Mari join..:)

Tuesday, December 31, 2013

Tuisyen di rumah. Mahal ke?

Ramai yang tanya. Mahal ke tuisyen di rumah? Sebenarnya tu depends pada tutor tu. Kalau tutor tu under agent kemungkinan besar akan mahal sikit sebab tutor kena bayar agent 50% dari pendapatan bulan pertama. Dan rate dia ikot agent. Tapi biasanya negotiable ja semua tu.

Kalau area KL memang mahal. Maklumla bandar besar. Belah Penang murahla sikit. Pape pun kena tanya dulu tutor tu bole nego tak. Macam aku sendiri, da letak hampir 40% lebih murah dari harga standard. Ayah aku kate. Tak bayar mahal takpe,sebab tolong sesama Muslim. Aku pun nak kumpul pahala selepas mati kan.

So good luck!

Diet konon!

Sejak beberapa menjak ni orang dok tegur badan berisi kan. Maka bertekad la nak diet. Diet aku ialah tak makan waktu malam je. Takdela nak bersenam bagai. Tak rajin. Huhu.

Sekali malam tadi. Gemok mesej tanya tido ke. Aku ngah berwhatsapp kat group taayah cakap "jom makan!" Tetiba dia cakap "siapla". Aik, betul2 ke ni. Rupanya memang dah dekat je. Hampeh. Bukan nak bagitau awal. Kelam kabut aku yang belum mandi ni mandi dan siap. Huhu. Pastu dia tanya nak makan mane. Laju je aku jawab "Aidys". Rasa dah lebih setahun kot tak makan sini. Dulu hampir setiap 2minggu gi. Rindu chicken chop sana. Jauh pun tak kisah. Walaupun esok keje..-.-" Puas ati makan chicken chop ngan mi goreng dia. Chicken chop makan separuh. Gemok makan separuh. Sebab dia tak selapar aku. Aku nak abeskan mi goreng sepinggan. Huhuhu. Sambil makan sembang pasal G shock. I like.

Monday, December 30, 2013

Ku benar benar sayang..Gemok

Ku benar-benar sayang Pada dirimu oh kasihku Janganlah engkau ragu Pada diriku Dan ku berkelana mencari Harapan yang kita impikan Dari terbitnya sang suria Hingga tenggelam Dan ku ingin cinta sejatimu Dan ku ingin harapan hatimu Oh janganlah engkau bersedih Oh ikhlas-ikhlaskanlah..hatimu.. Rindu rindukanlah diriku Sepanjang hari harimu Sayangku..ku adalah milikmu... Sayangku adalah Milikmu yang kau rindu Doa doakanlah diriku di dalam hatimu Di dalam nafasmu Sepanjang hari harimu... Ya,memang ku benar benar sayang padamu.. Jodoh saja menentukan pengakhiran kita yang bagaimana.. Gemok..

Sunday, December 29, 2013

Ahad yang boring.

Satu hari golek2. Konon nak g kenduri Rahman pun tak jadi sebab takde geng. Nak ajak kak Ilah dia gi bawak anak2 mandi kolam..-.-"

So satu hari buang masa. Baca novel. Golek2. Main sudoku. Sudoku pun boring dah sebab senang sangat. Haha poyo.

Novel yang aku dok baca ni rasanya 10kali ulang dah. Tak boring2. Mungkin sebab tak banyak drama air mata dalam ni. Huhu. I like.

Tengok orang nak kenduri takde feeling la. Entah aku ni pelik ke ape. Single pun relak je. Kadang2 nak jugak berteman tapi bila nak kawan je aku yang tarik diri dulu. Tak syok la napetah. Mungkin dah terbiasa single. Atau mungkin setia punya pasal. Cewah. Setia mendenye pakwe pun tak mandang. Aku rasa sebab aku macam takut komitmen la. Bukan sebab aku playgirl. Sebab dah biasa bebas kot. Dengan Gemok pun kami kawan biasa ja. Nak watpe pun buat la. Kalau kapel mesti nak kongkong2 kan. Kadang2 je dia cakap jangan buat something. Tu pun secara logiknya memang tak patut buat pun. Dah aku rajin mintak pendapat dia nak wat ape pun. Nak beli ape pun tanya dia dulu. Personal consultant sungguh. Glad to have this type of friend. Huhu. Free consultation.

Kalau nak cari laki aku nak macam ni. Tak terlalu mengongkong. Tak suka mendesak. Bole paham aku punye perangai. Takde nak ubah2 aku jadi orang yang lain. Katne nak cari ye?


Thursday, December 26, 2013

Perbincangan masa kenduri kawin.

Masa gi kenduri kat KL aritu. Dok ngan Gemok jap. Aku cakap la. Stail la papan itam tu. Tu yang dia g tangkap gambar benda tu. Pastu aku cakap. Warna baju family pengantin yang sedondon suma tu cantik. Warne samor. I like. Dia senyum je.

Pagi tadi. Cuti golek2 je kat rumah. Tido bangun minum milo cicah biskut tido lagi sampai petang. Mandi pun idak. Mimpi kawin. Pengantin lakinye takde la. Esoknye baru nak kawin. Dok siapkan umah nak kenduri. Tengok juge la baju pengantin. Warne yang aku cakap dengan Gemok tu le. I like. Hehe.

Petang tadi mimpi lagi. Kalini nampak pengantin laki. I like. Hehe. Bahagia ja. Suke pulak mimpi tu nak sambung2 kan. First time mimpi kawin tapi mimpi gembira. Hehe. Dah nak tido. Esok keje takleh la nak mimpi kawin lagi. Huhu.

Tuesday, December 24, 2013

Mulut Siput.

Aku geram la dengan Gemok. Aku jenis tak suka bergambar. Camera fright kot. Entahla. Tapi dia ni rajin menangkap gambar. Tengok wayang pun kadang2 dia tangkap gambar. Gambar aku sorang la bukan berdua. Sebelum tutup lampu tu. Kadang2 aku malu sebab ada orang kan.

Trip baru ni kami gi KL. Kami tu aku, Gemok, parents dia and adik dia. Ahad lepas. Gi kenduri and then survey barang. Bukan barang kawin,jangan gatai eh korang. Tapi tak dapat apa yang dihajatkan. Rasa macam penat sia2. Tapi seronok sebab dapat spend masa ngan dia. Hehe miang. Cuma apa yang aku tengok time ni,dia gentle dari biasa. I like. Hihi.

