Mari join..:)

Thursday, December 20, 2012

Movie Review: Strawberi Cinta

Amboih. Gigih sekarang ni tengok wayang dan buat review. Ok mari cita sikit dulu camna saya boleh tertengok cita ni..:)



 
Seperti biasa tengok kat TGV Jusco Perda. Best woo tak ramai orang. Kalau pi Queensbay ke Sunway Carnival ke perghhh...Ya ya, tengok sorang lagi tak payah tanya. Dan RM6 sebab hari Rabu.
 
 
 
 
Tarikan untuk aku tengok citer ni ialah kecomelan Yana Samsudin dalam ni. Ya dia memang sedia comel dan dalam ni dia makin cumil lagi. Sebab?Haa nak review la ni. Tapi memula enjoy gambar dulu.
 
 
Dalam ni memang makeup part mata dia cenggitu. Memang Jepun sangat. Like like. Teringin nak wat gak..-.-
Rambut pun cantik sangat...
 
 
 

 
 
 
 


 
Baju semua kawaiiii...Pose tangkap gamba pun cumil cumil je...
 
 
 
 
Yana Samsudin berlakon sebagai gadis Jepun bernama Ichigo yang datang ke Malaysia sebagai pelancong. Tapi sebenarnya ada tujuan tertentu. Jeng jeng jeng....
 
 
 
 
 
 
Dia nak cari mak dia yang berasal dari Malaysia. Masa umo dia 6 tahun mak dia balik Malaysia lepas bergaduh dengan ayah dia. Ok dari mula aku ingat mak dia Normah Damanhuri sebab tengok thriller suara mak dia macam Normah Damanhuri. Sekali? Dian P.Ramlee! Tapi korang takkan tau sapa mak dia sampai la dia dapat jumpa. Jenuh tertanya-tanya tau. Nasib baik masa tayangan 1 jam 15 minit ja.



Aku rasa semua dapat teka ending dia. Yang ironinya kenapa tajuk citer ni Strawberi Cinta ialah sebab Ichigo (bermaksud strawberi) dan dia pilih pakej pelancongan oleh agensi yang bernama Strawberi Vanilla. Dan disebabkan dia jatuh cinta dengan pemilik agensi tersebut aka tourist guide gak (Pierre Andre le tu) maka tajuknya begitu lah....



Aku bagi bintang 4 sebab Yana comel je. Boleh tak?




 
 
 
 

No comments:

Post a Comment