Mari join..:)

Friday, December 21, 2012

Drama Review:Putera Rayyan


Huhu. Lama dah tak buat drama review. Kan rumah sewa aku tak da TV. Maka jarang follow pape cite pun. Sebab nanti tak dapat tengok kan cedihhhh je.Huhu.


Jadi setelah sekian lama, mai la buat sikit review. Walaupun review aku memang biaseeee je. Hehe



 
 
Aku kan boleh kate hari hari baca kosmo kan. Bukan baca Hiburan je tahu, semua pun baca. Walaupun bahagian ekonomi yang aku kurang mengerti istilah istilahnya. Jadi masa tu ada story pasal minah Miera Liyana ni. Sukati je panggil minah kan.huhu
 
 
Dia cakap dalam interview tu, dia penat pukul Nad Zainal dalam ni. So aku terus assume, oh cite ni macam kisah Cinderella la. Sebab dia ngan Nad ni adik beradik tiri. Cuma bezanya dia sorang je. Dalam Cinderella ada 2 orang kan kakak tiri heroin.
 
 
Tapi sebenarnya tak sama pun. Fairy tales kan semua happy ending je. Ayat terakhir dalam kisah fairy tales mesti and they live happily ever after... Tapi yang ni tak. Sebab tajuk dia Putera Rayyan kan. Bukan Puteri Arisa. Maka kisahnya tertumpu pada Putera lah kan. Dia menyamar menjadi pekerja biasa di syarikat milik ayah Arisa dan Anisa (Miera Liyana) ni. Dan seperti biasa la, gadis yang baik jadi pilihan hatinya sebab dia tak pandang pun taraf pekerja biasa dan melayan dia dengan baik.
 
 
Akhirnya diorang pun berkahwin. Tapi tapi tapi tak happily ever after terus pun. Sebab sebelum tu kan ayah Arisa meninggal kan accident. Lepas tu Arisa jadi macam sewel sikit sebab mak tiri ngan Anisa tu cakap yang dia sebabkan kematian mak ayah dia. Mak dia pun meninggal masa dia kecik. Pastu mak mentua, mak tiri dia, Anisa ngan Tengku Suraya (calon menantu pilihan bonda Putera) berpakat nak pisahkan diorang ni. Sampai Arisa pun dihantar masuk hospital oleh Putera Rayyan disebabkan oleh rancangan mereka ini. Padahal dia tak gila pun.
 
 
Bila kat hospital, mak mentua dia rancang memacam nak bagi anak dia tak dapat pegi hospital. Dan akhirnya berjaya menyebabkan Putera Rayyan bersetuju untuk bertunang dengan Tengku Suraya.... Hari pertunangan tu, Arisa kol rumah nak cari Rayyan la. Pembantu rumah angkat. Dia bagitau Arisa yang Rayyan nak tunang. Arisa pun lari dari hospital. Hospital terus call mak mertua dia bagitau Arisa dah lari dan mak mertua dia dah ready depan pintu untuk "sambut" Arisa. Dia cakap dengan Arisa Rayyan tak nak dia lagi. Siannnn Arisa. Dia teringat Rayyan pernah suruh dia fikir pasal masa depan dia. Jangan fikir memacam sangat. Dia pun call Fauzi peguam tu dan balik umah dia. Dan kemudian..jeng jeng jeng.. Aku tak tengok dah. huhuhu...
 
 
Sekian review.
 
 
 

No comments:

Post a Comment