Ok balik to gambar. Dah tengok rupa mulut camtu bukan nak gi tangkap gambar lain. Kejam. Aku senyum elok2 tak nak capture. Pastu aku sent gambar syok sendiri dia cakap muka aku da kedut2!!!!! Kejammmmmmmmmmm! Mak sentap okeyyyyy. Siapla nanti nak capture gambar dia paling huduh sekali tayang kat orang. Muahaha.Tanduk tumbuh dah.

Wednesday, December 18, 2013

Moody?

Masuk minggu ni aku asyik moody aje. Adakah sebab minggu ni aku hari2 punch jam 7.40? Huhu. Jumaat lepas Gemok brainwashed aku pasal lambat datang kerja. Dia kalo dapat bebel..nanges dengar..huhu.. So aku cakap dengan dia. Start minggu ni aku takkan lambat lagi. Hehe. Seronok jugak sebab ada masa sikit nak rest sebelum kerja. Pastu breakfast baru wat keja kan. Ok. Tapi pagi tu. Masuk ja changing room ade sorang minah ni naikkan suara ala mak tiri tanya. "kek mana?" Yang order semalam tu. Amboih. Ingat aku ape. Kuli dia ke. Aku tolong korang amik kek pastu bole nak naik suara ngan aku. Memang la aku hangin. Ingat pakcik tu duduk sebelah rumahaku ? Mula aku start "jual" kek pun sebab tolong kawan niaga. Aku amik kat Kulim bawak kilang bsgi kawan makan. Aku tak kisah sebab sekali ja pun. Lepas tu makin ramai order. Barula aku amik sikit untung untuk cover duit minyak semua. Tu pun sebenarnya menyusahkan diri lagi ada. Bila orang wat camni aku memang terus ilang sabar la. Aku bawak kek seminggu 2 kali ja tapi masuk minggu ni aku dah amik 3kali!harini baru rabu! Aku sampai rumah dah kol 11++. Dah masing2 order sikit2 pastu semua nak cepat. Aduh. Malam tadi aku serabut dengan akaun Kwik.aku. Yang CIMB punye tu. Haram 1 transaction pun tak bole buat. Pastu call customer service dia cakap aku.kena contact bahagian kad kredit. Apakah? Dah la emel diorang nak dapat jawapan punya lama. Aku pernah deal ngan orang RHB,service depa much2 better la. Nak close akaun tu pun tak boleh. Memang wat aku angin. Even nak topup pun tak boleh! Kononnya bukak akaun tu sebab nak buat macam2 payment senang. Tapi lagi menyusahkan. Kalau dalam akaun tu ada juta2 baru diorang nak layan kot. Huh. Tak bole diselamatkan dah mood aku ni. Bye korqng. Juhu

Tuesday, December 17, 2013

Macam mana aku boleh jadi cikgu tuisyen?

Sebab kat group whatsapp taayah semalam member2 ada tanya student aku berapa orang. Sebab sesetengah diorang ade bace blog aku so ade yang tau aku ade ajar tuisyen. Kat facebook aku tak berapa heboh aku jadi cikgu tuisyen. Huhu. Sebenarnya aku start masa 2012. Masa keje kilang besi dulu. Ternampak iklan.hometuitionjob.com. Soaku terus daftar. Dan kena bagi deposit RM50. Sekarang deposit RM600. Tak taula nape jadi mahal pulak. Tak mampu teman. Tapi dari situlah aku first dapat job. Student pertama aku Adelina,orang Penang. Gelugor. First tu memang nervous sesangat. Aku.ingat lagi. Start bulan April. Kelas setiap Isnin dan Jumaat. Selalu balik tuisyen Jumaat aku terus balik kampung je. Studen ni fanatik Justin Bieber. Huhu. Boleh tak kadang2 sempat jugak bercerita. Yela,kalau belajar serius sangat pun tak ok. So masa mula2 tu sebelum kelas start kami borak2 la dulu. Ice breaking kot. Nak bagi dia selesa sikit. Tak taulah berkesan ke tak untuk semua student,tapi setakat ni Alhamdulillah. Diorang senang nak cite masalah diorang belajar. Anggap macam aku kakak diorang je. Pastu aku ade wat iklan kat mudah.com jugak. Student tu sendiri yang cari aku bulan mak dia. Selalunya mak student yang akan.carikan. Baguslah student sendiri yang ade kesedaran. Nak SPM kan. Selain student ni aku pernah ajar adik Gemok. Free je sebenarnya tapi mak die nak jugak bayar. Bukan ape. Aku kan memang selalu lepak sane dulu. So tak kisahla pasal duit minyak aku pun kan sebab kiranya tuisyen tu aktiviti sampingan je. Huhu. Tu la sikit sebanyak camne aku start menuisyen. Aku ingat satu hari nanti aku nak tulis buku. Tapi tak taulah bila baru tercapai sebab rasa tak cukup ilmu lagi ni. Takut tak lengkap pulak macam yang aku nak. InsyaAllah satu hari nanti.

Tuesday, December 10, 2013

Guru tuisyen math Penang sini.

Salam. Kepada ibu bapa di Penang. Perlukan guru untuk mengajar anak anda di rumah? Cuti sekolah yang masih berlangsung ini adalah waktu yang tepat untuk mengulangkaji topik2 terdahulu dan membuat persediaan ubtukmenghadapi peperiksaan besar tahun hadapan.Lebih lebih lagi belajar di rumah secara persendirian,pelajar mudah mendapat tunjuk ajar dan dapat perhatian khusus daripada guru. Kami menawarkan perkhidmatan tuisyen di rumah untuk subjek Matematik dan Matematik Tambahan di sekitar Penang. Keutamaan untuk pelajar Muslim. Masa belajar dan bayaran boleh dirunding. Berbaloi baloi insyaAllah. Hubungi kami segera di 017-5049769 sms/whatsapp. Terima kasih.

Wednesday, November 27, 2013

Review Dalacin-T

Haritu Gemok datang kilang aku jap. Ada urusan sikit. Dia tanya okey ka pakai sabun susu beras. Aku cakap okey jugak tapi jerawat dok naik kadang2. Aku cakapla aku nak period dah jugak. Pastu dia suruh aku pakai Dalacin T.

