Mari join..:)

Saturday, December 25, 2010

azam tahun baru.

asal masuk tahun baru je,orang sibuk buat azam.azam tak sibuk pon nak buat kome.huhu.well kalau nak cite pasal azam tahun baru,aku antara org yg tak amek kesah.sebab aku selalu buat azam time besday aku je.yela,lainla kalau tahun baru is my besday lain ceta lah kan..tapi tahun ni,aku berfikiran lain pulak.sebab umo aku da nak masuk 23.yang aku rase tua sangatlah tu.kalo 22,rase awet mude lagi.hehe..

bile aku check balik azam umo 22 aku,rasenye banyak yang belum capai.lagi2 bila pasal duit,keje.sebab aku masih penanam anggur imaginary yang berjaya.dahla tak dapat makan,bosan pulak tu.bile dah pass interview,kena go through med checkup yang dasat pulak.rasenye tak pernah aku kena cucuk banyak kali dalam setahun.fuh.seram siot.aku just harap,segalanya berbaloi lah nanti.dengan duit tambang bas ngan teksi tu lagi.memang gile lah.dahla semua mintak kat PA&MA.hehe..patut cari sponsor nih..;p

hmm aku sebenarnye tak fikir ape nak tambah untuk resolusi tahun baru,tapi yang penting ade satu wish yang on-going.yang tu takleh cite la.bahaye plus dosa.so memang tak boleh cite.harap2 part tu takde halangan lah..hihi..

anyway,pada kawan2 yang dah bertunang,berkahwin dan bakal menjalani perkara2 tersebut tahun depan,selamat berbahgia.kalau aku ade kesempatan dan duit,aku pergi.pada yang kawen tahun lepas yang aku tak datang,sori banyak2.peace no war ok..pada yang still rajin nak bukak blog aku,selamat berbahagia jugak.aku tak hepi takpe,yang penting korang hepi.ciao~


p/s:macam tak betul je aku tulis blog.da lame sangat tak tulis..huhu

Thursday, December 23, 2010

ko aniaya orang,ko tak ingat dosa pahala ke?

aku heran dengan manusia ni.pantang nampak orang senang sikit ke,lebih sikit mulalah nak berfikiran jahat.tak boleh ke just rasa nak upgrade diri sendiri jadi lebih baik ke or tumpang hepi.ni dengki tak tentu pasal.dah tu,sibuk pulak nak gi bomoh nak kenakan orang.korang sedar tak,korang dah kire syirik.syirik means korang dah murtad tahu.ni,dahla yang buat tu antara orang paling alim kat kampung tu.pastu nak dengki pasal jawatan lak tu.sampai satu keluarga aku kena.yang paling tak patut,adik aku paling kecik tu pon kene.ko ingat,sekarang ko selamat,kat akhirat nanti selamat gak ke?ko tak takut ALLAH ke?pade yang suke aniaya orang tu,tolongla taubat.ingat muda tak boleh mati ke.

Tuesday, October 19, 2010

konvo.

minggu lepas aku konvo!!well,aku mule2 tak nak g.maklumla,mula2 semangat je nak bawak satu famili datang.bia la adik2 nak ponteng sekolah sekalipun.tetap jugak nak bawak.sekali,sampai laa ni lum keje jugak.ate,mane nak ade duit wat tambang nye tu?mujurlah,ade pakcik makcik yang baik hati tolong support..maka dapatlah aku,parents and khairuddin ke sana.jadi la kan dari takde..

yang kelakarnye,dalam kapal terbang adik aku punye la tak leh dok diam.maybe dia tak suke duduk dalam tempat yang banyak orang dan tertutup kot.atau pon sebab sempit.dah tu,mase nak terbang,taknak dok diam.sampai jenuh nak pegang dia.mase orang dok diam2 pakai seatbelt,dia sibuk nak berjalan merata.tak pasal2 ayah marah.

