Mari join..:)

Wednesday, May 18, 2011

ciri2 lelaki idaman..rupenyeeeee

mase aku muda2,ciri lelaki idaman aku macam dia:








err..xpayahla tunjuk.(sape dah kenal aku lame taula sape aku nak tunjuk.ye aku tau,die dah kawen dan ber anak.baik baik)




nak dijadikan cerita,sekarang ni aku memang minat korean guy.siap penah cakap ngan mak ayah aku,nanti mak ayah dapat menantu korea.padahal sorang korea pun tak kenal.huhu.


mase balik baru ni,dalam kete.

mak:xde ke orang kat H**** tu yang kamu berkenan?
aku:takdela mak.tapi kan,ade sorang mamat cina ni.orang selalu tengok.tapi kan mak,kawan2 uda selalu kutuk dia cakap tak mandi la,buang air tak basuhla,tak sunat la.
mak:ala mane tau.sekarang ni diorang pun sunat,mandi,basuh bila buang air.
aku:tula.tapi kan mak,die tu macam manje je.pegi balik keje mak ayah die anta.orang pun tak macam tu.
mak:o yeke.mak dulu pun,suke orang putih macam cina.yang mata sepet,lagila mak suke.
aku:eh uda terbalik.uda suke yang hitam manis.kalau putih macam perempuanla mak..macam adik2(sambil tunjuk kat adik)
mak:adik mane putih.hitam le ni.
aku:yela,tapi orang tak minatla orang putih....






monolog dalaman aku:
'patutla aku minat korea.menurun dari mak rupenye.'

pastu...
'mak minat chinese look,tapi dapat mamak-look.aku minat si hitam manis,dapat chinese look kot.ngeh ngeh ngeh'

Sunday, May 8, 2011

jangan bersedih..





jangan bersedih (la tahzan) huda...

actually aku baru beli buku ni kat popular tadi.maklumlah kalau pegi shopping complex aku bukan reti nak masuk kedai kasut ke kedai baju ke kedai barang2 make-up ke..budak nerd katekan.tapi tinggal yang no.2 ngan 3 je..tak taulah sold out kot yg no.1 tu.. aku memang teringin nak beli buku ni dari dulu.sebab aku selalu jugak hilang semangat dan rasa tak berguna.lagi lagi bila dugaan datang.sebagai seorang anak sulung,aku patut tabah sebab aku takde orang untuk rely on.jadi aku harap buku ni boleh tolong aku mencari kekuatan diri..insyaAllah...


yang kelakarnya,mase aku beli buku ni,aku beli bersama dua buku DETEKTIF CONAN dan satu komik terbitan GEMPAK STARZ. dan masa kat kaunter bayaran,akak tu senyum2 je.aku tak pasti sebab ape.tapi mase aku bayar ade sorang budak lelaki sekolah rendah sebelah aku beli buku DETEKTIF CONAN gak.adakah dia fikir,budak ni macam budak dewasa tapi beli buku sama dengan budak sekolah rendah???...ahh lantakla.aku dahla bosan duk rumah sewa.kalau ada komik takla aku rasa mati kutu.rugi pulak SHIN CHAN takde.kalau tak lehla gelak sorang sorang lagi.dah jadi tebiat pulak.sampai mak aku pon heran.hehe.


ouch.perut lapar.kan best kalau dapat makan buku.asyik makan megi je...


p/s:kepada budak nerd si programmer,jangan bace blog aku.ni aku bagi amaran ni.