Dia balik pastu dia mesej aku lagi. Dia cakap dari dia kenal aku dulu memang aku ada jerawat kecik2. Bukan masa period je. Okeylah. Balik kampung minggu lepas. Ahad ayah suruh anta saadah balik manjung. Aku ingat nak singgah farmasi survey harga. Elok aku tanya orang kedai tu terus scan. Terpakse la aku bayor. RM37. Okeyla. Sebab Gemok cakap membe dia beli RM40++. Pastu dia tanya. Tau ke pasang botol dia? Aku cakap entah. Hantam sajalah. Sampai kilang Isnin tu. Aku try pasang. Bukan susah pun. Kena bukak penutup dia. Pasang yang bahagian dalam plastik yang diasingkan tu. Tekan je kuat2 sampai masuk elok. Pastu boleh guna dah. First pakai. Rasa berangin masuk dalam hidung. Macam bahan kimia dalam lab tu. Buh kat jerawat. Buh macam tuju tuju. Paham tak? Jangan buh kat jerawat secara roll. Amik botol. Pap sebijik kat jerawat. Bukan macam sapu yoko yoko ke krim ke okey. Kering dah jerawat aku yangmasak ranum tu. Tinggal tunggu nak kecut je. Nanti dah okey aku tepek gambar sini. Mmuahh!

Monday, November 25, 2013

Selamat dah...hehe

Alhamdulillah selamat dah... Bukan aku,adik aku yang dah selamat. Selamat menempuh gerbang bujang ke isteri orang. Hehehe

Baru nikah je. Nikah kat umah tok kadi. Dekat je ngan Masjid Sungai Galah tu. Tok kadi dah uzur. Paham2 jelah.

Tema purple. Aku main tibai je baju purple dalam almari tu. Tu pun sebab adik beria nak pakai baju melayu purple. Nak ikut ayah katenye. Aku usik dia yong nak ikut adik jugak. Rupenye memang tema pun. Huhu.

Dekat kol 4 petang jugak la akad tu. Bergambar bagai. Dekat kol 5 baru sampai umah. Sampai umah aku lepak2 jup. Makan. Lena sampai malam. Kepala meragam. Sakit sesangat. Bangun kol 9 bertambah teruk pulak sakitnye. Sobss.

Anyway minggu depan baru kenduri. Ngah pikir nak amik cuti berapa hari...huhuhuhu

Saturday, November 23, 2013

Thursday, November 21, 2013

Tindakan refleks yang lambat

Dok sembang kat group whatsapp batch  40 sekolah pagi tadi. Kawan bilik masa form 2 dulu sebut pasal kejadian 12 tahun lepas yang melibatkan aku. Perghh macam saspen kan. Ada macam masa tengok highland tower tak. Huhu.

Semua orang yang ada dalam bilik aku pelik sebab kepala aku kena kipas siling dan aku tak sakit!

True story ok. Bukan nak tunjuk hero ke ape. Masa tu atas katil gajah menyembang. Sebab katil semua dirapatkan untuk bagi laluan pada jamuan akhir tahun bilik kami,maka atas katil tu betul2 ada kipas siling. Berputar dengan kelajuan sederhana. 4 kot.

Aku betul tak perasan dan berdiri. Nak turun dari katil kot. Berdiri lama jugak. Beberapa saat. Member aku cakap "weh kepala hang kena kipas!" aku macam "hah,pe dia?" sambil pelik tengok cara depa tengok aku. Macam pucat je muka depa.

Pastu ade membe tarik aku duduk kot. Baru aku pasan kipas tu dah kena kepala aku. Tak darah. Cuma benjol. Bila dah duduk baru rasa ada sakit sikit. Sikit jela. Ke tak sakit langsung pun. Huhu. Tak ingat.

Aku penah jatuh atas lantai. Terhantuk dengan.kuat ke dinding. Pastu blur sekejap. Baru bangun. Oii lambatnye refleks aku. Patutnya tak sampai sesaat aku mengerang kesakitan dah. Hmmm.



Wednesday, November 20, 2013

Saranghae. I love you.

My heart. My mind. My soul. Full of you...

Cinta ialah memberi bukan menerima sahaja...

You know who you are.

Purple.

Rabu yang macam surammmm je.macam suram je.macam suram je.huhu...

Ngah pikir nak wat ape harini...ada cadangan tak?hehe

Tuesday, November 19, 2013

Kedai servis kereta 5S Seberang Jaya

Tadi petang gi tukar minyak itam myvi aku. Cewah macamla aku ade kete lain kan. Dah over sebenarnya. Gemok beli siap dah minyak itam ngan filter pastu gi kedai je suh tukarkan. Minyak ngan filter beli perodua ori punye. Tak suruh pun. Huhu.

Dekat je ngan umah dia. Jalan Tuna kot nama dia. Dah dekat ngan roundabout Seberang Jaya.

Kedai tu kecik je. Tapi yang kagumnya. Sebab terlampau bersih. Tak pernah jumpa kedai moto or kete yang sebersih itu. Selalunya lantai dia rupa apa dah. Skru washer suma bertaburan. Bak kate kak Ilah. Minyak tumpah setitik pun dia lap terus.

Mungkin sebab tak ramai customer maka dia punya kedai jadi bersih la. Sebab banyak masa untuk buat 5S. Kawasan tu keta nak masuk banyak pun tak bole. Rasanya satu masa boleh masuk 3 keta ja. Betul tepi jalan. Laman dia tak luas sangat.

Upah tukar minyak itam cuma RM10 tapi dia buat macam2 yang tak padan dengan upah tu. Senang kata layanan yang over la. Isi air la bukak filter pastu sembur2.aku pun tak paham sangat apa Gemok cakap. Tapi isi air tu untuk wiper la. Yang tu aku tau. Hehe.

Gemok cakap. Biasanya kedai tak wat camtu. Lain la kalau kita beli minyak semua kat situ kan. Oh. Bagusla depa ni. Huhu.

Kadang2 aku terfikir jugak. Kalau aku tak kenal Gemok. Macam mana pulak perjalanan hidup aku. Tapi bila time sedih aku fikir Kenapa la aku ditemukan dengan dia,napa aku boleh terima dia sebagai kawan dengan senang sekali. Pelik sebenarnya. Huhu. "You are a piece of me.. I wish I didnt need.." Tahla. Aku takde jawapan tu semua. Apa yang aku fikir. Aku nak go with the flow je dan terima apa saja yang datang dengan redha. Baik buruk Allah lebih tahu. Bersangka baiklah dengan Allah kan. Dia yang cipta kita. Betul tak?

