Mari join..:)

Wednesday, January 9, 2013

Handphone Jenama Ninetology.

 
 
 
Semalam first time dengar brand nih. Sebab abah Qaseh baru beli.
 
 
Packaging dia. Smart! Sebab kaler itam. I likeeeee
 
 
 
 
Stealth II
 
 
 
Untuk feed my curiousity aku pun Google. Jumpa laman web dia. 
 
 
 
Features
The Black Pearl makes a statement with its beautiful curves and vivacious black hue, complementing the exclusive 4.0 inch touch screen display. This stylish creation comes together with Dual SIM connectivity suitable for active communicators, allowing you to distinguish work and play from each other. Convenient for people on the go, with the Black Pearl in the palm of your hands.
 
Specs
Dimension
124 mm x 63.5 mm x 11 mm
 
 
Features
The Stealth expresses style, class and posh elegance. Ninetology’s detailed craftsmanship introduces the mighty Stealth with outstanding smart phone features, Dual SIM connectivity and vivid 5.2 inch touch screen display; suitable for avid users of social media. Irresistible matte finish back cover makes it uniquely gorgeous, preventing minor scratches and fingerprints.
Specs
Dimension
147mm x 83.4mm x 11.5mm
 
Features
The Acqua flows well with modern needs of being connected as it fully utilizes the mobile internet. Bringing out the cool and young personalities, where bonding with peers via social media becomes a lifestyle. Acqua provides a 4.0 inch touch screen display for easy viewing of emails and notifications.
Specs
Dimension
120.5mm x 63.6mm x 10.9mm
 
 
Features
Stealth II defines itself as a must-have gadget for brave,
classy and intelligent individuals. The mighty Stealth II runs
on Android 4.0 and stands strong as the complete smartphone with prominent characteristics of 5.0 inch touch screen
display, 8.0 megapixel camera equipped with proximity and motion sensor . Its dual sim feature suits active lifestyles
of avid social media users. Irresistible matte finish back cover makes it uniquely gorgeous, preventing minor scratches and fingerprints.
Specs
Dimension
147mm x 76.5mm x 9.7mm
 
 
Features
The Black Pearl II makes a statement with its beautiful curves and vivacious black hue, complementing the exclusive 4.0 inch touch screen display. This stylish creation comes together with Dual SIM connectivity, great way to communicate actively while distinguishing work and play from each other. Convenient for people on the go, with a nice fit of the Black Pearl II in the
palm of your hands.
 
 
Specs
Dimension
129mm x 65.5mm x 10.3mm
 
 
 
Features
Palette conceptualizes unique and vibrant lifestyles. The
WiFi-ready Palette strives to be your number one companion with its convenient touch screen, 3.0 inch QVGA display and dual sim connectivity for you to always stay in touch.
 
Specs
Dimension
112mm x 59mm x 14.2mm
 
 
 
 
 
Features
One's curiosity is always driven by our senses and visual experience defines how we perceive life moments. The Insight does just that with its powerful Main 8MP & Front 2MP cameras ensuring perfect, beautiful shots wherever you go. Each exquisite pixels are appreciated when paired with Insight's premium display (IPS), providing stronger visual definition. Insight's design is derived from urban creativity & lifestyle, placing you in line with the best technology there is with its
Dual Core element.
 
 
Specs
Dimension
126.9mm x 66.5mm x 10.8mm
 
Info lanjut pegi laman web dia ni tau.
 
 
Apa yang best tentang handphone diorang ni, diorang ni menggunakan sistem operasi android. Selain dari tu, dia ada pelbagai saiz dan harganya berpatutan. Kat Malaysia dah terjual dalam 20,00 unit. Baru launch kat Malaysia dalam November haritu.Tapi dah ada kat pasaran sejak Ogos 2012. Kira baru sangat la tu. Tapi dah jual banyak tu. Pastu jugak, dengarnya Ninetology menawarkan jaminan tukar satu dengan satu (1-to-1 warranty) jika telefon pintar atau tablet keluaran mereka mempunyai masalah atau kerosakkan dalam tempoh tertentu. Perghh. Boleh tahan. Walaupun aku pengguna setia Samsung sejak 2006, boleh je nak try handphone baru ni. Tapi bukan sekarang la. Mungkin sebagai hadiah pada diri sendiri jika bisnes aku berjalan lancar. Mana tau kan?hehe.Doa doakan la eh.
 
 

35 comments:

  1. ohho..smart telefon ni.... macam galaxy note 2

    ReplyDelete
  2. hey i dh pakai phone nie..
    baru beli a month ago..
    it's a great phone ever..
    i switched from galaxy w to ninetology insight
    awesome!!

