Mari join..:)

Saturday, May 29, 2010

kenangan jalan kaki pegi sekolah

sejak tanam2 anggur ni,aku selalu memberi perhatian kepada 2 orang adikku yang masih di bangku rendah sekolah renda itu, yakni alip dan izah.bukan ape, biaselah manusia suke teringat cerite lame2 lepas tu sedih sebab teringat putus cinta la menyesal sebab tak luahkan perasaan la gelak sorang2 sebab teringat cite jatuh longkang la.ok tu sume bukan kisah aku eh.aku tak pernah jatuh longkang kat sekolah rendah.kat unimas pernah.eh eh bukan jatuh.tergelincir la huda.ape la ko ni.

lepas tu teringat kenangan basikal lama aku yang dah berkarat habis tu.lame basikal tu bertahan.dari aku darjah 1 lagi.aku ingat lagi mase tu walaupun pendek tinggi tapi aku nak basikal tinggi2 jugak.sebab same jenis dengan cikgu azwa.lepas tu cakap dengan ayah,nak kaler biru sebab same ngan cikgu azwa jugak.tapi last2 ayah beli kaler merah.hmm frust saya.tapi saya hepi jugak sebab ada basikal dan basikal tu sebab dapat no. 1 dari depan belakang.lepas tu mase kat tempat letak basikal kene susun ikut kaler basikal tu.sebab senior hensem tu pakai basikal kaler merah gak,jadi saya selalu cuba untuk dapat parking sebelah dia.eh eh gatalnye saya mase kecik2.

tapi,kadang2 hujan panas turun di tengahari.bilamana tayar basikal pancit dan ayah lambat menukar jadi terpaksalah tunggu ayah hantarkan setiap pagi.dan bila loceng bunyi dan ayah tak muncul2 terpaksalah berjalan kaki pulang ke rumah.jadi boleh dikatakan saya pejalan kaki sambilan semasa zaman sekolah rendah dulu.sebab tu tajuk dia kenangan jalan kaki ke sekolah.bukan kenangan berbasikal ke sekolah.cakap pasal jalan kaki,saya selalu takut kalau kena jalan kaki sorang2.sebab rumah sebelah itu kosong dan kawan2 sume cakap ade hantu rumah itu sebab tu saya takut gile.kalau nak guna jalan lain yang tak lalu depan rumah tu jauh gile plak.saya sangat kecil dulu jadi kurang tenaga nak jalan jauh2.dan cuaca ya allah panasnye.jadi saya selalu harap saya tak perlu jalan kaki.oh tamat dah.bye

Tuesday, May 25, 2010

tanam anggur.

result baru dapat.

tak berapa hangat.

cukup2 makan je lebat

kerja blum dapat

ape nak buat?

Thursday, May 20, 2010

dulu ustazah,sekarang makcik kantin

MAY 2008...

gadis pulang ke rumah untuk cuti semester.gadis itu begitu teruja untuk pulang untuk bertemu adik bongsunya yang baru lahir..


sesampainya di rumah:
ibunya berkata,"yong,nanti ganti mak mengajar 2 minggu.nanti mak bagila gaji"
gadis:"erm..*sengih*
ibu memujuk lagi:"ala 1 minggu je ajar,minggu depan dah pekse."
gadis:"bole kot..nanti nak ajar ape mak?darjah berapa uda ajar?"
ibu:"ikot je dalam buku panduan mengajar tu"
gadis:"erm yelah.."


kesimpulan:gadis menjadi ustazah selama 2 minggu.



MAY 2010...
gadis pulang ke rumah kerana sudah menamatkan pengajian(mudah mudahan)..
ibunya berkata:"yong minggu ni ustazah kamariah tak boleh bukak kantin sebab sibuk nak kenduri.mak kena ganti.kebetulan kamu ngan dila ade ni bolehla tolong mak."
gadis:"erk?"



kesimpulan:gadis penganggur kehormat sekarang kerje sambilan kat kantin sekolah mak die.