So total tadi dalam RM100. Hujung bulan aku nak tukar minyak gear pulak. Rasanya macam dah susah sikit nak tukar gear. Gemok kata biasa ja tapi aku yang rasa tak sedap sangat. Jangan timing belt problem dahla. -.-"

Happyyyyy

Hehe.. Hepi arini sebab pakai stokin happy. Macam comey je..macam comey je.. Hihi

Oh lupa. Pagi2 ni nak uar uarkan pasal tutor di rumah untuk subjek matematik dan matematik tambahan di Pulau Pinang. Tak la cover seluruh Penang. Tapi saya stay di Taman Pauh. Bekerja di Bukit Minyak. Saya biasa buat tuisyen di Alma Jaya, seberang jaya dan Gelugor(pulau). So orang2 di sekitar sini boleh sms/whatsapp saya 017-5049769. Jangan risau,still affordable rate dia. Untuk pelajar Muslim sahaja ya. Bukan ape, pelaburan saya untuk akhirat.Terima kasih.:)

Sunday, November 17, 2013

For all batch 40 SERATAians..hehe

Huhu....

Penang Bridge International Marathon 2013

Minggu lepas Muaz member sebelah meja masa kat honda mesej aku. tanya aku free tak sabtu ni. Hari semalam la tu. Dia nak tumpangkan member perempuan dia 2orang kat umah aku. Sebab bilik hotel suma penuh. Kan ramai yang join marathon tu kan. Dia kata diorang tu okey. Ramah la kot maksudnya. Okey fine. Bagusla kalau camtu.

So sabtu aku pun tak gi la OT. 8.30 bangun dah mengemas. Sebab katenye akan sampai kol 9. Sekali tunggu punye tunggu 12 lebih baru sampai! Dahla mesej pun tak reply. I is stress. Huhu. Lambat pun bagitaula...

Bawak depa makan2. Muaz pulak de hal. Kami berempat jela. 5 lebih bertolak ke Penang. Ingat nak pi tengok wayang dulu. Cita carrie. Dengarnya best. Bawak makan Kapitan dulu lepas beli tiket. Nampak peserta marathon sorang ni kacak. Rambut macam bangun tido ja tapi smart la. Baju hatyai run kot. Sempat mengusyar. (err..perlukah cerita pasal ni? Huhu wajibla)

Last2 Amie tak maw lari pun. Tinggal Muaz Pian dengan Idy ja lari. Aku memang takkan lari. Huhu. Tu pun kaki dah melecet. Adussss. Depa pulak jenis aktif. Jalan lajuuu je. Jenuh nak follow. Dengan kaki sakit lagi.

Muaz ngan Pian masuk marathon 42 km. Start 2pagi. Aku Idy ngan Amie da ngantok nak tunggu diorang start. Sebab sementara tunggu nak start lari tu Pian tido dalam keta. Takkan kami nak join sekali pulak kot. So dah depa berlari barula kami boleh tidurrrr. Idy start lari kol 7 pagi sebab dia join Fun Run 5km ja kot.

5.30 pagi bangun dah cari tempat nak solat. Kaki sakit. Jalan cari surau sampai2 takde tempat amik wudhuk. Gi la toilet bergerak tu nak wudhuk. Urghhh payah. Harapla lain kali aku pi aku period. Telekung pun takda pinjam stoking member ja. Nasib baju okey.

Habis solat terus gi tempat permulaan. On the way tu aku jumpa mamat semalam. Ada jodoh ke. Huhu gedik la ko huda. Dia pakai medal.

Pas Idy berlepas kat Eastin Hotel. Kami bergerak balik. Gi amik makanan free pastu dok tengok orang 42km sampai finishing line. Dok tunggu muaz ngan Pian. Yela support member2. Takkan aku nak dok kete je tido kan. Tak bestla camtu.

Pas tengok muaz tak nampak pun pian. So berjalan la kami ke tempat finishing line Idy. Berjalan saja. Tupun pi tukar selipar pinjam selipar Idy. Selesa sikit. Patut dengar cakap Gemok suh belajar pakai kasut tutup. Tiba2 Gemok terkeluar pulak kan.

Lepak2 nampak budak kilang BHL dulu. 5orang yang masuk tapi jumpa 2orang ja. Brian and girlfriends sibuk dating dari berlari. Hampeh tol Brian. Tak sempat nak jumpa. Rindu mulut becok dia tu. Haha. Heran sebab Idy tak sampai2. Kami ingat dia dah balik ke kereta. So kami patah balik ke kete. Tapi depa takde. Dekat kol 9 baru muncul. So cepat2 kami nak balik seberang. Depa kan nak balik KL lagi. Jauh. Kol 10 baru jambatan dibuka semula so kami decide nak naik feri. Lagipun depa pun nak merasa kan. Tapi jem teramat. Aku dahla tak biasa jalan tu. Depa tanya aku pun tak reti jawab. Henfon suma dah bateri kong. Aku dah terpadam terus. Akhirnya jumpa jugak. Tapi jemmmmmmmm. Lepas makan la apa. Kol 1 baru sampai umah. Terus caj. Whatsapp group gurlz 40 serata. " jom join penang marathon taun depan."



Friday, November 15, 2013

Pernah.

Saya pernah SETIA , Tapi DIDUAKAN. Saya pernah PERCAYA , Tapi DIKHIANATI.Saya pernah MENCINTAI , Tapi DISAKITI. Saya pernah MEMILIKI , Tapi akhirnya KEHILANGAN. Saya pernah JUJUR , Tapi DITIPU. Saya pernah BERHARAP , Tapi harapan itu cuma SIA-SIA.

Tuesday, November 12, 2013

(Biar Betul) Playboy Itu Suami Aku?!

Drama Akasia baru.. Perghhh hero kacak!

Aku beli novel ni beberapa bulan lepas. Sebab tajuk dia la. Pastu baca sinopsis dia macam ok je cite ni. Tryla beli dan baca...

