Mari join..:)

Friday, December 21, 2012

Ratu Cantik (Miss Universe) ialah Saya.

Semalam kan aku ada buat entri pasal Miss Universe kan. Harini aku baru tau result dia. Lambat sehari.Huhu. Bile tengok entri semalam aku tak masukkan bukan gambar orang yang menang. Sebab takde pun dia tunjuk kan. Jadi harini aku wat special entri la untuk dia. Dah menang kan.


Gile ahh baju dia. Macam Statue of Liberty terus. Baru betul national costumes. Tak menang gak tak tau lah.
 

Evening gown dia. Dia cakap dah siap siap dia nak evening gown yang senang dia nak jalan. So dia akan rasa selesa ja masa kat atas pentas tu.
 
 
Masa dia masuk Miss USA haritu, kan diorang yang masuk beauty pageant ni kena jawab soalan meguji kepintaran kan. Soalan yang dia dapat berbunyi "apa pendapat awak jika perempuan transgender yang menang Miss USA, perempuan sejati kalah?" Dan dia jawab dengan konfidennya, "Sekarang ada banyak pembedahan, dan ramai di luar sana perlukan perubahan untuk kehidupan yang lebih bahagia. Jadi saya tak kisah sebab saya percaya ini negara bebas". Well aku translate dah siap siap.
 
comel kan?
 
 
Katanya bijak gila sebab tiap sem pun dapat Dean List.
 
Soalan menguji kepintaran yang dia kena jawab masa nak menang Miss Universe aritu ialah "Apa dia yang hang penah buat yang hang rasa tak nak buat dah?
 
Dia jawab ape tau. "'Every experience no matter what it is, good or bad, you will learn from it. That’s just life. But something I’ve done and regretted would probably be picking on my siblings while growing up because you appreciate them so much more as you grow older, you get closer with your family, but everybody fights with their siblings, right? But I don’t regret it.'
 
Malas nak translate dah.huhu
 
 
 
Tahniah.

1 comment: