Mari join..:)

Monday, November 5, 2012

sakit sukut.

sakit sukut sejak Khamis malam. bukan sukut yang sakit sebab aku pun tak tau ape atau siapa itu sukut.tapi sebab sakit yang kualami ini luar biasa dan lama pulak,maka jadi gandaan-->sakit sukut.
merapu.




Gejala penyakit yang kualami:
1.Sejuk(macam demam)
2.Sengal sengal di bahagian paha dan ke bawah(macam demam)
3.Pening(kerap sangat)
4.Asyik lapar,tapi sebab rasa mual2 ayam maka makan sikit je sebab takut muntah.(kenapa mual2 ayam?sebab nak kate mual macam over, nak kata tak mual rase nak muntah.jadi istilahnye mual2 ayam le--->merujuk pernyataan Amsal kawanku dulu--->tuut comel, huda pun comel2 ayam,mesti anak comel.maksudnya nak kata aku comel tak la comel pun jadi untuk menyedapkan hati kawannya yang sedang berbunga2 dengan tuut maka dia kata comel2 ayam.ok sejarah)
5.Asyik haus(sebab asyik minum,pegi toilet pun jadi kerap sangat)



Berdasarkan sejarah Udez di masa lampau(ayat melewah), Udez kalau tak makan pagi dan kurang tidur pastu g kerja aktif pulak Udez akan rasa pening macam nak pitam.maka dulu ada membuat kesimpulan yang aku ada sikit tekanan darah rendah. tapi yang herannya,masa pegi klinik tak pernah pulak doktor amik tekanan darah aku dan kata kurang normal.sentiasa normallll je....hurmm musykil.



Jika ada pembaca blog ini yang pandai bab2 perubatan,please advise k.Thanks!



No comments:

Post a Comment