Mari join..:)

Monday, December 31, 2012

Cendol ubat tidur.

 
Sabtu lepas. Aku tidur umah Fizah malam sebelumnya. Jadi seperti biasa kami mesti nak kuar sebab jarang jumpa kan. Jadi kami menuju ke Prai.
 
 
Sampai Sungai Dua, Fizah call kawannya tanya pasal cendol dan Pesta.
 
 
"U, katne cendol yang sedap?Teringin ni"
 
 
"Maklom? Haritu dah makan tak marvellous pun"
 
 
"Yeke sampai beratur?Tak pernah nampak pun.Lagipun tak la sedap mana"
 
 
"Jomla pi pesta.Udez nak pergi..."
 
 
"Ok,nanti kalau jadi call eh"
 
 
 
Begitulah perbualannya.
 
 
Jadi kami menuju ke Maklom.
 
 
Sampai sampai, kedai macam nak tutup. Diorang ngah kemas kemas.
 
 
Tapi diorang still amik order.
 
 
Sebab dah last customer, leh tambah jagung, gula ngan ais extra.
 
 
 
Cendol ubat tidur.
 
 
 
Taw kenapa kitorang panggil cendol ubat tidur?
 
 
 
Lepas makan,kami pergi Pacific. Cik Fizah nak beli handbag. Ada sale kan.
 
 
Sambil dia memilih, aku yang berdiri tepi kaunter hampir terlelap. Dalam keadaan berdiri. Cik Fizah pulak masa aku nak masuk parking, dalam keadaan kami sedang bersembang, hampir terlelap. Apakah?

No comments:

Post a Comment