Saturday, May 15, 2010

a long night to go through


its been a long night

just two of us

waiting for morning to come

got chance to see sunrise maybe?

what a perfect day to begin with

but maybe its not perfect

because we're not a pair of lovers

just siblings

me+dila dilot

dila dilot + me 


kembar ke?ish ish ish


first time bermalam di KL sentral berdua..ok lah tiap tiap kali bermalam kat sini selalu aku dapat kawan baru so takdela kire sorang2 pon tapi harini memang berdua dari awal sampai habis..so kire berdua lebih baik la kali ni..huhu


mate rase ngantok,tapi macam malas plak tido..saje nak bagi can kat dila dilot untuk tido,tapi die pegi bermesejan plak dengan pakwe die.ish ish ish.penat je aku bagi bantal berupa beg troli aku..


doakan ketapi kitorang cepat sampai eh..oh lagi 6 jam..camne nak bertahan ni..huhuhu

kali terakhir.

malam ni kali terakhir aku menghadapi semua ini.


naik flight malam.last sekali.1 jam 45 minit.


turun amik bagasi.lambat keluar pulak.30minit kot.


naik bas rm8 pergi kL sentral.sejam.


turun bas naik eskalator pergi mcD cari port nak duduk.cari dila dilot.


duduk.melangut.bukak komik.bukak laptop.jap je sebab bateri tak tahan lame.sembang2.makan.tido jap.


tengok orang.segala macam jenis bangsa ada.


bile nak 9.00 pagi ni?kenapa jam lambat sangat bergerak?


8.45 pagi.turun pergi platform 2.


naik train.2jam 27 minit lebih kurang.


sampai kampar.


tunggu ayah.


ayah,cepatla sampai!



TAMMAT.

bosanla blog ni!



aku nak balik perak....



aku harap ni adalah untuk selamanya...



jadi nye....



selamat tinggal dunia blog buat seketika...



till we meet again.




saya rindu kamu.



dah dua hari saya mimpi kamu


dan dalam mimpi itu saya nampak kamu senyum


gembira sangat


tapi kita tak bercakap


sepertinya kita berada di tempat yang sama


tapi masing2 berada dalam dunia sendiri


walaupun saya perasan kewujudan kamu di situ


dan kamu juga perasan kewujudan saya di sana


tapi masing2 tidak bertegur


saya tidak pasti adakah perasaan saya seperti dulu


kerana saya rasa saya sudah lupakan kamu


tapi mengapa saya rasa saya rindu kamu?


dan mengapa saya rasa sedih untuk berpisah dengan kamu?


dan mengapa saya seperti menangisi yang kita takkan bertemu lagi?



Tuesday, May 11, 2010

major correction needed??!




please take your report after the presentation this wednesday
major correction needed!


nampak tak perkataan "major" di situ?arghhhh tensennye dengar eh bace perkataan tu..dahla aku nak balik jumaat ni.pastu dengar ade perkataan tu lagila tensen sebab mase dah suntuk pikirla sempat ke nak habiskan ni nak pos barang lagi nak re-print slip result mase sem 2 dulu nak bayar duit bilik lagi nak buat e-journal la e-abstract la softcopy la hard bind la sempat ke?????present dahla rabu.sempat ke adoi risaunye hati ni.aku taknak la nanti kat rumah aku tertekan muke monyok takde selera risau takde mood..KATAKAN TAK NAK!!!

aku ni dahla jenis selagi bende tu tak setel selagi tula otak tak boleh berenti pikir pasal tu je..muke pon dah macam tikus mondok dah tikus mondok pon lagi comel.what to do what to do????


TENGOK CITE KOREA LAH!!!!!

Monday, May 10, 2010

word verification=pengesahan perkataan




penat pindah bilik.


penat angkat barang.


penat pusing unimas cari burger.


last2 balik umah makan ruski jugak.


last2 ngantuk sebab penat.


last2 pakai LAN jugak sebab wireles slow sangat.


last2 tak tido pon sebab semangat nak tengok Personal Taste episod 6-12.


last2 tukar comment setting kat blog aku.