    ReplyDelete
  3. really?share la experience guna henset nine kat sini..:)

    ReplyDelete
  4. nie produk buatan malaysia ker or taiwan or china?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya la buatan malaysia n ada 2GB ram n 4GB memory inside

      Delete
    2. hotak kau 2 gb ram. 518 mb ja...... internal memory 4 gb tp 2 gb di gunakan untuk android. so cuma tinggal 2 gb je la

      Delete
    3. jawabla elok2, betulla 2GB just 2GB tu dah digunakan untuk android

      Delete
    4. jawabla elok2, betulla 2GB just 2GB tu dah digunakan untuk android

      Delete
    5. jawabla elok2, betulla 2GB just 2GB tu dah digunakan untuk android

      Delete
  5. sy gne stealth 2...buat mase nie alhamdulillah xde masalah...xde lack...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy b,minat dgn stealth 2,brp harganya??/

      Delete
    2. Betul ke ade org cakap, ble banyak maen game, memori rosak ?? Signal wifi sume okay tak ??

      Delete
  6. I am Using Ninetology Palette... As My Second Phone... I have Drop It many time and its still working awesome... ninetology is the best brand.. btw s3 also nice cause i am using it 2... x nk lah lukekan hati samsung jugak

    ReplyDelete
  7. nak tnya semua... nak tahu satu je, kalau nak on9 tu ok tak ? tak slow ?

    ReplyDelete
  8. Laju klau online

    ReplyDelete
  9. Semua mengaku buatan malaysia. spec nya sama 100% handphone samsung clone. guna MTK processor. sebenarnya telefon buatan cina, letak je jenama malaysia.

    ReplyDelete
  10. mcm mana kalau nk bluetooth lagu dr fon ninetology black pearl ke fon len?huhu

    ReplyDelete
  11. Saya dah dua minggu guna handphone ni..setakat ni ok.2nd day beli dah jatuh huhuhu..Alhamdulillah takde ape2.gmbr terang benderang.

    ReplyDelete
  12. aq dh gune black pearl 2,,camera dea bkn 5mp,,tp 8mp,,siyes,,check lam camera punyer setting,,front camera 2mp,,klu suke layan mp3,,abiz2 1kali sehari cas,,ok la,,n yg mnew kate ninetology tu buatan china,,prikse smula r,,ninetology buatan malaysia dri sabah,,just body jer ciplak body phone jenama "ALPS"..

    ReplyDelete
  13. Aku dok pening pala nk beli ke xnk hp nine ni???ada sape2 blh bg tau,module mn paling best????

    ReplyDelete
  14. korang..tau mane nk cari cover untuk stealth ll(area kb)..kebuntuan da nie..

    ReplyDelete
  15. kat sini sape pki ninetology insight?cepat rosak tak?ke bagus?

    ReplyDelete
  16. Mintak tlg sape2 tau kt mne jual cover case 9white pearl2 area(kb)

    ReplyDelete
  17. So far ok la gune hp ninetology model i9500..jatuh bnyk kali pun xde ape pun..dh 6 buln pkai..tp msih xtau hp nie boleh ke tak buat screenshot mcm nset smsung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. screenshot? just tekan power button n low volume serentak..btw sape ckp 9tology x baguih? okay je haku pkai..online pln x lambt..boeh 2 sim lagi..

      Delete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Seriously hp 9-TECHNOLOGY ni gempak..aku smpai beli 2..skrg de 4 NOMBOR..huhuh Maxis, Celcom, DiGi & U-Mobile..member aku kt kampus wktu mula2 aku pkai hp ni dok gelak je..skali dorg tgok kelebihan hp ni dgn android "4.2.2"..terus dorg angkt gak..sumpah ni la satu2 nye teknologi hp MALAYSIA yg paling canggih di abad ini..I LOVE IT..dr pengguna NOKIA, SONY & SAMSUNG..terus guna ni..hihihhih :D

    ReplyDelete
  20. Aku dh pkai black pearl ll dh 1 thun.. bli msa mula kuar.. puas ati hp ni.. kekurangan sgnal gps tak kuat mmemang tak boleh lgsung pkai gps.. baru2 ni memori kad rosak antq 9tology detect memori rosak sbb trlampau panas.. tp betul la maen game lma2 hp rasa pnas kt belakang.. memang tak bagus la hp 9tology ney.. nyesal aku beli.. aku pkai hp sony dh 3 tahun tak prnah pn rosak memori kad..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak faham ape kau cakap. Sebenarnye ninetology nie bagus or tak ??

      Delete
  21. kalau beli ni kan??? paling best yg mana satu ekhh???

    ReplyDelete
  22. Kawan2 tlg jgn beli model i5300. Lembab mcam haram! Klaw install wechat lgi lembab..

    ReplyDelete
  23. handphone ada masalah. bila on keluar gbr andriod . mcm mana nak memperbaiki.

    ReplyDelete