Mari join..:)

Thursday, January 14, 2010

memori oh memori

sejak bergelar final year student ni,rase mcm byk plak memori..n rase mcm takot nnt xcukup memori sbg bekalan untuk dikenang pada masa hadapan..perasaan die lebih kurang mase nak hbs form 5 dulu la..


semalam masa aku g kuching dengan member2,kitorang diberitahu lokasi tempat repair printer hp tu kat belakang kuching park hotel.aku pon pikir la,"ai,rasenye macam penah pegi tempat tu.tapi waktu bile eh?"xingat xingat..pastu jumpe orang yang macam penah jumpe,pastu dok la pikir sape gerangannya orang tersebut, haih,xingat,xingat lagi.


adakah aku mengalami masalah ingatan?adoi parah kalo camtu.otak nak pakai lame lagi ni.kate nak sambung master n phd.wah gile kentang punye cita2.tak tau la bile dapat dicapai.tapi jangan risau,aku akan berusaha.cuma yang penting kene kerja dulu.lepas capai matlamat jangka pendek aku(rahsia!) barula pikir nak sambung belajar.matlamat jangka pendek aku,harapnye dapat dicapai dalam 2-3tahun lagi.xla lame mane pun,tapi sebab aku ni bukannye pandai sangat berjimat,so takutla jugak lambat tercapai.tapi at least kalo aku dah kerja senang la sikit hati mak+ayah.tu jelah..


hmm matlamat jangka paling pendek aku ialah grad pada hujung sem ini dengan cgpa yg ok sket dr skrg.wah bukan senang tu nak naik.susah2.tu jela.kawen?anaba ilallah jelah..hmm dah tu,semangat nak belajar patutnya berkobar-kobar,tapi tak tahu lah nape,semangat tu lari entah ke mana.susahla macam ni.kate nak score sem ni.tapi semangat nak belajar tak de.haih,pelik2. 1st lecture ok la jugak.tumpu perhatian semua.masuk next week nya otak mule la merewang tah mane2.patutla jadi absent minded..aku rase mase aku belaja bawak moto ngan kete dulu je aku memang tumpu btol2.kalo x merewang la jawabnye.seram2.bile pikir2 balik,apela aku belaja masa 1st year.banyak main je aku rase.nasib 3 pointer je tym 2.tapi sekarang ni belaja gile2 pon susah gak nak dpt gpa 3 pointer.adakah otak ku semakin low memory?aduss..

No comments:

Post a Comment