Haritu orang dok gila sangat Live You Mr. Arrogant kan. Pastu suma nak tau pasni cite ape pulak. Best ke tak kan. Aku yang takde TV ni so-so jela. Kalau cite best pun bukan aku dapat tengok..-.-"

Sekali tertengok iklan kat surat khabar kot. Cite ni???? OMG! Nak tengok hero dia!! Haha

Cite ni pasal pompuan yang ilang ingatan sebab eksiden. Bila sedar je dia terkejut bila tau dia dah kawin. Dengan orang yang dia benci lak tu. King~ bapak segala buaya darat.eh bukan bapak. RAJA. Hehe.

Pastu tak ingat pun dia kena stay dengan laki tu sebab sah depa tu suami isteri. Masa tu dia dok pikir satu soalan je. Cane dia bole kawin dengan laki tu? Yang herannye takde sape tau napa dia bole terima laki tu dulu. Laki tu semdiri pun cakap camtu. Takde sape yang paksa dia terima pun laki tu.

Akhirnya bila depa dah rapat. Walaupun tak ingat kan. Sampaila laki tu nak luah perasaan kat dia,dia terjatuh dan dapat ingatan dia balik.

But. Sebelum tu ada la cite. Camne depa jumpa. Pompuan ni keje part time kat kedai bunga. Jenis simple. Cam aku. Haha. Tapi camne tah dia bole caught King ni punya attention. Huhu. Aku dapat bayang King memang ensem. Hihi. Gelak gatai.

Oh lupa pulak. Yang lagi best depa ni orang Penang. Semua kejadian berlaku di Penang. Haha boleh relate la. Tak taula kalau drama tu dia buat kat KL ke kan. Dah tak tengok...-.-" Heroin drama ni memang orang Penang pulak. Saja kan. Hero tak pasti.

Huhu nak beli tv la camni......... Aku nak tengok drama tu sama tak macam imaginasi aku..*wink wink*

Friday, November 8, 2013

Boikot Astro?

Baru2 ni.setelah harga gula naik 35sen (aku pun tak sure la 30sen ke 35sen sebab tak beli gula dalam masa terdekat ni tapi makteh kata sekarang rm2.85) harga pakej Astro pulak naik. Pakej Family naik RM2 dan Pakej Sukan naik RM6. Ya,berita buruk untuk kaki sukan semua. Dahla Astro dok ulang cerita,pastu dok iklan je kan sekarang. Dahla bila hujan siaran tak dapat. Tapi kata pengguna Astro pasal hujan tu dah tak macam dulu. Sekarang better. Mungkin semua orang kena pi belajaq dengan Dr. Thelaha macam mana dia buat bagi Astro okey je walaupun hujan. Huhu. Tetiba nak ingat lecturer dulu. Hihi.

Dengar cerita sebab nak beli siaran langsung EPL ke apa. Aku pun tak reti benda camni. Aku sekarang tak langgan Astro lagi. Tapi sebenarnya baru ja berura2 nak pasang. Adik aku mesti nak punya tengok bola. Ke nak buat tak tau je kat dia? Huhu.

Apa2 pun. Kerajaan kena la buat sesuatu walaupun ni TV swasta kan. Kesian la kat kite2 ni. Huhu.



Wednesday, November 6, 2013

Love you Mr. Arrogant

Amboiiii kemain lagi sume orang. Sume pun gila tengok cite ni kan. Ada yang kata tak layan novel melayu sebab cinta2 sangat pun dok layan gak.cite ni. Nyamfahhh I. Truthfully aku tak pernah baca novel ni. Rasanya nampak kat kedai buku pun tak pernah. Nsmpak sangat jaramg dah masuk kedai buku kan. Huhu maafkan. By the way,kat tv aku tengok la jugak cite ni. Tapi sikit jela pun. Tapi sekarang ni pape cita kat slot Akasia tu sume meletop letop. Aku je la ketinggalan. Pas ni cite ape plak? Jeng jeng jeng...

Sedikit ingatan untuk semua..:)

Cinta lagi.

Kata udez.

Cinta seorang perempuan itu takkan ke mana. Kerana cinta seorang lelaki yang akan menentukan pengakhiran cinta tersebut.

Setuju?

Walau bagaimana cinta perempuan itu kepada seorang lelaki,biasanya dia akan kawin ngan orang yang dia tak atau kurang cinta. Kerana lelaki yang dia kahwini itu lah yang lebih mencintai dia...

Ya,ini soal jodoh. Tapi banyak yang kujumpa begitu. Tak la bermaksud takda orang yang ada happy ending. Cik Eka jangan terasa ya. Anda berdua saling mencintai,saya tahu. Tapi kalau boyfriend awak tak betul cinta awak,adakah anda berdua akan berkahwin tak lama lagi? So happy for both of you. Sweet sangat okey.

Kalau banding dengan Nabi s.a.w dan Siti Khadijah. Itu lain. Walaupun Siti Khadijah yang lamar Nabi s.a.w,tapi Nabi s.a.w sangat cinta Siti Khadijah kerana dia lah penyokong setia Nabi paling kanan sekali,dan selalu ada di samping Nabi. Sehingga ada tahun kesedihan Nabi setelah kewafatan Siti Khadijah. Yang ni kisah cinta manusia agung.

Cinta manusia hilang takkan boleh sebabkan kita mati,tapi boleh buat kita mati jiwa. Andai takda iman..apalah jadinya... Mati sia2? Hilang waras? Segalanya mungkin...

Apa yang penting.. SABAR DAN REDHA.






Tuesday, November 5, 2013

Salam Maal Hijrah..:)

Satu Muharram Detik Permulaan Perkiraan Tahun Islam Hijrah Perpindahan Nabi dan Umat Islam Dari Kota Makkah ke Kota Madinah
Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu Rela Berkorban Harta dan Nyawa Demi Menegakkan Islam Tercinta
Hijrah Itu Pengorbanan Hijrah Itu Perjuangan Hijrah Itu Persaudaraan Hijrah Membentuk Perpaduan
Oleh Itu Mari Semua Kita Sambut Maal Hijrah Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam Untuk Sepanjang Zaman
SALAM MAAL HIJRAH 1 MUHARAM 1435H..:)

Harap maklum ye,harini hari penghijrahan Nabi ke Madinah,bukan hari buku amalan ditukar ye. Buku amalan tukar pada 15 Syaaban. Jangan salah faham!