TAKDE WORD VERIFICATION DAH SEKARANG.SILA KOMEN BANYAK2 EH MULAI SEKARANG.




p/s:thanx to k.wawa sebab bagi cadangan membina ini.hehe

Sunday, May 9, 2010

pakailah kasut yang cantik ke tempat2 menarik




tajuk ni diambil dari cerita HANA YORI DANGO or METEOR GARDEN or BOYS OVER FLOWER.samela tu.yang penting aku suke version jepun.huhu.


kasut cantik?


aku ade ke?


tengok rak kasut separa roboh rumah aku


takde.


yang ni ade la:




atau dari sudut tepi:


hah,kasut ni lah yang aku pakai tiap2 kali naik flight.bukan ape,aku memang suke pakai selipar tapi disebabkan dalam flight sejuk jadi nak tak nak pakai kasut la.dan inilah kasut yang ade.
yang ni atau yang sewaktu dengannya aku tak pernah ade.

yang ni lagila.eh ni kereta ke kasut?


disebabkan aku takde kasut yang cantik, adakah bermakna aku tak pernah pegi tempat2 menarik?oh sedihnya kalau jawapannye tak.jap aku review.aku pergi Teluk Batik lebih sepuluh kali.PD or Port Dickson 3 kali walaupun jauh,Lost World of Tambun dah sekali,Teluk Cempedak pon dah pergi,Bukit Bendera dah naik,Genting pon dah sampai,tasik unimas pon selalu ditatapi eh eh menarik ke tu?lata kinjang pon lebih 30 kali pergi,Sungai Bil Behrang pon dah berapa kali tak ingat.Kuala Woh..Taman Negara Bako..

wow sikitnye list tempat melancong aku penah pegi.Cameron tak pernah,Pulau Pangkor yang kire paling dekat tu pon tak pernah.Menara Condong Teluk Intan pon tak pernah bergambar kat situ.tengok selalu,naik tak pernah.



wow.heaven.


wow wee~


perfect for honeymoon









ok cukup cukup.semua di copy dari mr.Google.cantik kan tempat ni?jadi,siapa nak bawak aku pergi honeymoon kat pulau jeju ni?

Saturday, May 8, 2010

menang loteri.


tadi tengah baring baring ternampak ni dalam kotak:




aku curious.ni kad ape ni?kad kawen ke kad tunang ke kad birthday ke?apsal tulisan depan tak lawa?pastu takde alamat dan setem lagi.camne die sampai.curious curious.


JADI AKU BUKAK.



HASIL?


LALU AKU MELIHAT ISI DI DALAMNYA:




paham tak tulisan tu?okey lah aku tolong translate:

Assalamualaikum,
S'mat berpuasa & berhari raya.makanlah kuih muih yang emak kirimkan ni ya!
Salam sayang & rindu dari kami sekeluarga..

Izzah            Apis
ALif             Dila
Azam           Mak&
Saadah        Ayah

1 Syawal 1427.



aku dah ingat.nilah kad raya pertama yang aku dapat semasa beraya di perantauan.perantauan la sangat.padahal dalam malaysia jugak.cuma ada laut je tengah tengah.eh silap.sungai(bak kate orang kat pejabat agama kampung gajah mase ayah aku nak tolong amikkan borang baitul mal hari tu).tulah mase first year gatal tak nak balik.lagipun mase tu kawan kawan baikku amsal dan intan tak balik jugak.jadi tak la rase sangat tak balik tu.lagipun tahun tu beraya sakan la jugak.first raya pergi jalan jalan rumah kawan2 intan.aku tak kenal pon.main pergi je.janji diorang tak halau dah.haha.oh.teringat mase tu ade mamat hensem pakai baju melayu pink beraye sekali dengan kitorang.eheh.*kenyit mata*pastu raye ketiga join budak2 silat pulak beraye.ni lagi dasat.dari pagi sampai malam baru balik.tu pun dah dekat pukul 12 malam dah.aku dapat satu pengajaran mase tu:JANGAN MINUM AIR GAS.LAGI LAGI DALAM KUANTITI YANG BANYAK.bayangkanla.dari pagi sampai malam berapa rumah yang kitorang pergi tu.tiap2 rumah hidang air gas.adoii..raye kelima pergi beraye rumah budak kelas pulak.cik beb.dia siap bawak van lagi tu nak bawak kitorang semua.sebelum pegi rumah dia pergi rumah ajid dulu.oh kali ni dua rumah je.jadi tak minum air gas banyak pun.hehe.



