana pun sebab baru seminggu masuk honda pun dah beberapa orang honda add. So dia bukanlah orang pertama wat camtu. Masa tu ada sorang saiko minat aku. Dok lambai lambai la. Mesej aku kat fb cakap nak kawan.Follow blog aku! walaupun dia takde blog. Terus block dia sebab takut. Sekali tu supervisor bawak aku dan Anita pegi line suh wat keja sana. Ada 2tempat.Satu dekat ngan saiko.Satu sebelah Gemok.Aku tak pasan pun Gemok masa tu. Cuma taknak dok dekat saiko ja. Dah pusing gi kat tempat tu baru pasan Gemok. Jeng jeng jeng. Huhu aku ingat lagi. Tarikh dia 3.5. Boleh panggil anniversary.Hihi.

Hmm. 5.5 tahun lepas dia datang rumah aku.Jangan jangan 7.5taun ni dia datang minang pulak?Hehe berangan apa salahnya. Nak lagi best berangan Lee Joon datang minang.Haha!

Ada satu hari tu. Tak lama pas 3.5 tu.Aku baru balik dari kampung. Celebrate belated besday aku alip dan adik.Aku bawak balik kek lebih tu. Besday Gemok dalam minggu tu juga. Aku nampak mood dia macam tak baik. Macam sedih ja.Terus aku pun rasa sedih sekali.Aku pelik sungguh.Pastu aku cuit membe sebelah dia suh datang kat aku mintak tolong bagi kek tu kat dia.Membe tu over siap nyanyi lagu hepi besday.padahal kek lebih je.Tapi dia terus senyum.Nampak dia hepi aku pun hepi sekali.huhu.

Tamat cite jiwang. Kompem Gemok nak baca nanti nih.Huhu

No comments:

Post a Comment