P/s: pendaftaran untuk tuisyen di Taman Pauh/ Simpang Empat/Seberang Jaya masih dibuka. Daftar segera! 017-5049769. Sms/whatsapp.

Monday, November 4, 2013

Baby baru.

Excited dapat anak buah baru. Comey tak?hehe.. Jangan salah paham. Adik aku baru nak kawin. Takde lagi yang sudah kawin dan beranak. Ni anak buah Gemok. Hehehe. Aik?Anak buah Gemok ape kena mengena ngan kau huda? Member2 aku tak puas ati bila aku bagitau ni. Mula2 aku bagitau anak buah je. Pastu diorang heran la. Aku pun teragak2 la nak bagitau hal sebenar. Bila aku cakap je anak buah Gemok suma "ermm..bukan anak buah dia. Anak buah orang tu..." hahaha. Nasib la labu. Comel je. Nama Nur Ain Alisa. Betul kot ejaan dia. Huhu. Depa panggil Ain. Bia la aku sorang je panggil Alisa. Sensitip dengan nama Ain. Napa pulak? Biarlah aku saja yang tahu. Lalala~ Lahir seminggu lepas. Kol 11.45malam. Tak taulah aku tengah watpe masa tu. Tengah megholoh kot. Esoknye baru tau dah keluar. Petang tu jugak aku datang menjenguk. Datang tangan kosong je tak tau nak beli ape. Tunggula besar sikit baru senang nak beli baju comel2. Padahal dah lame takde adik pompuan kecik langsung dah tak reti nak pilih baju baby girl. Huhuhu. Adik jantan senang. Mana aku nampak ensem aku tarik. Huhuhu. Taste baju perempuan aku lemah sikit. Bak kate adik aku yang up to date tu, "yong taste warna kamu macam orang2 tua la..." iyolah..sebab tu tak berani beli baju untuk anak orang. Harini dia genap seminggu mak dia upload gambar kat wechat. Gambor ngan kak long dia. Haritu masa kak Ilah nak beranak Alya ni kena pelentung. Punya teruk. Nangis je. Sian pulak tengok kak Ilah masa tu. Sabar jelah kan. Alhamdulillah okey dah semua..:) Seronok tengok orang hepi. Aku? Takpelah. Mungkin lain kali..^.~ .

Kasih sayang itu love.

Tuhan ciptakan 100 bahagian kasih sayang. 99 disimpan di sisinya dan hanya 1 bahagian diturunkan ke dunia. Dengan kasih sayang yang satu bahagian itulah, makhluk saling berkasih sayang sehingga kuda mengangkat kakinya kerana takut anaknya terpijak. Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada masa itu, tiada guna sesalan kerana perginya tanpa berpatah lagi. 

Hurmm...

Saturday, November 2, 2013

Balik kampung.

Deepavali harini mari la pulang ke Soeharto. Huhuhu...

Ada persoalan dalam kepala aku ni. Tadi bakal adik ipar mesej tanya pasal tunang dia. Adik aku la tu. Depa tak contact dah seminggu. Adik aku la yang punya hal. Apsal tah...

Masa keje honda dulu. Pernah borak ngan kak zura pasal masa dia nak kawin dulu. Laki dia keje honda jugak. Dia cita. Dulu laki dia buat keje macam2 masa nak kawin tu. 24jam la keje senang cite. Tapi kak zura wat tak tau je. Yelah,masa tu la nak tengok kesungguhan laki nak kawin ngan kita. Katenye.

Seminggu sebelum kawin. Duit dah ready sume. Dah bagi kat blah pompuan. Tapi pengantin laki pulak hilang. Tak tau mane pergi. Sume orang cari.

Pastu dia muncul balik dan kawin jugak diorang. Dan ada 2orang anak dah pun. Tu berapa taun lepas la yang jumpa tu.sekarang tak pasti berapa dah.

Balik pada adik aku.

Adik aku ni dulu boipren lain. Adik ipa aku ni dah lama suka dia. Pernah datang raya sume. Tapi adik aku tak mau dengan alasan "dia baik sangat..."

Sebelum laki tu dia ada kawan ngan orang penang. Yang tu memang aku tak berkenan langsung. Penah jumpa sekali. Depa ada masalah ape tah sampai laki tu cari aku. Tak lama lepas tu depa putus dan adik aku kata adik ipa tu nak datang minang.

Aku cita ngan Gemok pasal laki tu

Gemok cakap.

Biarlah dia nak bertunang pun. Bukan tak tau dia macam mana. Kalau dia dah kawin takdela boipren dia cari aku ke ape dah kan.

Okey fine. Aku pun fikir camtu.

Cuma aku sian sebab takut nanti mamat tu macam bertepuk sebelah tangan je. Tapi aku tengok okey je dia layan mamat tu. Lega.

Sekarang ni. Dia main cak cak pulak. Jangan pulak dia lari terus masa nak kawin nanti dahla.

Serabut.

Tak nak amik tau boleh?

Friday, November 1, 2013

Dah gemuk.

Tengok gambar ni saya sedar saya dah gemuk. Huhuhu. Berita baik.

Gemok pun haritu.  Lame tak jumpe kan. Sekali tu dia balik keje aku ada kat umah dia kan. Dia bukan tegur apa pun. Dia cuma cakap "dah tembam. Tu la dok kate orang boroi sangat.." haha sentap la tu aku kate dia boroi. Well bagusla gemuk sikit. Kan memang azam tahun baru tu sebab nak bagi lepas berat untuk derma darah.

Tapi esoknye aku dok tanye orang  "aku gemok ke?" -.-"

Tuesday, October 29, 2013

Tuisyen di Simpang 4 Penang.