eh eh.macam mood raye pulak.sebenarnya mase tengok kad di atas tadi mood ade macam terharu sikit.yela,aku kurang rapat sikit dengan mak tak macam dila dilot kuat kentot yang cerita pasal semua pakwe die kat mak.aku teringin gak nak bercerita pasal pakwe dengan mak,tapi malangnye aku tak pernah ade pakwe.=.= 

lagi satu,perasan tak kata ganda berirama "kuih muih" itu?kata ganda bermakna berganda.banyak.lainla kalau sebut kuih.tu maksudnya sikit je.macam selalu kita beli rm1 dapat tiga ketul karipap tu.haa macam tu la.tulah mak aku.dari aku sekolah asrama lagi dia selalu bekalkan macam2 hasil air tangan dia sendiri.tak kisahla kacang botak ke tempeyek ke kerepek ubi pedas ke kerepek pisang pedas ke or goreng pisang sekalipun,memang best.dan BANYAK.banyak means boleh makan dengan kawan2.jadi aku ade banyak kawan.eh eh tak.kawan2 aku semua suka air tangan mak aku.haa korang jangan fikir diorang suka sebab free ok.husnuzzon la sikit.ish ish.ni la namenye piranha.semua makanan akan lesap dalam mase beberapa saat je.ingat tak geng2 RBBC ku sekalian?

oh berbalik kepada kad tadi.tengok,aku kalau dapat membebel tak ingat dunia.ish ish ish.jadi nye,mak aku kirim kueh mazolla,kueh kelapa(tak tau name die yang penting berasal dari kelapa) dan almond london kalau tak silap.aku nak soto,tapi kalau pos nanti aku dapat ulat je so tak pelah. pastu konon2 tak sedih sebab tak balik raye tapi tahun depannye semangat nak balik.bukan ape,I tak lalu la makan masakan sendiri.hehe.

oh,baru ingat kenapa kad tu takde alamat.sebab kad tu ade dalam bungkusan yang mengandungi kueh mueh tadi.kire lebih kurang surat layang la ni.teringat masa besday aku keberapa eh.17 kot.mase aku tidur mak aku pelan2 pegi letak kad sebelah katil.padahal aku sedar tapi pure pure tidur sebab tak nak kantoikan mak sendiri.bagus kan I ni?terima kasih terima kasih.aku tau tu.*peace*

hmm faktor seterusnya yang membuat aku terharu (eh macam jawab esei sejarah kan?cikgu suhaimi sila terharu..^_^) adalah name name di bawah tulisan tangan mak aku tu.diorang tulis sendiri tu.mase tu alip tak pandai beza hurup besar kecik lagi sebab tu huruf "L" pon hurup besar walaupun hurup kedua.izzah tu tak taulah die tulis sendiri ke tak.sebab mase tu umur die baru 5 tahun.comel je.memang terharu habis.rase macam kakak paling bertuah dalam dunia.hehe hiperbola sikiiiiiit.


MY FAMILY: YOU GUYS ARE MY LOTTERY!!!!


mimpi basah.

mase aku tengah sibuk dengan exam buat fyp buat assignment ape ape la yang memerlukan aku untuk stayup aku selalu dapat mimpi.mimpi basah.eh eh tak.mimpi pelik pelik sebenarnya.macam haritu aku tengah tidur nana mesej.aku tak tengok henfon pon.dah name pon tido kan.tapi aku mimpi pasal nana.jadi aku bangun dan tengok henfon.eh eh.ade sixth sense kot aku ni?

mase aku merempat kat bilik kak ayu ngan kak atul pon aku selalu mimpi.mimpi pasal ayah la mak la dila dilot la pasal adikla.macam macam.tapi aku tak ingat pasal ape.aku ingat muka muka yang muncul je.oh muke yang tak ingin dinampak itu pun sibuk mencelah gak dalam mimpi.dush dush.