pastu, mula2 aku rancang nak bawak famili jalan2 la.nak g cultural village,muzium kucing ke ape.sekali dah berempat je semangat pun kurang.yela,adik aku tu bukannye reti bace ke ape.jadi kalau bawak pon macam takde makne sikit la.dah besar mesti dia lupa.jadi aku ingat just bawak g main bazar ke serikin beli sikit2 barang ok la.tak sangke pulak mase sangat singkat.dah sampai kuching,g unimas.dah setel itu ini,sampai hotel dah kol 4.mak ayah aku dah pegi dulu.mujurla peter voon tolong hantarkan sampai hotel.kalau tak,melepak la aku kat unimas sehelai sepinggang camtu.petang pon jalan dah dekat kol 6.kol 7 lebih dah balik sebab mak ayah penat.malam tu tido je.ingatkan esok nye bolehla shopping.

esoknye pagi2 lagi dah siap pegi unimas.aku bangun kol 4 lebih.kol 6.10 teksi dah sampai.habis segale bende tapak kaki dah rase tak boleh nak menapak dah.punyela seksa pakai kasut tutup yek.biase asyik pakai seliper jamban ke mane2.ni belum pakai heel 10 inci lagi.ish3..

paling tak best mase konvo ni,sebab aku takde gambar bersama family selain dari gambar studio.yelah,kamera kat rumah tu sape tah yang songlap.guess what?aku rase nak g konvo taun depan,pinjam jubah orang dan bergaya macam jubah sendiri.bawak satu family macam betul2 aku konvo.hah,puas ati.mase tu,semua tempat aku nak tangkap gambar.

hmm.senang kate,walaupun aku tak semangat ke konvo,tapi lepas dapat sijil,aku rase macam tak percaya pulak.yela,selame ni main2 tiba dah abis belaja pon.walau bagaimana pun,kepada kawan2 yang konvo tahun depan,berhati2 lah.huhu

Wednesday, October 13, 2010

buku jurnal or blog?

sejak aku berpisah dengan LAN kolej sakura,aku memang jarang online.kalau pegi cc pon susah nak memblog.bukan ape.banyak beno orang cuba mengendap ape yang ku tulis.seganla.kalau orang bace tanpa melihat muke aku,aku takla malu sangat.huhu..

sebenarnya mengikut pendapat beberapa orang kawan aku,diorang agak terperanjat bile aku memblog.mungkin kerana mereka mengenali ku sebagai seorang yang perahsia.well,I am.tapi entah,macam mane selambe jugak bercerita soal hati di dalam ini.ish ish ish.

mase aku stay dengan pakcik aku lepas raye aritu,aku tinggalkan laptop di rumah.maka aku takde keje lain melainkan tengok tv dan membace.kalau di rumah,aku babysitting dan juga main game laptop selain dari kerja lain tu.jadi satu hari aku terase gian nak pegang pen dan melukis.aku ni kalau cuti memang macam tak pernah pegang pen.pastu bile bukak sem,nak catat nota rase terketar ketar je jari.haha.jadi sebab dah tak tahan(dahsyat penangan ketagihan ni)aku pon berjalan ke kedai untuk mencari buku tulis.juga pen,pemadam dan pensil tekan.sampai je kat rumah,aku pon mulala menulis.juga melukis.tu yang heran sekali tu.aku ni yang peliknya tiada bakat melukis.tapi selalu rase nak melukis.pelik tapi benar kes aku ni.adakah aku sebenarnya ada bakat tapi tak pernah digilap?mustahil jugak.sebab mase sekolah rendah aku paling benci pendidikan seni selain dari sukan.ingat lagi aku kena lukis sawah padi.last2,mak aku yang lukis.ayah aku pon tolong same.dahla last minit sebelum pegi sekolah lukis tu.huhu.mak aku ade bakat gak melukis.sebab kadang2 dia lukis gambar adik aku.dulu dia ada amik seni mase spm.nasib baik kat sekolah aku dulu tak wajib seni.wajib arab je.kalau tak,naya betul...

okey,berbalik kepada jurnal dan blog.aku rase macam best pulak tulis kat buku.sebab susah orang nak baca.lagipun aku dah jampi buku tu.sape bace nanti dapat penyakit macam mayang sari dalam siti kelembai.ngeh ngeh ngeh.kat blog ni,ok jugak.tapi rase kurang best sebab aku bercerite sorang2 pastu nanti bile orang bace,mesti diorang pikir macam2 pasal aku(negatif la kot).sorila.aku memang low self esteem sikit..macam soal hati,seronok rasenye bercerita.tapi aku takut jugak kadang2.yela,manela tau kalau2 aku cakap kat sini aku minat Iqram Dinzly,tiba2 dia baca blog aku.haa,camne tu?tak ke malu teman ni?ish ish ish.tak tau le mane nak letak muke nanti.huhu..

