Mari join..:)

Friday, January 18, 2013

Resipi Telur Dadar Udez.

Telur dadar je pun.Huhu.
 
 
Aku tak lah masak telur dadar harini.Memang dah lama tak bawak bekal gi opis. Bukan sebab dah kaya.Tapi sebab penat melampau setiap kali balik rumah. Balik rumah terus baring je. Bangun pagi pulak memang on time aje. So matlamat 40% aku memang failed.Haha
 
 
 
Dulu aku rajin masak telur dadar. Sebab memang aku suka pun. Telur goreng ke telur rebus ke aku tak suka. Telur dadar je. Tiap kali aku buat, bau dia memang sedap. Adik adik aku pun akan tanya (setiap kali aku masak tu) "yong masak ape?" Haa penangan bau telur dadar tu.
 
 
 
Selalu orang buat telur dadar buh la ape pun. Tapi standard orang buh bawang, cabai burung ke cabai besar ke.Garam. Betul kan? Tapi resipi aku paling simple sekali. Aku buh cili boh je dengan telur. Garam ke cabai ke bawang ke memang tak buh la. Itu sahaja. Tapi bau?Pergh menangkap.
 
 
Konon terer la tu.Haha.Aku ingat lagi dulu masa unimas aku citer pasal ni dengan Amsal dan Intan. Jenuh aku kena menganjing dengan diorang. Sedih tau. I cite the truth ni. Sebab bila I masak benda lain takde pun orang nak tanye tanye.Huhu.
 
 
 
Oh ye. Haritu aku ada buat teka-teki JJCM kan. Ala yang macam nasi goreng pattaya tapi ada lauk paprik tu. Nak tau dak nama dia??Nak tau tak?
 
 
Jawapan dia: NASI GORENG BANTAL PELUK.
 
 
Haa unik kan nama dia. Dia combination nasi goreng pataya (tapi takde lauk atau sayur,nasi semata-mata di dalam telur bungkus itu) pastu ada lauk paprik ayam di sekelilingnya (leh mintak asingkan) dan tambahan beberapa ekor udang di atasnya. Wah kalau restoran tu tetiba femes nanti lehla kami satu family dapat voucher makan malam setahun kan.Hehe
 
 
 

No comments:

Post a Comment