oh.dah lame tak tido 8 jam sehari kan?asyik 2 jam je.kadang kadang tak tido malam langsung.jadi err..marilah tidur dan mimpi..kering!

sleeping beauty.

alolo kiutnye..anak sape la ni..

mase aku kecik mesti aku comel cam ni kan?

ni sorang lagi kiut..nak kawen!*tetibe*

sedapnye kalau jadi pet I.kompem jadi kurus.hehe

Thursday, May 6, 2010

ayah ku sayang.to be continued.

saya sayang ayah saya.sebab bila saya lapar tengah malam saya akan merengek mintak biskut lemak ngan kupi dan hanya ayah yang sanggup melayan rengekan itu.oh perasan tak ku sebut kupi?dulu kecik kecik aku sebut kopi tu kupi.bile dah besar selalu kena perli dengan mak "ayah..nak kupi.."tapi bila dah besar tak suke minum kopi pon.bukan sebab takut hitam macam mak long yang tak bagi anak die minum kopi sebab takut hitam tu,tapi  sebab tak minat ngan rase dia.tapi kalau pegi rumah orang dan orang hidang kopi manis manis muke la minum.takkan nak demand pulak kan..melainkan kalau orang tu letak air berkarbonat seperti coca cola dan pepsi baru lah aku demand mintak air masak.bukan ape, kalau minum air gas sistem badan aku jadi bercelaru selama seminggu dua.dan aku tak sanggup.*serik*

eh eh.ni nak cerita pasal air ke ayah ni.ok ok.berbalik kepada jalan yang lurus.ayah yang penyabar walaupun mase kecik kecik ade 2-3 rotan berlainan saiz untuk menghukum anak anak yang nakal.rotan itu perkara biasa.kalau takde hidup tak bermakna.cewah.disebabkan rotan itulah aku jadi anak yang tak pandai merayau dan tak pernah keluar tak bagitau mak ayah.ok tolak la waktu kat U.takkan nak pergi makan kat cafe pon nak cakap dengan mak ayah kan?tapi sekarang rotan panjang tu ayah buat cuci senapang je.ape?camne cuci senapang pakai rotan?imagine lah ok.

ayah yang considerate.aku teringat mase sekolah menengah.tingkatan 4 yakni zaman riang ria aku.ingat tak entri ini?jadinye aku yang menjadi nakal mase itu memang memeningkan kepala mak ayah aku.siap dapat surat amaran lagi.form 5 pon tak dapat buku teks percuma macam orang lain.terpaksa beli macam anak orang kaya.kate murni "walaupun hang nakal nakal pon hang dapat no. 1 jugak.mesti mak ayah hang tak kisah sangat kalau hang nakal pon" masih tak dapat menghilangkan rasa bersalah terhadap mak ayah aku.eh kantoi plak dapat nombor last dalam kelas.lagi satu teringat masa idul ilmi. masa form 3 kot.idul ilmi tu majlis penyampaian hadiah la lebih kurang.ustaz tahir suami ustazah rotipah guru bahasa arab kesayangan aku tu nampak aku jalan berdua dengan ayah aku.pastu dia tanya ayah aku "anak ke?"ayah aku angguk angguk la.bukan angguk angguk geleng geleng tau.angguk angguk je.pastu ustaz tahir dengan sengih sengih berkata "nakal dia ni.selalu tidur dalam kelas saya" ayah ku sengih aje.paham kan kenapa aku cakap dia considerate?

ayah yang lembut.bukan lembut macam pondan eh tapi lembut di tangan.nak kate selalu pakai sunlight cuci pinggan tak jugak.jarang tengok dia basuh pinggan.pakai losen pon takde.hmm musykil musykil.kelembutan tangan ayah sangat penting untuk anak anak dia.tau sebab ape?bila ngantok pegi la mintak ayah garu belakang.kompem tak sampai 5 minit terus tidur.eh bukan aku tau.dulu kecik kecik je camtu.dah besar takdela.kadang kadang jeles pulak tengok alip ngan izzah dapat garu.huhu.