jadinye sekarang,disebabkan masalah susah nak online juga rase kurang selesa bercerita,aku rase macam susah nak tulis blog.kalau dah taip pon,aku akan pikir,eh baik tulis kat buku itam tu.haa kan ke blog aku yang kecik ati nanti.hmm tengokla sebulan dua ni.kalau aku dah beli berukben maybe aku akan ber-blog semula.kurang2 pon blog-walking jadi la kan..ni mesti diorang kecik ati ni kalau aku tak bukak blog orang lebih2 lagi yang rajin bace+komen blog aku.sori geng.nanti aku aktif balik...

k sehingga bertemu lagi..doakan aku cepat dapat kerja.or cepat sambung master..huhuhu

Thursday, September 30, 2010

gian.

aku rase gian.bukan gian dadah or candu.bukan juga rokok.tapi aku rase gian nak menaip blog.tapi malangnye blum ade idea pada masa ini.jadi untuk waktu ini,aku cuma ingin merevealkan kewujudan aku.macam nak buat comeback la..ngeh ngeh ngeh.by the way,tengah busy samada mencari kerja or master..hmmm

Saturday, July 31, 2010

kau laksana bulan

cite ni ditayangkan kat tv2 hari Isnin,8.30 malam.eh 9 malam kot.area waktu tulah.mule2 aku tak layan sangat sebab aku lagi layan cite My Fair Lady kat 8TV.tapi lepas mak long aku cakap yang dia ada novel yang diorang jadikan drama tu,aku mule berminat.sebab,lepas baca tu aku dok bayangkan muka pelakon2 dia.dan watak favorite aku sudah tentulah heronya, Firas Ali lakonan Zul Huzaimy.aku rase memang sesuai sangatla dia pegang watak tu.rase macam real je...^_^

kalau baca novel dia, sebenarnya banyak jugakla yang tak same dengan drama tu.contoh, dalam novel Arianna pakai Kelisa dan Firas pakai Honda Jazz.tapi dalam drama tu Arianna pakai MyVi dan Firas pulak pakai BMW.jauh jugak beza tu...

anyway cite ni agak bestla.sebab heroin dia penulis novel.jadi rasenye macam ada novel dalam novel dan ada penulis dalam penulis.hehe..


ni rupa novel dia.

ni poster drama dia.heroinnya Ayu raudhah, Fizo pakwe pertama, Ashraff Muslim pakwe kedua dan Zul Huzaimy yang terakhir dan terbagus.juga ada Gambit yang merupakan "pakwe" pelik dalam ni.walaupun Ashraff paling hensem,tapi aku tak suke watak dia dalam ni.


satu lagi yang best, dia ada guna sikit OST My Girl yang Lee Dong Wook dan Lee Da hae berlakon tu.tapi just muzik je,takde lirik.gile ape ada lirik korea dalam drama melayu.huhu..

Thursday, July 22, 2010

10 THINGS I HATE ABOUT YOU

sebab kerja aku sekarang cuma online,makan,baca novel,duduk depan tv dan of course, tidur.jadi tak banyak benda aku boleh cerita.lainla kalau aku ada keluar rumah.bolehla jugak dapat idea terpijak..;p


anyway ini satu cerita yang aku minat kat TV selain dari cite2 cina dan showdown 2010 yang baru tamat itu(masih rasa bengang dengan keputusannya).cerita ni kat 8TV setiap khamis 9.30 malam.sekarang baru episod 3 kalau tak silap aku.haa betulla tu.cite ni sebenarnya dah tayang kat US tahun lepas lagi.lupekan pasal ketinggalan zaman ok?*peace*

watak utama cite ni adalah Kat and Bianca di mana Kat adalah kakak Bianca dan kedua duanya baru pindah ke sekolah baru (err aku tak pasti latar tempat dia tapi yang penting diorang baru pindah dari Boston).Kat pada 1st day sekolah dah mula cari pasal dengan pompuan gedix ketua cheerleader yang dapat jawatan tu sebab ayah dia banyak bagi fund kat sekolah tu dan mula mencuri perhatian si kacak Patrick Verona (oh seriously dis guy is super duper hot!).yang peliknya lelaki ni memang mysterious dan pompuan ni sebenarnya tertarik jugak kat lelaki tu tapi sebab dia mysterious(ayat melewah habis) dia agak scared dengan karakter lelaki ni.apa2 pun lelaki ni hot.oops.tengok,ko minat drama ni sebab cite ke nak tengok ethan peck(aka patrick verona) udez?*sengeh2 kerang busuk*


oklah mari tengok ramai2 yek.tapi jangan tengok dia,tengok orang lain takpe.ngeh ngeh ngeh.







dah2.stop cakap pasal lelaki kacak.

