Mari join..:)

Thursday, March 18, 2010

cerita cekolat dan cekelat

setelah beberapa entri dok bercerite SOAL HATI,harini cerite pasal makanan la.

sebut cadbury,orang mesti ingat coklat.
aku suka roast almond+hazel nut je.fruit&nut ada kismis jadi kurang suke.hehe

biasa jadi hantaran kahwin..hehe

big apple..*nyum nyum*(eh jap.ni kire coklat la kan?)

kiuuuuuuuuuuuuuutttttttttt.(satu hari nanti nak belaja buat,bagi kat anak anak.hehe)
kegemaran penghuni kolej bunga raya.sebab pegi bilik kak G ada,bilik Imah pon ada.Nash pon.jadi assume semua budak bunga raya suka makan ni.(jadi aku assume aku pun penghuni bunga raye)

ni kalau tak de masa raya macam tak raye.(raya tahun lepas tak buat sebab adik kecik aku nakal sangat. hehe.tak la.sebab aku balik dah nak raya.jadi tak sempat buat)

kegemaran adik adik di rumah*hee*

kegemaran adik adik jugak.dan kami ketika mengantuk dalam kelas.hehe

baru baru ni telah menjadi kegemaran budak budak kelas aku.mentos dilupakan..hehe(cantik pin tu.sapela tuan dia)

cop.ni kire coklat la kan?

ida-->noraisah.zul-->zulkifli.(my parents..hihi)
OR
ida-->huda.zul-->sape sape la.haha

wah sedapnye tengok cokelat dan cekelat di atas!tau tak ape beza cokelat dan cekelat?mengikut definasi aku cokelat adalah chocolate dalam bahasa omputeh nye.sedangkan(while) cekelat adalah gula gula.macam SKITTLES dan MENTOS.hehe.



ni muka budak gile aiskrim.(perisa COKLAT.hehe.)nampak tak tangan di sebelah?itu adalah tuan punya sebenar aiskrim.bayangkan ape yang jadi sebelum tu.huahua
tuan punya sebenar aiskrim-alip.(adoii tunggang langgang background.mase ni rumah dalam proses renovate)


kek birthday aku ke-21.kenapa ada doraemon?sebab besday orang orang dalam gambar di atas berhampiran dengan besday aku(alip 21,adik 13 dan aku 24).tapi bukan diorang yang pilih pon kek tu.haha


ni la orang yang pilih kek di atas tu.

haha.langsung tak de kaitan dengan cokelat dan cekelat(GAMBAR HIASAN)

eh eh.habis sume gambar adik adik dikeluarkan.hehe.sebenarnya bila cakap pasal cokelat dan cekelat mesti ingat diorang.sebab diorang ni kalau bagi mentos sebatang tak sampai sejam pon makan.sorang je lak tuh.sian kakak dia tukang beli ni.baru nak mintak sebijik tengok tengok dah habis.(haha macam buruk siku pulak)



BAIKLAH.SEBAB AKU RINDU-GILA-NAK-MATI KAT ADIK ADIK AKU TERPAKSE LA AKU UPLOAD GAMBAR GAMBAR DIORANG.SILE KALEH KE ENTRI LAIN SEKARANG.HAHA


aku suke buat ekspresi camni bila diorang tangkap gambar.sebab aku tau diorang akan rindu lubang hidung aku bila aku balik unimas.

adik aku yang paling menyerupai rupa aku.


adik bongsu aku masa berumur sebulan kot.yang lain cousins.baju kurung kat belakang mak long.

sedap pulak budak Ira ni landing kat aku.haha.(adoi semua pakai gelang merah I Malaysia.salahkan ayah aku.haha)

ayah yang dipersalahkan sebentar tadi.hehe.tak la.SAYA SAYANG AYAH(cool kan ayah I?hehe)

SAYA SAYANG EMAK JUGAK.(betul ke muka I ikut muka mak?)

sila compare kan muka saya dengan emak.kalau tak same,I will assume muka I ikut ayah.hehe


DAHLA UDA.ORANG DAH NAIK BOSAN KOT TENGOK GAMBAR BANYAK BANYAK CAMNI.STOP SEKARANG!"ok"

2 comments:

  1. coklet strawberi tu filem aku weh... hehe. xdalah..tu cerita gai. ku tgk sbb ungu ada blakon dlm ya n 3 lagu ungu ada dlm ya juak.. eceh. emo. hahaha... coklet!!

    ReplyDelete
  2. o yeke?aku cari coklat kt google kuar yg ni.aku xtau pon kewujudan cite nih.hehe..kat mane nk tgk cite tuh?youtube ada ka?

    ReplyDelete