ayah yang baik dengan guru besar.dulu mase aku sekolah rendah ayah aku jadi pengerusi PIBG.yakni antara orang paling rapat dengan guru besar.jadi kalau buat lain macam sikit kat sekolah kejap je ayah dapat tau.sebab tu mase sekolah rendah aku baik.jadi prefect lagi.satu je tak best.ade sorang cikgu tu cakap dengan aku "awak ni anak manja la"

ayah yang caring.bukan sebab sharing is caring je.banyak lagi reasons.masa sekolah menengah tiap tiap 2 minggu mesti datang melawat aku yang kat ipoh ni.aku yang rumah tak berapa dekat dengan sekolah pon lagi selalu ayah datang compare dengan kawan kawan yang dok kat ipoh.maklumlah,sekolah kan cuti sebulan sekali je.kalau rumah tepi mate pon bukan dapat balik.jadi masa melawat atau dipanggil 'ruang tamu' dulu sudah memadai.oh.rindu mase itu.tu je antara yang paling best masa sekolah dulu.dahla mak selalu bawak macam macam makanan air tangan beliau sendiri bukan munchys chipsmore or maggi.lepas tu makan ramai ramai kat bilik.pastu semua cakap "bestlah mak kau masak"oh terharu dengar.masa matrik lagi lah.gopeng tu dengan rumah aku kurang setengah jam je boleh sampai.jadi boleh kate tiap tiap 2 minggu mesti balik.kurang kurang pon.kekadang tiap tiap minggu.tapi masa ruang tamu masih ada.masa bulan puasa siap telefon tanya "nak kueh limas tak?mak ade buat ni."padahal bukan hari minggu pon mase tu.oh,of courselah aku cakap nak.irresistible kueh itu.pastu tiap tiap kali datang mesti tanya "nak duit?"eheh.

ayah yang tak pernah say "no".bukanlah tak pernah tapi jarang jarang sekali.bak kate p.ramlee orang kawen empat jarang jarang terjadi.(err..yeke?)kalau kami mintak ape ape mesti dapat.cuma masa je.lambat or cepat.dan yang penting mestilah logik permintaan itu.janganlah mintak bukan bukan macam kereta porsche ke.sah sah tak dapat.kalau nak mintak izin pegi mana mana ke mesti diizinkan.kecuali sabah.sebab anak kawan ayah yang pergi sabah tu tak balik balik sampai sekarang.oh ayah,i know you love me so much.

err..dahla kot.banyak lagi yang aku sayang pasal ayah aku tapi nanti bertambah rindu pulak nak balik perak.ni nak tengok screen handphone pon pikir 2 kali.sigh.


actually terfikir nak buat "ayah ku sayang.to be continued ni" sebab terbaca entri ini http://joegrimjow.blogspot.com/2009/05/perempuan-gadis-wanita.html.so sweeeeeet.lagi satu sebab konvo bulan 10.nana cakap tadi.

ayah ku sayang.

harini exam VLSI.nilah exam paling susah untuk sem ni.tak pernah aku bukak kertas soalan terus pandang kawan kawan sambil bisik tak tau jawab!dahla subjek repeat,pastu soalan susah nak mati.langsung aku tak bace part yang keluar.ape lagi..goreng jela harini...oh by the way,sempat jugak tidur barang setengah jam dalam exam.tak tidur langsung kan malam tadi.huhu.

abes exam terus cari kawan kawan yang keluar awal ajak buat assignment same same.ni lagi satu hal.dahla tengah mengantuk tapi nak tak nak kena siapkan harini sebab aku nak siapkan FYP sebelum jumaat ni.

mata aku dah macam ni.


tadi ayah kol.dia nak pos tiket keretapi.tanya dia, "tak kroje ke harini?"ayah cakap dia pergi klinik check darah.ayah cakap lagi, darah tinggi ngan kencing manis dia dah takde.ALHAMDULILLAH.

