Mari join..:)

Wednesday, October 13, 2010

buku jurnal or blog?

sejak aku berpisah dengan LAN kolej sakura,aku memang jarang online.kalau pegi cc pon susah nak memblog.bukan ape.banyak beno orang cuba mengendap ape yang ku tulis.seganla.kalau orang bace tanpa melihat muke aku,aku takla malu sangat.huhu..

sebenarnya mengikut pendapat beberapa orang kawan aku,diorang agak terperanjat bile aku memblog.mungkin kerana mereka mengenali ku sebagai seorang yang perahsia.well,I am.tapi entah,macam mane selambe jugak bercerita soal hati di dalam ini.ish ish ish.

mase aku stay dengan pakcik aku lepas raye aritu,aku tinggalkan laptop di rumah.maka aku takde keje lain melainkan tengok tv dan membace.kalau di rumah,aku babysitting dan juga main game laptop selain dari kerja lain tu.jadi satu hari aku terase gian nak pegang pen dan melukis.aku ni kalau cuti memang macam tak pernah pegang pen.pastu bile bukak sem,nak catat nota rase terketar ketar je jari.haha.jadi sebab dah tak tahan(dahsyat penangan ketagihan ni)aku pon berjalan ke kedai untuk mencari buku tulis.juga pen,pemadam dan pensil tekan.sampai je kat rumah,aku pon mulala menulis.juga melukis.tu yang heran sekali tu.aku ni yang peliknya tiada bakat melukis.tapi selalu rase nak melukis.pelik tapi benar kes aku ni.adakah aku sebenarnya ada bakat tapi tak pernah digilap?mustahil jugak.sebab mase sekolah rendah aku paling benci pendidikan seni selain dari sukan.ingat lagi aku kena lukis sawah padi.last2,mak aku yang lukis.ayah aku pon tolong same.dahla last minit sebelum pegi sekolah lukis tu.huhu.mak aku ade bakat gak melukis.sebab kadang2 dia lukis gambar adik aku.dulu dia ada amik seni mase spm.nasib baik kat sekolah aku dulu tak wajib seni.wajib arab je.kalau tak,naya betul...

okey,berbalik kepada jurnal dan blog.aku rase macam best pulak tulis kat buku.sebab susah orang nak baca.lagipun aku dah jampi buku tu.sape bace nanti dapat penyakit macam mayang sari dalam siti kelembai.ngeh ngeh ngeh.kat blog ni,ok jugak.tapi rase kurang best sebab aku bercerite sorang2 pastu nanti bile orang bace,mesti diorang pikir macam2 pasal aku(negatif la kot).sorila.aku memang low self esteem sikit..macam soal hati,seronok rasenye bercerita.tapi aku takut jugak kadang2.yela,manela tau kalau2 aku cakap kat sini aku minat Iqram Dinzly,tiba2 dia baca blog aku.haa,camne tu?tak ke malu teman ni?ish ish ish.tak tau le mane nak letak muke nanti.huhu..

jadinye sekarang,disebabkan masalah susah nak online juga rase kurang selesa bercerita,aku rase macam susah nak tulis blog.kalau dah taip pon,aku akan pikir,eh baik tulis kat buku itam tu.haa kan ke blog aku yang kecik ati nanti.hmm tengokla sebulan dua ni.kalau aku dah beli berukben maybe aku akan ber-blog semula.kurang2 pon blog-walking jadi la kan..ni mesti diorang kecik ati ni kalau aku tak bukak blog orang lebih2 lagi yang rajin bace+komen blog aku.sori geng.nanti aku aktif balik...

k sehingga bertemu lagi..doakan aku cepat dapat kerja.or cepat sambung master..huhuhu

No comments:

Post a Comment