Mari join..:)

Sunday, April 4, 2010

effect teh dalam kehidupan

Teh ais adalah satu bentuk teh sejuk, sering disajikan dalam gelas dengan ais. Ia mungkin atau mungkin tidak manis. Teh ais adalah juga satu minuman bungkus yang popular. Ia boleh dicampurkan dengan berperisa sirap, dengan perisa biasa termasuk lemon, pic,raspberi, limau, dan ceri.

Austria

Teh ais adalah amat popular dalam Austria, walaupun nama biasa adalah teh ais berbanding teh diliputi ais. Perbadanan "Rauch" Austria adalah satu daripada pengeluar-paling popular.

Malaysia

Di rantau Asia tenggara, teh ais merujuk kepada air teh bersusu yang dicampurkan dengan ais. Ia merupakan minuman yang digemari di kawasan tropika. Teh ais biasanya kerap menjadi pilihan pada keadaan cuaca yang panas, bagaimanapun ia tetap menjadi pilihan sepanjang masa untuk rakyat tempatan.
Teh ais dan teh tarik merupakan minuman yang sepadan dengan hidangan nasi lemak dan roti canai yang terdapat di warung dan kedai mamak.

Switzerland

Sebuah syarikat daripada Pergunungan Alps Switzerland telah membuat teh ais herba sendiri. Teh ais herba ini diperbuat daripada teh hitam, gula, jus limau dan pudina, melissa officinalis, verbena, chamomile, stinging nettle, lady's mantle.err..semua sumber diambil daripada wikipedia.


pembaca blog bertanya:oh begitu,jadi wahai cik udez, apa la effect teh dalam kehidupan?
udez:oh.kalau minum teh saya tak dapat tidur malam.tengok la jam sekarang.
2 comments:

 1. aik..teh C peng xde ke?

  ReplyDelete
 2. teh C peng?
  ade ade..
  kat kafe..
  huhu

  ReplyDelete