Tuesday, May 4, 2010

lelaki,lelaki.


berada di dalam satu group yang semua lelaki dan kau seorang perempuan memang kurang best.lagi lagi bila TV terbukak mase kau orang discussion.dan cerita yang ditayangkan cerita stephen chow fist of fury.okey mungkin ramai perempuan di luar sane yang minat juga cerita stephen chow.tapi kalau kat rumah,adik aku apis je yang berminat nak tengok.oh juga mak aku.sebab mak aku memang jenis minat cerita camtu,tak minat cite jiwang.tak macam aku dan adik aku dila...T_T

habis cerita stephen chow.nightline.part akhir nightline korang tau kan ape die?SPORTS.dan sport yang paling popular, of course la BOLA.okey la selain cerita abang rashid sidek kena H1N1 itulah part yang paling menarik kan.jadi nye,anda rasa macam alien ok alien.

dan selingan,rokok.ni yang paling susah nak tahan.nasib baik diorang merokok jauh jauh.datang datang tinggal bau jelah.tapi still euw.sori hidung I memang sensitif dengan bau tu.jangan kecik hati okey...



sepatutnye ade sorang lagi tapi die balik rumah jadi ber-lapan lah kami berdiskusi.lebih kepada salin jawapan cari jawapan salin soalan sembang sembang je sebenarnye.biaselah,dah ramai.

"huda,kalau kau dapat A pon cukup la.kitorang tak kisah."~ ayat korang ni buat aku touching la.marilah kite same same score eh paper ni.tak dapat A takpe.jangan fail je sudah.


GOOD LUCK FOR FINAL VLSI HARI RABU NIH!!!!!


oh.teringat yang aku gile tensen petang tadi pasal fyp yang tak tau camne kesudahannye nanti.baru nak nanges tiba tiba ternampak cik roy.terima kasihla sebab ko menyebabkan aku tak jadi nanges.huhu

terkejut.

harini bangun bangun sakit perut ya amat.mungkin pre menstrual syndrome.oh janganla keluar.aku nak puase harini.




selepas agak reda aku berjalan ke fakulti itu.terserempak peter voon.dia cakap dia cari supervisor aku sebab SV aku adalah second examiner dia.tapi tak jumpa.so aku mencari puan ade.tapi tiada juga.bila nak menuju ke lif nampak oten.baru nak tegur tapi tiba tiba terperasan orang kat sebelah dia.jadi cepat cepat lari.sanggup turun ikut tangga.siap intai intai supaya tak jumpa orang sebelah oten itu tadi.pergi cari technician untuk mintak bukak lab comp.juga tiada.last last pegi lab puan sharifah.at least ade gak air-con kan.duduk sambil main tetris mania.suami SV aku muncul.tapi isterinya tiada.rupa rupanya pergi lunch.jadi di sinilah aku sekarang.baik aku taip blog.*sigh*

Monday, May 3, 2010

ubat kecewa.

bile hati kecewa...

telefon dilihat

lalu di unlocked

lalu tekan butang kanan

tengok name pertama

tekan butang call

"helo ayah..."

silap orang."helo mak..."

"ayah mane?"

"ayah kat luar.kenape?"

"oh takpela.nak tanye pasal tiket..."

.............................................................................

jiwa suram.

hati kelam.

bulan muram.

jatuh.

tergelincir.

pecah.

luka.

parah.

**********************************************

"bye adik.bye alip..."

nyesal.

nyesal sebab terbercerite dengan budak kelas die.

nyesal sebab tak dapat halang budak tu bagitau kat kawan die yang kecoh.

nyesal sebab tak dapat halang benda tu tersebar.

nyesal sebab tak dapat nak defend diri depan semua orang yang terlibat.


nyesal sebab baru tau.

nyesal sebab tak hilang awal awal.

cerminla muke tu dulu!

cermin diri sebelum tidur memang penting.bukan tengok muke kat cermin.tapi lebih kepada cermin hati.apa benda baik aku buat harini,ape benda jahat aku buat harini.dan lagi bagus kalau buat solat taubat terus.eh eh. ni ruangan tazkirah ke ape ni?

bile sebut pasal cermin hati or tarbiyah ni,teringat mase sekolah.form 4 specifically.mase tu zaman riang ria aku.orang cakap zaman honeymoon.memang honeymoon gile.tapi tak dela sampai pergi pulau jeju.kat ipoh je.tu pun dalam penjara sekolah je.eh eh takdela sekolah tu teruk sangat sampai jadi penjara.ish ish.

