Mari join..:)

Tuesday, December 18, 2012

Spam yang very irritating.

Aku ada 3 e-mail accounts. Very the tamak kan. 2 email Google dan satu email Yahoo. Sebenarnya ada lagi satu email Yahoo tapi dah berkurun tak bukak.Biarlah situ. Selain dari tu, email company pun ada gak. Tapi tak pernah guna untuk personal pun.Maklumlah budak skema.Huhu



Email Yahoo guna mainly untuk Facebook, Youtube. Jadi kalau bukak semua newsletter and notification la. Google untuk cari kerja dan ehem.rahsia kerajaan.
 
 
Semua email ada satu persamaan, SPAM yang melampau. Contohnya seperti di bawah:
 
 
atau di bawah:
 
 
 
Tu belum masuk part orang jual barang dan promot bisnes Internet lagi.
 
Sebenarnya motip aku sebut pasal ni ialah aku cukup hairan dengan orang orang yang takde kerja ni. Masa aku bodoh dulu aku pernah percaya dan reply, tapi lepas tu aku rasa betapa bodohnya diri ini kerana percaya. Mana ada benda free di dunia ni kan.
 
 
Jadi apa tujuan diorang mintak mintak detail ni kan.Hurmm berfikir jap.
 
1. Sebab diorang nak cari pasangan.
Haih, orang gila ja kot wat camni.
 
2. Sebab diorang nak tipu duit.
 
3. Sebab diorang dapat duit dari hantar email macam tu.
 
4. Sebab nak masukkan email adress kita dalam email list jualan langsung la,iklan la dan memacam lagi.
 
5. Bancian pengguna Internet dan email.
 
Lagi satu sebab, dulu kan masa sekolah kan. Memang selalu dapat artikel pasal Palestin, pembunuhan wanita dan kanak kanak, wanita Palestin yang mengandung pastu diorang belah perut dia, masukkan kucing dan jahit balik, tipu daya Barat dan sewaktu dengannya. Jadi sebab ke-6 yang mungkin ialah:
 
 
Mengenalpasti individu yang bekerja di sektor profesional di semua negara supaya boleh jadi sasaran. Disasarkan sebagai apa? Hmm fikirkanlah.Yahudi kan nak hapuskan orang Islam di muka bumi. Lebih lebih lagi yang bijak pandai. Jadi faham-faham lah...
 
 
 
 
Ini semua teori semata-mata. Yang sebenarnya aku cukup rimas dengan SPAM ni.Aku pasti semua orang pun sama.
 

 

No comments:

Post a Comment