Tuesday, July 20, 2010

buntu.

entah kenapa tiap kali bukak je blogspot terus blank nak tulis ape.padahal ade je mase terluang mesti nak pikir idea nak tulis blog.napetah.penyakit baru kot.ataupun sebab gile tengok hmc phlow kat youtube.hhmmmm mungkin bila suda ade keje dan ada semangat baru barulah boleh tulis dengan tenang kot.till then,sabar jelah dengan aku.hehe

kerja...kerja..kerja..

adoii..bilakah mau kerja ini..bosan sudah..tibe2 rase nak sambung belaja.tapi nak amik course lain.rasa sudah fed-up sama ini course.bosan sudah.ey uda ko cakap bahase ape ni?


hoho.bosan sampai tak betul.hihi

Friday, July 16, 2010

lupa ada adik nama izzah

actually tak la lupe.cuma lupa nak wish besday dia semalam kat entri..so harini kita buat dua entri sekali k..hehe

adikku nurul izzah dilahirkan pada 14 julai masa aku tingkatan 3.tahun 2002 la tu.sekarang dia berada dalam darjah 2.dia merupakan adik bongsu perempuan kami.walau bagaimanpun,dia bertuah kerana menjadi bongsu selama 6 tahun sebab dia 6 tahun baru adik bongsu kami lahir.aku pun bertuah jugak sebab takde adik sampai la umur 2 tahun 5 bulan compared dengan adik bawah aku dila yang tak sampai 2 tahun dah dapat adik:apis.

apa yang menarik tentang izzah ialah semua orang memperkatakan persamaan muka kami sewaktu aku masih kecil. fakta ini menarik kerana ini menunjukkan bahawa dia mewarisi kecomelan aku.jangan muntah hijau ok.fakta ini benar tiada yang benar melainkan yang benar benar belaka.



okeh takde idea nak tulis ape.gambar dia pon malas nak letak sebab malas nak show off kecomelan aku kat semua orang k bye

result showdown 2010

sape tengok showdown semalam angkat tangan!sorila lambat hapdet pasal showdown.bukan ape,malas pulak nak online malam2.jadinye nak diringkaskan cerite, wakaka kalah menang.aku menganggap keputusan ni berat sebelah sebab beberapa sebab:

1.sistem voting
yela,dah pakai vote kan.sah2 la grup tu menang.semua orang tau diorang ada berapa banyak fan.jadi kalau semua tu vote sorang singgit pon dah boleh menang dah grup tu.ok memangla orang akan cakap,sebab diorang bagus la diorang banyak fan.tapi yang popular tak semestinya terbaik kan.manala tau,kalau tak pakai vote floor fever yang akan menang.who knows, rite?

2.reaksi juri
lepas keputusan diumumkan,kamera ada la lalu depan muka juri.mase tu tengok juri muka tak berperasaan je.lebih2 lagi joe flizzow.segaris senyuman pon tadak.jadinye,aku assume mungkin dalam hati diorang cakap, huh.result tak sepatutnya camni.ok memang grup yang menang tu bagus,dan ade gak la yang aku enjoy tengok.tapi yang lain tu bagus gak kan...

ok itulah pendapat aku.pendapat je ok?pada pihak tertentu jangan kecik hati pulak sampai nak saman..relakla dah menang kan..macam aku cakap tadi,diorang bagus gak.tapi macam diorang senang sangat je menang.macam takde cabaran sebab tiap2 minggu diorang cuma terima "bagus,great,creative and so on" so macam tak berapa thrill la..tak macam kritikan mase one in a million ke..yang ade up,down..anyway, dah habis showdown minggu depan layan cite welcome to rail world plak..macam best je..kot?


p/s:sedih tengok khenobu semalam..