mase tu,aku ni yang suke main main,suke poyo poyo suke lepak lepak tiba tiba dilantik menjadi naqibah usrah.dulu mase sekolah ada kumpulan kumpulan usrah dan tadarrus.tiap tiap tahun akan tukar tukar orang.nasibla kalau dapat orang same.tu kire jodoh kuat la tu.eh eh sume pompuan jodoh apenye.tiap tiap grup terdiri daripada form 1 sampai la STAM.jadi dari sinilah boleh kenal semua orang dalam sekolah.tapi serius,kalau ada sape sape tanye sape ahli usrah dan tadarrus aku dulu memang aku tak ingat.ade 2-3 orang jelah kot aku ingat.

dalam usrah aku tu,ade 2 ke 3 orang budak form 4.yang lain adik adik form 2.sorang budak form 4 tu pemilik blog http://anakhamja.blogspot.com. yang lain lain aku tak ingat.hehe.yang pentingnye,aku naqibah.aku yang selalu blur dan serba kekurangan ni jadi naqibah?ish ish ish.rosak rosak.mase tu aku jumpelah AJK yang taruk name name tu semua.ala kawan aku je.kalau tak silap aku ekin sakdi.tapi,DIA TAK NAK TUKAR.die cakap ok ape ko jadi naqibah.nilah masenye.padahal mase tu aku rase cik suwaibah anakhamja tu lagi layak dari aku.sob sobs.

jadi nak tak nak aku pon galas lah tanggungjawab itu.wah galas tuh.berat gile ahh tanggungjawab itu.terngiang ngiang blog cik nora usrah adalah amanah. insaf gile.tapi mase tu aku tak pikir lagi benda ni.biasela.zaman budak budak hingusan.aku ingat lagi.dahla selamba buat usrah dalam bilik sekangkang kera yang sesak itu sebab malas nak pergi surau pakai lengkap lengkap segala.padahal surau belakang bilik tak la jauh mane.pastu mase nak usrah je mule la panggil buat announcement kat sume orang "SAPE ADA TAZKIRAH QASIRAH KAT SINI????!!!" siap sebut qasirah lagi tu.sebab kalau tawilah kang aku yang tak lalu bace.eheh.

pastu,kadang kadang ruangan tazkirah dalam UJANG pon boleh je sebat.dah tu,main bace je.nak terang lebih lebih tak berapa pandai.yang selalu jadi tukang terang sape lagi kalau bukan cik suwaibah.hah,korang paham kan kenapa aku cakap dengan ekin sakdi suh tukar suwaibah jadi naqibah tadi?(suwaibah,kalau kau bace ni mesti kau sengih sengih kerang busuk kan sekarang?)

jadinye,err..ape motif cite ni tadi eh?tak ingat pulak.haa ok ok.macam ni.jadi tarbiyah itu penting.sama ada sama sama kawan or dengan diri sendiri or dengan ustazah or ustaz.jangan tarbiyah dengan pakwe makwe pulak.tu kes lain dah tu.



oh.tajuk ni jangan dipraktikkan jika anda mahu reject seseorang.sangat kejam.

Saturday, May 1, 2010

shah rukh khan.


kalau anda tengok cite hindustan apa yang berlegar legar di fikiran anda?


benci tengok orang joget joget.

hensemnya hero ni.

cun gile ah heroin die.

wow hot gile ah salman khan*ok aku benci pernyataan ni*

wow sexy nye amisha patel ni.

wow romantiknye lelaki tu.

kalau tak nyanyi ngan menari tak boleh ke?
ish.panjangnye cite ni.tak larat tengok.

suke suke!!!shah rukh khan hensem!!

ape kelas cite hindustan?

sedihnya cite ni.benci ahh.



kalau anda setuju dengan pernyataan terakhir bermakna kita sekapal.baru pas teghoyak tengok kuch kuch hota hai tadi. oh cakap pasal shah rukh khan teringat kat shah rukh hans.lawah ahh hans nih.