Mari join..:)

Saturday, July 31, 2010

kau laksana bulan

cite ni ditayangkan kat tv2 hari Isnin,8.30 malam.eh 9 malam kot.area waktu tulah.mule2 aku tak layan sangat sebab aku lagi layan cite My Fair Lady kat 8TV.tapi lepas mak long aku cakap yang dia ada novel yang diorang jadikan drama tu,aku mule berminat.sebab,lepas baca tu aku dok bayangkan muka pelakon2 dia.dan watak favorite aku sudah tentulah heronya, Firas Ali lakonan Zul Huzaimy.aku rase memang sesuai sangatla dia pegang watak tu.rase macam real je...^_^

kalau baca novel dia, sebenarnya banyak jugakla yang tak same dengan drama tu.contoh, dalam novel Arianna pakai Kelisa dan Firas pakai Honda Jazz.tapi dalam drama tu Arianna pakai MyVi dan Firas pulak pakai BMW.jauh jugak beza tu...

anyway cite ni agak bestla.sebab heroin dia penulis novel.jadi rasenye macam ada novel dalam novel dan ada penulis dalam penulis.hehe..


ni rupa novel dia.

ni poster drama dia.heroinnya Ayu raudhah, Fizo pakwe pertama, Ashraff Muslim pakwe kedua dan Zul Huzaimy yang terakhir dan terbagus.juga ada Gambit yang merupakan "pakwe" pelik dalam ni.walaupun Ashraff paling hensem,tapi aku tak suke watak dia dalam ni.


satu lagi yang best, dia ada guna sikit OST My Girl yang Lee Dong Wook dan Lee Da hae berlakon tu.tapi just muzik je,takde lirik.gile ape ada lirik korea dalam drama melayu.huhu..

No comments:

Post a Comment