Mari join..:)

Thursday, January 21, 2010

tips buat keje last minute


melihatkan tajuk entri ini,sepertinya aku berlagak mcm aku dr fazilah kamsah or dr shukri abdullah plak kan.ish2.takdenye diorg nak bg tips camni.ni bukan tips pelajar cemerlang pon.actually aku adalah org yg sentiasa buat keje last minute.aku xsuke sgt perangai ni sbnrnye.sebab aku tym kalut mcm alien sesat je lagaknye.adoi

walau bagaimanapun,aku masih mengamalkan perkara ini.setiap kali nak berubah,ade je halangannye.contoh:layan manga berjam2.layan fb berjam2.tido berjam2.ish3.banyak btul halangan untk bende baik camni.

so di sini aku ingin memberi tips untk sesiapa yg bermasalah cm aku:
1.kalo esok nak hanta dan mlm ni br teringt nak buat,jangan pikir bende lain.trus je cari sume bende yg ptt untk siapkan keje tu mlm ni jugak.
2.off telefon anda.bukan ape.risau kalo ade org kol ajak anda keluar dan anda tetibe excited untk ikot.
3.tutup telinga anda dgn earfon or headfon.kapas pon bole.sbb bunyi2an memg boleh distract anda.
4.kalau lapa.take few minutes untk melantak.kejap je.jgn lame2.
5.jangan sesekali fikir pasal bantal or selimut anda yg selesa itu.nnt anda boleh dating dgn diorg lame mane pon.
6.tanamkn dlm otak anda:lain kali,jgn buat keje last minute!haha.sy tau.waktu 2 je insaf.len kali buat lg.

okeh.slmt mencuba!



2 comments:

  1. cess.. ni sume aku da ce wat 5 tahun lalu.. tapi tetap x bejaye.. hahaha

    ReplyDelete
  2. aku dah wat dari aku kecik.sbb aku semulajadi "rajin".haha

    ReplyDelete