Mari join..:)

Wednesday, March 3, 2010

27 dresses


untuk pengetahuan semua, saya tak punya dress.tapi saya suka tengok cerita ni.actually dah lama aku minat nak tengok,tapi tak berkesempatan.jadi,semalam masa tengah belek-belek laptop nasyitah yang sememangnya banyak movie tu,aku ternampak la 27 dress ni.apa lagi,aku pon dengan excitednya,"nash,aku nak cite nih!".dia pon terkejut ngan aku.haha.sape suruh ko bukak list movies ko.(dalam masa yang sama,aku amik edward scissorshand and senario beach boys..huhu)

malam tadi,roommate aku tengah study Analog Electronics sebab pagi ni ada exam.dan dia study kat luar bilik.disebabkan aku rasa bosan(walaupun aku pun banyak kerja jugak sebenarnya),aku pun study la cerita Senario Beach Boys.(ok,ni bukan tajuk sebenar,seleweng kejap).ok la,aku ingat bosan dan dipenuhi lawak slapstik.tapi rasanya banyak jugak la part yang aku gelak dengan ikhlas.haha

after tengok tu,aku pun bukak la 27 dress.ok,aku dah tau sedikit sebanyak pasal cerita ni melalui sinopsis dari majalah-majalah yang terdapat di pasaran dan aku dapati ada sedikit persamaan dengan cerita aku.kat mane yang same?tunggu ok..oh ye,heroin sangat cantik jugak.dan hero:ok la.not bad.*wink wink*

walaupun aku tak la berminat dengan majlis perkahwinan di dalam church,tapi aku rasa permulaan cerita di mana dia sangat comel(baru beberapa tahun) sangat menarik.ye lah,mana ade budak kecik yang fikir,besar nanti aku nak jadi bridesmaid paling berjaya.ada ke?korang aku tak tau la,tapi aku tak pernah lagi la jumpa.budak kecik yang cakap nak beli kereta ferrari ada la.(adik aku la tu.haha).dan minat dia nampaknya sangat kuat sebab bila besar,dia betul2 jadi bridesmaid yang berjaya.siap tukar baju dalam teksi lagi tu.wow~haha

ok.bab paling penting:hero.disebabkan watak utama adalah wanita,jadi hero mestila penonton kena cari kan.dalam wedding pertama,ada seorang lelaki yang memerhatikan heroin itu.disebabkan aku baca sinopsis mengatakan yang dia cintakan seorang lelaki yang akan mengahwini adik beliau nanti,jadi mula2 aku ingatkan lelaki itu adalah lelaki yang dimaksudkan.TETAPI,tu baru awal cite.tak boleh buat kesimpulan lagi.jadi aku just menunggu dengan sabarnya.(note:aku jarang skip pegi ending for movie.kalau drama je aku akan wat camtu.ok,exception untuk ketika cinta bertasbih sebab citer tu sangat panjang dan aku jeles dengan watak heroin dalam tu.huh)

kemudiannya,apabila watak hero tak jadi tu muncul,aku pikir "hah,ni ke lelaki yang die suke tu?ceh.dah tua rupanya."huhu.then bila heroin itu baru nak meluah kan perasaan kat lelaki tu,tetiba adik dia muncul(ok,dia ada jemput adik dia datang masa dinner tu) aku rasa kesian pulak kat dia.aku dapat bayangkan perasaan dia yang kuciwa sebab tak dapat cakap tu.dahla dia perasan yang diorang berdua tu ada attraction.adoi.sakit jantung aku tengok.janganla kena kat aku..huhu

bila cerita pasal lelaki yang kat wedding tu mula evolve,i was like "oh,this must be the hero" dan aku fikir,ok la dari lelaki yang bernama George tu.bias.haha.ok,boleh diagak yang Jane tu akan bersama dengan Kevin Doyle tu akhirnya.so obvious.huhu.tapi bila part yang diorang bergaduh sebab Jane tau sebab utama Kevin rapat dengan dia dan dia termeluahkan perasaan pada George sampai bercium,aku mula ragu-ragu.OMG!aku tak mau diorang ni!!!TAPI,boleh pulak lepas kissing tu diorang cakap,"i feel nothing.lets try again"bengong!ok,at least die tau yang dia sebenarnya suka Kevin.dan dan la die pegi cari Kevin tu trus.whoa~nice ending!huhu

alamak.terus terus je ending.apela ko ni huda,tak pandai bercerita langsung.ok,pasal 27 dress.sebab dia rajin sangat jadi bridesmaid,so dia ada koleksi 27 dress yang die penah pakai.dan lelaki Kevin yang nak korek rahsia dia tu berjaya membuatkan die pakai 27-27 baju tu dan tangkap gambar die semua.wow.banyak gile.lain2 tema lak tuh.menarik~ dan yang paling best,masa hero+heroin tu kawen,bole plak dia cari 27 bridesmaid pakai baju-baju tu sume.bukan ke die dah letak dalam plastik hitam before tuh?die tak jadi buang ke?ish ish.

ok.aku citer sampai habis,tapi tak sebut pon kat mane yang same kan?hehe.ok,aku kan ada citer dalam blog before ni yang aku ni so-called doktor cinta.jadi, aku selalu solve masalah orang dan matchmake kan orang,tapi bila aku dalam problem or aku suka seseorang,aku tak bole plak nak buat ape2.dan aku single sampai sekarang.nampak tak persamaannya?ok,aku tak jumpa lagi Kelvin aku.tapi ada sikitla persamaan kot.ala,korang ni.buat-buatla setuju k?*peace

p/s:aku sentap part adik dia cakap "because you got so many successful relationship".kurang aja punya adik.salah sendiri tak sedar.tak sedar ke aku pon terasa jugak?haha.by the way,nice story.

<


<< tak boleh bla!!

<









 

No comments:

Post a Comment