Mari join..:)

Wednesday, January 6, 2010

kerepek pisang pedas

sbnrnye tajuk ni bknnye sebab nak buat jualan langsung ke ape,tp sebenarnya ni adalah antara favourite food aku.dan secara kebetulan(kebetulan ke?) kerepek tersebut ada di sebelah aku ni ha...

sedap sangat ke kerepek tu?

sedap.sangat sedap.

lagi2 bile org yg buat kerepek 2 adelah emak sendiri.bak kate org,air tangan mak..

hmm..tetibe teringat mase mule2 mengenali kerepek ini.mase tu,aku kat sekolah menengah.dok asrama pulak tu.jadi,tiap2 kali balik asrama atau famili datang melawat sentiasa ada bekalan makanan yg boleh tahan banyak la.sampai penuh loker makanan tu..hehe. aku dari kecik suke sangat kerepek ubi pedas.n kebetulan(kebetulan lagi) depan rumah banyak ubi,so kerepek ni dah nak jadi makanan ruji aku la sepanjang tahun. tapi pada suatu hari my mom membekalkan kerepek pisang pedas.satu tin pulak tu.aku pikir dalam ati,sedap ke kepek pisang pedas?boleh celen kepek ubi pedas ke?
jadi selepas teragak-agak beberapa lama,aku pun try la makan sekeping dua. kesudahannya?
sekarang favourite aku kerepek pisang pedas.

No comments:

Post a Comment