Salam semua. Ada baik ka harini?hehe.. Cikgu Huda baik2 saja..;) So just nak buat pengumuman pagi ni. Pendaftaran pelajar baru untuk tuisyen di rumah dibuka mulai sekarang!lSubjek terlibat adalah Matematik& Add Math sahaja. Kelas pada petang@malam,weekdays. Weekend sepanjang hari. Bayaran affordable,keutamaan kepada pelajar Muslim.(sorry saya cuma menjalankan tanggungjawab saya terhadap agama,bukan perkauman whatsoever) Kelas boleh mula bila bila masa,lebih cepat lebih baik untuk students..:) Location sekitar Penang@Kulim. Hubungi saya sms/whatsapp 017-5049769(huda) segera..:)

Friday, October 25, 2013

Sifat aku sebenar(baru sedar..huhu)

SIFAT ANAK SULONG...... 1) ANAK MANJA EMAK Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. 2) ANAK DEGIL Anak pertama dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dlm ramai- ramai adik beradik dia aje yg betul. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan. 3) TAK PANDAI PUJUK Memang anak no 1 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia. 4) BERCINTA Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban. 5) HITAM / PUTIH Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi. 6) HATI Anak no 1 ni juga nampak aje keras, tp hati dia lembut. Satu lagi perangai dia tak boleh ditegur. 7) BERDIKARI Very independent. Memang betul. Tp kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care. ARAHAN Anak no 1 ni juga dia payah nk terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang. 9) PEMAAF & CARING Tidak dinafikan anak no 1 ni pun pemaaf dan caring. Tapi awas jangan bagi diorang marah kalau dioang marah faham je lah. 10) PAKAIAN Nak semua up to date. Semua nak kemas. . w No.1&10 ja macam.kurang tepat.huhu

Thursday, October 24, 2013

For bieber~

Aku menangis, bukan kerana aku memerlukanmu, bukan aku mahu kau kembali kepadaku, tetapi kerana aku akhirnya menyedari aku terpaksa belajar untuk melepaskan kau pergi.(yaa so true..u dont know how i feel...) Aku akhirnya dapat menerima perpisahan kita dan benar-benar percaya bahawa aku boleh hidup tanpa mu. Aku akhirnya dapat menerima tragedi cinta kita. Kemudian kau tersenyum padaku dan merosakkan segala-galanya. Aku tewas dan jatuh cinta sekali lagi padamu!!! Soal hati tiada undang-undang. Apatah lagi paksaan. Tiada kasih yang lebih manis daripada kasih cinta dan tiada kasih yang lebih ngeri daripada putus cinta. Cinta sejati ialah apabila kita masih mampu, sambil mendoakan kebahagiaan untuknya walaupun jika terpaksa melepaskannya pergi.(awak masih ada dlm doa sy) Orang yang putus cinta sering kali berakhir dengan air mata. Cinta yang tidak berbalas itu bagaikan layang-layang terputus tali. Soal cinta adalah soal hati. Jika ia soal jodoh. Manusia hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan jodoh kita. Sejauh dan sedalam mana pun cinta kita terhadap orang, kalau ia tidak berbalas, sukar untuk mengakhirinya dengan perkahwinan.(sy tahu ni..sebab tu saya menjauhkan diri..) Cinta tidak selalu dengan jodoh tetapi jodoh selalu dengan cinta. Kahwini orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai orang lain. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tapi tidak mencintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain. Melupakan seseorang yang disayangi amat sukar. Cinta akan hidup bersama waktu, apabila waktu itu mati, maka matilah cinta itu. Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita.

Friday, October 18, 2013

Menakutkan! Baca jika berani saja!

Kisah Benar Mati Hina Dalam Kemalangan Ngeri Semasa Berzina |Ini merupakan satu kisah benar yang diceritakan oleh seorang ahli bomba dari utara semenanjung..Sama-sama kita renungi dan hayati kisah ini, jadikan pengajaran!Satu hari beliau dan rakan-rakan telah menerima satu panggilan palsu berkenaan satu kemalanganyang telah berlaku di lebuhraya utara selatan. Oleh kerana untuk mengesahkannya maka beliaudan rakan2 telah ketempat yang dikatakan oleh pemanggil namun tiada apa yang terjadi disana.Dalam perjalanan pulang, waktu itu pukul satu pagi, hujan turun renyai-renyai.Di satu persimpangan susur keluar dari lebuhraya, mereka ternampak sebuah mpv mewah yangterbalik dan remuk sekali kerana melanggar divider yang tajam. Mereka segera turun dan melihat kemalangan itu dengan niat ingin menolong kiranya ada yang terselamat. Tetapi apa yang mereka saksikan sungguh dahsyat dan menyayat hati. sesuatu yang tidak tergambarkan dahsyatnya.Mereka jadi terkedu, tergamam, tiada sepatah perkataan pun yang dapat menggambarkan betapa dahsyatnya kejadian itu, semoga Allah melindungi kita semuadari kejadian yang seumpama ini. Pemandu mpv mewah itu telah pun mati terkulaidi kerusi pemandu kerana kecederaan parah di kepala.MPV tersebut begitu remuk sehingga bumbungnya menghimpit kesemua pemandu dan penumpang di dalamnya.Di bahagian belakang mpv mewah tersebut terdapat tiga susuk tubuh manusia.Seorang wanita dalam empat puluhan dan dua lelaki dalam dua puluhan.Tidak terdapat seurat benang pun pada tubuh mereka. bogel-sebogelnya. Wanita dan salah seorang lelaki itu dalam keadaan berpelukan kepala mereka pecah, darah menyembur di merata tempat, tulang rusuk mereka hancur dan tikam menikam antara satu sama lain, dahsyat sekali. tulang punggung wanita itu pula hancur.Lebih dahsyat lagi dengan jelasnya mereka lihat zakar lelaki itu masih di dalamkemaluan wanita itu. Langsung mereka tidak dapat dipisahkan. Lelaki yang seorang lagi sedang dalam nazak dengan kecederaan parah di kepala,dan sayup-sayup kedengaran suaranya memanggil.. mummy…. mummy…. mummy…… Tangan pemuda yang melekat pada perempuan itu masih memegang zakar lelaki yang nazak itu.Ahli bomba itu terjelepuk. tidak pernah dalam hidupnya terbayang akan boleh terjumpa keadaan seperti ini. Dengan semangat dari kawan-kawan, beliau segera bangun dan mengambil gergaji besi untuk memotong kenderaan yang remuk itu. Mereka mesti melakukannya secepat mungkin, sebelum kejadian yang memalukan itu dilihat oleh orang ramai.Dalam kegelapan malam itu mereka bertungkus lumus membuat apa yang patut. Dalam kesibukan bekerja tiba tiba bulu roma ahli bomba itu meremang naik, badan nya menjadi seram sejuk dan dada berdebar kencang. Sambil bekerja, dengan jelas dari sudut mata beliau kelibat satu makhluk hitam yang sungguh besar memegang pedang, dengan muka yang sungguh bengis dan berang, nafasnya mendengus radang, mundar mandir dan mengelilingi kawasan kemalangan dengan gaya orang yang tersangat marah. Dalam hati ahli bomba itu berkata, “Ya Allah, besarnya kekuasaan mu, mungkin inilah dia malaikat maut yang dikatakan itu”.Mereka mengeluarkan mayat-mayat tersebut satu persatu kecuali mayat wanitadan lelaki yang tidak dapat dipisahkan itu. Pada leher wanita tersebut terkalungtasbih yang memancar apabila terkena cahaya. ahli bomba itu melihat dengan jelas terdapat ukiran salib pada setiap butiran tasbih tersebut akibat pancaran cahaya bulan. Astaghfirullah hal azim!!, masyaAllah!! apakah yang telah terjadi???Selepas memeriksa dokumen pengenalan diri mayat2 tersebut, jelaslah bahawa wanita itu adalah ibu kepada kedua lelaki tersebut. Agama yang tertera dalamnya ialah islam dan nama-nama mereka didahului dengan mohd dan nur………Beginilah akibatnya orang yang telah melampaui batas melepasi garisan yang telah di tetapkan oleh Allah. Balasan Allah terlalu pantas sehingga kita tidak sedar ianya datang.Begitu juga orang yang menyebarkan dosa dan maksiat insan lain. Apa yang akan terjadi jika orang lain terpengaruh dengan apa yang dilihat? Mereka akan melakukan kemungkaran hasil pengaruh kita.Selagi mereka melakukannya selagi itu kita mendapat bahagian dari kemungkarannya itu.Apakah akan terjadi jika mereka melahirkan anak luar nikah? itulah tanggungan kita hinggalah keakhir hayat mereka dan cucu cicit mereka. Akan datang apabila kita telah berumur,janganlah kita tanya mengapa musibah terjadi kepada kita, mengapa anakku cacat? Mengapa aku, anakku cucuku kena kanser? mengapa berlaku kemalangan yangdahsyat hingga mencacatkan aku, anakku dan ahli keluarga ku? Mengapa aku di tipu?,mengapa aku, anakku, ahli keluargaku dirompak, dirogol, dicederakan, mengapa ahli keluargaku melakukan jenayah, dipenjara dan dihukum?Sesungguhnya Allah itu maha adil. Dia akan membalas setiap apa yang kita lakukan secara sedar atau tidak.Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang diredai. Membuat dosa adalah fitrah manusia. Allah akan mengampunkan dosa kita kepadaNya walaupun sebesar mana sekalipun. Tetapi berbangga dengan dosa yang kita lakukan dan mempengaruhi manusia lain untuk sama membuat dosa adalah seburuk-buruk dosa dan hutang dosa ini bertambah selagi manusia yang kita pengaruhi itu membuatnya akibat kita.Wallahualam..Nauzubillah Min Zalik renungkanlah…….. dan selamat beramal….. #Salam Jumaat ..

