Mari join..:)

Tuesday, October 19, 2010

konvo.

minggu lepas aku konvo!!well,aku mule2 tak nak g.maklumla,mula2 semangat je nak bawak satu famili datang.bia la adik2 nak ponteng sekolah sekalipun.tetap jugak nak bawak.sekali,sampai laa ni lum keje jugak.ate,mane nak ade duit wat tambang nye tu?mujurlah,ade pakcik makcik yang baik hati tolong support..maka dapatlah aku,parents and khairuddin ke sana.jadi la kan dari takde..

yang kelakarnye,dalam kapal terbang adik aku punye la tak leh dok diam.maybe dia tak suke duduk dalam tempat yang banyak orang dan tertutup kot.atau pon sebab sempit.dah tu,mase nak terbang,taknak dok diam.sampai jenuh nak pegang dia.mase orang dok diam2 pakai seatbelt,dia sibuk nak berjalan merata.tak pasal2 ayah marah.

pastu, mula2 aku rancang nak bawak famili jalan2 la.nak g cultural village,muzium kucing ke ape.sekali dah berempat je semangat pun kurang.yela,adik aku tu bukannye reti bace ke ape.jadi kalau bawak pon macam takde makne sikit la.dah besar mesti dia lupa.jadi aku ingat just bawak g main bazar ke serikin beli sikit2 barang ok la.tak sangke pulak mase sangat singkat.dah sampai kuching,g unimas.dah setel itu ini,sampai hotel dah kol 4.mak ayah aku dah pegi dulu.mujurla peter voon tolong hantarkan sampai hotel.kalau tak,melepak la aku kat unimas sehelai sepinggang camtu.petang pon jalan dah dekat kol 6.kol 7 lebih dah balik sebab mak ayah penat.malam tu tido je.ingatkan esok nye bolehla shopping.

esoknye pagi2 lagi dah siap pegi unimas.aku bangun kol 4 lebih.kol 6.10 teksi dah sampai.habis segale bende tapak kaki dah rase tak boleh nak menapak dah.punyela seksa pakai kasut tutup yek.biase asyik pakai seliper jamban ke mane2.ni belum pakai heel 10 inci lagi.ish3..

paling tak best mase konvo ni,sebab aku takde gambar bersama family selain dari gambar studio.yelah,kamera kat rumah tu sape tah yang songlap.guess what?aku rase nak g konvo taun depan,pinjam jubah orang dan bergaya macam jubah sendiri.bawak satu family macam betul2 aku konvo.hah,puas ati.mase tu,semua tempat aku nak tangkap gambar.

hmm.senang kate,walaupun aku tak semangat ke konvo,tapi lepas dapat sijil,aku rase macam tak percaya pulak.yela,selame ni main2 tiba dah abis belaja pon.walau bagaimana pun,kepada kawan2 yang konvo tahun depan,berhati2 lah.huhu

No comments:

Post a Comment