Mari join..:)

Thursday, July 15, 2010

sedihnya la blog aku ni

blog aku ni sedih kan?bukan sebab kalau bace orang akan teresak esak menangis, ataupun penulis tiap kali nak tulis blog mesti menangis dulu baru keluar idea, tapi cuba korang perati titles and contents of this blog.sangatla sedih.

sebagai contoh:

title:

cerita pagi khamis
cerita hujan lebat 2pagi
cerita manusia pendengki
cerita malam selasa pulak

contents:

semua entri..hoho


aku rase title sedih sebab boring dan not eye-capturing.(eye-capturing?wujud ke perkataan tu?ahh hantam sajalah!) macam Hanis Zalikha kate,tajuk entri kenala menarik dan buat orang rase nak kliiiiiiiiiiiiiik aje.tapi tajuk2 entri aku?err..no komen


lagi satu, content.sesetengah orang blognye sangat informational.macam kalau bukak blog Hanis kan, dia banyak jalan2 jadi dia ada banyak benda boleh share dengan readers.yela, salah satu tujuan blog kan adalah untuk share information with others. macam orang kate yang blog akan menjadi medium penting untuk kongsi dan cari informasi,satu mase nanti.tak taulah bile.pastu hanis ni jenis suka bagi tips.aku nak bagi tips ape?oh sape ade tips untuk menyenangkan tidur bagi kat aku.payah benor nak tido sekarang ni.

lagi satu, blog aku ni amatla kurang gambar. maksud aku,gambar yang aku sendiri tangkap dan upload.mungkin sebab aku sendiri yang tak berapa gemar bergambar(atau lebih tepat lagi tak pandai pose) atau sebab kamera henpon VGA je(ya Allah old skul gile ahh) atau sebab aku lagi suka tangkap gambar adik dari gambar syok sendiri.sebab tu gambar banyak aku curi dari google je.jangan marah ye hincik google.

lagi, not up-to-date.yela,mase orang gile World Cup aku tak sebut pon pasal World Cup.bukan tak nak sebut,tapi sepanjang World Cup berlangsung aku tak online pon.hoho.lagipun aku taklah gile fanatik bola kan.maybe sebab lelaki2 kat rumah pon tak berapa fanatik bola.macam ayah aku, paling2 pon dia tengok result je.main bola tak taula pernah ke tak.macam tak je.adik aku si apis pulak,kalau sebelum masa tidur dia ada jugak dia tengok.kalau tengah malam dia tengok tu sebab dia tak boleh tido je.pastu tak feel pon tengok.kaku je.aku tak tau pon dia sokong ape.eh cop, kalau tak silap dia sokong england.by the way,kalah.eheh. azam dok asrama.alip+adik kecik sangat jangan2 World Cup pon diorang tak tau ape benda.hmm aku yang tak berapa faham bola, mula2 sokong korea la.bukan sebab park ji sung atau sebab aku suke korea.tapi sebab diorang la yang paling ade kaitan pon dengan malaysia.jepun aku sokong gak.tapi diorang pon kalah.last2 aku sokong argentina.yang paling sakit ati, mase argentina lawan german.dahla kena benam 0-4,pastu jiran2 semua sokong german.oh lebih tepat lagi jiran2 makcik aku.kalau kat rumah aku tu manela aku dengar orang bersorak ke ape.ape2 ape2 pun, World Cup dah habis, dan Spain menang.dah cerita la jugak kan.hehe


hmm mungkin lepas aku beli berukben n henpon baru,barulah blog akan jadi menarik..sikiit...

6 comments:

  1. aku sukung berokbend.. huhu

    alasan = cr kerja o9 =)

    ReplyDelete
  2. adoi aku yg bace ni pon rase sedih...
    actly ko x pyhla nak pikir blog ni nak kene ade ape, tips ke, gambo ke, segala bagai tu...
    aku, sbgi cth la kan, yg penting aku hepi je nak tls ape pon kat blog tu..x pyh pikirla org hepi ke tak, asalkan ko x kutuk sape2...lgpon blog tu kite sndri yg punye
    btw, aku sapot spain dr awal world cup...1st game mmg kaw2 aku kene kutuk sbb spain kalah, tp di akhirnye baru diorg tau ha3..

    ReplyDelete
  3. nana:

    haha..2la pasal..eh ko dah keje kan nana..kat brunei lagi tu..:)

    ReplyDelete
  4. abcdef:

    hoho..tq2..
    aku hepi tulis tp kdg2 rase kesian kt diri sndr..tmbh kesian sbb lum keje lg..hoho
    haha poyo..nak jgk sbut psl spain..yela,bg can la korg menang..kat brazil nnt argentina plak..hoho

    ReplyDelete
  5. abcdef : aku pon dr awl sukung spain..sma ah kena kutuk kaw2. haha..sadis gak ah pest match kalah tp yg penting juara beb. Huhu.. rindu pula berjaga pagi.

    huda: aku dah kerja n dah berhenti~ hahahaaa

    ReplyDelete
  6. ces..aku pon xphm ape yg best ngan spain..huhu..

    lah nape berenti plak..best ape dpt duit brunei..bole pegi money changer lg..hehe

    ReplyDelete