Tuesday, October 15, 2013

Berhenti.

♥Belajarlah untuk kehilangan dia...    andai dia bukan jodoh kamu✔          ♥Belajarlah untuk tabah...andai dia pergi dari hidup kamu✔          ♥Belajarlah untuk menerima hakikat...andai dia bukan milik kamu✔          ♥Belajarlah untuk berhenti mencintai dia...andai dia bukan untuk kamu✔ 

Tazkirah Qasirah Raya

mutiara yang berharga, yang 1 dalam sejuta, yang akan membuatkan kita hilang arah apabila mutiara itu tercicir dari jagaan..kita manusia harus menjadi seperti mutiara itu, yang mempunyai kualiti yang akan membuat orang yang mengetahuinya mencari kita apabila dia menyedari kita hilang dari pandangannya..dr. muhaya 

Sunday, October 13, 2013

Selamat hari raya Aidiladha!

Kemaruk bercuti sesangat padahal cuti 4hari je. Maklumla,dah 3 minggu tak balik. Mengidam gulai lemak cili api ngan bubur kacang. Siap mesej mak lagi siap2. Pastu mak kate masak sendiri.-.-"

Semalam family adik ipar datang hantar belanja. Maka mak masak la special sikit. Kuih limas. Perghh!

Kesimpulannya balik kali ni hepi sesangat. Hehehe

Entri pendek je. Huhu.

Tuesday, October 8, 2013

Morning peeps!

Buang tebiat pagi2 sampai parking tangkap gambar dulu baru kuar p punch card.huhuhu

Pape pun today hari yang baik sebab pagi ni je aku tak rasa sedih. At least tak la sedih sangat walaupun masih fikir pasal orang itu. Orang yang dah jauh tu...

Chaiyok everyone! Smileeee..:)

Sunday, October 6, 2013

Cikgu comel la...

Harini dari pagi tuisyen. 3jam kat Alma sampai 1.30 petang. Pastu g Tesco sat cari barang. Pastu pi penang pulak tuisyen lagi satu. 2jam.

Yang 2jam ni budak PMR. PMR kan dah start. Ni last two class lah. Esok betul2 last class. Dia dok tengok aku pastu cakap "cikgu comel la.macam doraemon". What? Doraemon? Pastu sibuk nak tangkap gambar aku. Pakai enset aku lah. Helo,dah 6bulan kelas baru pasan ke aku comel? Hahahah

Pastu dia sibuk kata. Ala,bila tangkap gambar cikgu jadi tak comel la. Kalau tengok depan2 baru comel.

Aku cakap kat dia. Oh maksudnya cikgu lagi comel bila tengok depan2 dari dalam gambar lah ye. Dia dok gelak kat aku. Hai. Hancus masa study kami. Hehe. Iklan saja k. Time belajar memang belajar.

Pastu dia pesan kat aku. Cikgu wat muka blur kalau nak nampak comel. Tapi jangan selalu sangat nanti pelik pulak. Adoiii laarrr..

Cuak aku bila pikir dia nak pekse ni. Kalau result tak best camna. Kak dia dulu pun banyak main tapi last2 ni dia memang serius. Kak dia yang peminat tegar Justin Bieber tu. Ni dah dekat exam pun banyak main. Dahla nak habis kelas baru dia tau nama cikgu dia ni. Ish ish ish.

Doakan studen aku wey. Masa kelas dia tak pakai tudung so takde gambar. Huhu.