Mari join..:)

Saturday, April 24, 2010

kalendar tiba tiba macam berseri la

setelah 2 entri iaitu alif.besday dan adik.besday tibalah giliran penulis untuk wish diri sendiri.disebabkan takut tak dapat tulis blog esok dan lusa,jadinye penulis mengambil keputusan untuk wish sehari awal.jangan hairan pulak ok.*kenyit kenyit*

22 tahun lepas pada bulan Ramadhan..

puan noraisah yang sedang sarat pulang ke kampung halamannya untuk bersalin dan seterusnya berpantang.jadi suaminya menghantarnya ke hospital terdekat iaitu hospital daerah tanjong malim.

Allahuakbar Allahuakbar..(azan bergema menandakan masuknya waktu berbuka)

puan noraisah mula rasa sakit nak bersalin.nurse nurse tak tahu pergi mane.semua pergi berbuka kot.peluh mula membasahi dahi."mane pergi nurse nih?"monolog beliau sendirian.oh itu dia nurse.datang pun.

tepat 8.03 p.m lahirlah puteri sulung puan noraisah dan encik zulkifli ke dunia fana ini.bayi yang chubby dan sangat comel itu diberi nama nurul huda kemudiannya.


huh.serius aku tak pandai nak tulis novel atau cerpen.takde bakat la.jadi itulah kejadian seorang penulis blog yang low-profile lahir ke dunia.esok tepat pukul 8.03 p.m beliau adalah seorang gadis yang berumur 22 tahun.bermakna,masa menjadi bujang beliau semakin berkurang.kenapa semakin kurang?tahun depan aku dah 23!!!*peluk peluk bantal sambil tutup mata*


TAMMAT.

2 comments:

  1. okla...org first komen kat blog..happy becoming bday UDA!!=)

    semoga makin matang, dipermudahkan tugas harian...

    ReplyDelete
  2. oh time kasih kak wawa..
    part makin matang tu susah sket.tapi ape2 pun HARUS cuba sedaya upaya.huhu

    ReplyDelete