Mari join..:)

Monday, April 26, 2010

hari tua udez.

mengikut tarikh yang tertera pada mykad aku semalam aku dah genap 22 tahun.sebagai pengguna setia maxis aku mendapat kol free kepada semua nombor maxis.jadi aku ingin memberi penghargaan pada semua yang aku kol:

1.apis
aku kol dia mula mula sebab nak try tengok betul ke harini kol free.mane la tau kot kot coooooobaan je macam dalam pendekar bujang lapuk tu.tapi bukan die yang angkat.sebaliknya tok sidang yang angkat.tok sidang kate apis tido.anyway rase hepi dapat dengar suare tok sidang pagi pagi.


2.fizah or bab
budak yang lahir seminggu lewat dari aku.orang sibuk cuti hari pekerja die pon sibuk nak join jugak.ish ish ish.bergosip di ruang jendela sehingga tiba tiba talian terputus setelah 1jam setengah bergayut.kol balik dan sambung bergayut lagi setengah jam.sambil minum milo.sambil tengok erich buat pusingan kon kat depan aku.(sape  dah amik lesen moto boleh mula mengenang kejadian anda di test oleh uncle JPJ).gosip panjang sambil mengorek rahsia pasal buah hati dia.


3.abe
jadi antara orang first dikol sebab bulan lepas die mengeluarkan ayat touching "ko ni waktu besday aku,aku kol kau.waktu besday kau pon aku kol kau jugak."kol tapi telefon tutup.sampai 12tengah malam masih tak dapat dihubungi.


4.izam
telefon hidup tapi orangnye tak hidup.pukul 12 tengahari baru die bangun.last last die yang kol aku.tapi mase tu aku tengah gayut ngan asy.tak sempat angkat.padan muke.haha.


5.imah
die wish besday aku kat facebook lepas aku pos status "mane pengguna2 maxis ni?tido lagi ke?Pikko Maro Chan Ingeniur Arebear Khairul Izzam bangun2" lalu berkata dalam wishnye "ko tak call aku pon" jadi aku kol die supaya dia tak berkecik hati dengan aku.tapi aku cakap dengan dia 5 minit je. 25 minit berikutnya aku sembang dengan khairina.guna telefon die.huhu


6.asy
aku mesej die dulu sebab takut die busy macam budak kaunseling lain.then aku kol die walaupun die tak ingat besday aku.takpe.aku paham kebusyan korang.lagipun rina pon tak ingat besday aku jugak.hmm takpe takpe.sob sobs.


7.izam
eh 2kali pulak naik name budak ni.sebab die kol aku pakai no celcom dan aku tak kenal nombor itu kepunyaan siapa jadi aku tak la kol die balik.dahla kol mase aku cakap dengan asy.lepas tu aku tunggu tak kol kol aku pegi mandi.waktu tu pulak die kol.nasibla aku tak angkat.huhu.disebabkan die kol maka aku berjanji untuk kol die mase besday die nanti.(oh perlu buat reminder ni)


8.hafizi shaarani aka eg.
selama aku kawan dengan die selama 5 tahun tak pernah wish besday aku dengan betul.


tahun pertama dan kedua:err ade ke kau wish?aku tak ingatla.
tahun ketiga:wish belated besday pada malam hari jadi aku.sebabnye dia ingat besday aku 10 hari yang lepas.
tahun keempat:wish beday aku pada tengah malam sehari sebelum beday sebenar.aku cakap:"kau ni tak pernah wish besday aku betul betul.esok la besday aku"jadi esoknya dia mesej "huda hepi besday.yes,i did it!"
tahun kelima:hilang.langsung.


9.syafiq temerloh tapi mengaku singaporean
sebab dia mesej aku tanya "bila nak potong kek,grandma?" jadi aku kol die untuk tuntut kek.walaupun cuma dapat kek imaginary dan gelak guling guling sampai terkeluar ilmu ilmu untuk exam management isnin ni tapi takpela.terima kasih.


10.dila dilot kuat kentot
oh die tak kuat kentot pon.saje suke suke taruk name.budak ni wish aku sehari sebelum.kalendar die ade problem kot.tapi die cover dengan kate "eh terwish sehari awal pulak."baiklah.dimaafkan.budak ni berjanji untuk belanja aku mcD.aku terima dengan mulut terbuka.


11.aimi shahira
kawan sebelah katil aku masa form 4.juga kawan sekelas masa form 2S,4Sc2 dan 5Sc2.bermaksud dia adalah antara kawan kamceng aku.antara orang last dikol sebab aku tak sure die still pakai nombor lame tu tak.whatever pun sempat gosip pasal cite korea dengan dia.juga gosip pasal pakwe kawan kawan.


eh dah habis list eh?nampaknya tak cukup bergayut la tahun ni.tahun depan kena tambah list la ni.

eh eh.terlupa.

saya nak mengucapkan terima kasih kepada orang orang yang wish saya di facebook (88 orang semuanya),kat tagged(16 orang kot),myspace dan friendster tak bukak so tak tau ade ke tak,kat henfon beberapa orang.secara live 3 orang.kat blog ade sorang tapi dia wish jugak kat facebook.oh cakap pasal blog saya nak wish besday jugak pada kembar besday saya cik shinawawaeyenie.susah nak jumpa orang same tarikh dan same tahun ni.hihi.

jadi tahun ni ada 100++ orang wish my besday.yeay!!!cuma ye cuma,tiada hadiah pada tahun ni.takpe takpe.balik umah nak pau tok sidang dan bininye hadiah.hehe.

4 comments:

  1. tak mo kawan ngan uda..dia tak kol org pun...=(

    ReplyDelete
  2. ala kan sy ade kol nana pastu mintk die pas kt k.wawa..;p

    ReplyDelete
  3. bnyak ahh kmo nye hadiah..
    owg xpnh dapat n jrg celeb pn xksh..
    bnyk cekadak lak...

    ReplyDelete
  4. haha.km yg ckp nak bg..
    yong xpakse pon..haha

    ReplyDelete