Thursday, July 15, 2010

sedihnya la blog aku ni

blog aku ni sedih kan?bukan sebab kalau bace orang akan teresak esak menangis, ataupun penulis tiap kali nak tulis blog mesti menangis dulu baru keluar idea, tapi cuba korang perati titles and contents of this blog.sangatla sedih.

sebagai contoh:

title:

cerita pagi khamis
cerita hujan lebat 2pagi
cerita manusia pendengki
cerita malam selasa pulak

contents:

semua entri..hoho


aku rase title sedih sebab boring dan not eye-capturing.(eye-capturing?wujud ke perkataan tu?ahh hantam sajalah!) macam Hanis Zalikha kate,tajuk entri kenala menarik dan buat orang rase nak kliiiiiiiiiiiiiik aje.tapi tajuk2 entri aku?err..no komen


lagi satu, content.sesetengah orang blognye sangat informational.macam kalau bukak blog Hanis kan, dia banyak jalan2 jadi dia ada banyak benda boleh share dengan readers.yela, salah satu tujuan blog kan adalah untuk share information with others. macam orang kate yang blog akan menjadi medium penting untuk kongsi dan cari informasi,satu mase nanti.tak taulah bile.pastu hanis ni jenis suka bagi tips.aku nak bagi tips ape?oh sape ade tips untuk menyenangkan tidur bagi kat aku.payah benor nak tido sekarang ni.

lagi satu, blog aku ni amatla kurang gambar. maksud aku,gambar yang aku sendiri tangkap dan upload.mungkin sebab aku sendiri yang tak berapa gemar bergambar(atau lebih tepat lagi tak pandai pose) atau sebab kamera henpon VGA je(ya Allah old skul gile ahh) atau sebab aku lagi suka tangkap gambar adik dari gambar syok sendiri.sebab tu gambar banyak aku curi dari google je.jangan marah ye hincik google.

lagi, not up-to-date.yela,mase orang gile World Cup aku tak sebut pon pasal World Cup.bukan tak nak sebut,tapi sepanjang World Cup berlangsung aku tak online pon.hoho.lagipun aku taklah gile fanatik bola kan.maybe sebab lelaki2 kat rumah pon tak berapa fanatik bola.macam ayah aku, paling2 pon dia tengok result je.main bola tak taula pernah ke tak.macam tak je.adik aku si apis pulak,kalau sebelum masa tidur dia ada jugak dia tengok.kalau tengah malam dia tengok tu sebab dia tak boleh tido je.pastu tak feel pon tengok.kaku je.aku tak tau pon dia sokong ape.eh cop, kalau tak silap dia sokong england.by the way,kalah.eheh. azam dok asrama.alip+adik kecik sangat jangan2 World Cup pon diorang tak tau ape benda.hmm aku yang tak berapa faham bola, mula2 sokong korea la.bukan sebab park ji sung atau sebab aku suke korea.tapi sebab diorang la yang paling ade kaitan pon dengan malaysia.jepun aku sokong gak.tapi diorang pon kalah.last2 aku sokong argentina.yang paling sakit ati, mase argentina lawan german.dahla kena benam 0-4,pastu jiran2 semua sokong german.oh lebih tepat lagi jiran2 makcik aku.kalau kat rumah aku tu manela aku dengar orang bersorak ke ape.ape2 ape2 pun, World Cup dah habis, dan Spain menang.dah cerita la jugak kan.hehe


hmm mungkin lepas aku beli berukben n henpon baru,barulah blog akan jadi menarik..sikiit...

Wednesday, July 14, 2010

showdown final esok!!!

wah esok dah final!walaupun my fav crew HMC PHLOW dah kuar minggu lepas, tak pela nak wat camne dah takde rezeki kan..cume tula,yang aku geram mase diorang battle ngan wakaka minggu lepas.macam poyo je wakaka tu.muke konpiden gile yang diorang memang akan menang.tapi aku puas hati gak sebab juri pon macam susah nak wat keputusan mase tu.kirenye takla diorang menang senang sangat kan.kira HMC PHLOW pon gile hebat gak la kan.hehe



anyway, sebab final dah takde HMC PHLOW, aku sokong giler battle crew ahh..diorang memang terer pon..dasat la...




so ape lagi,sape2 yang minat GBC gak sile2 la SD10 GBC sent to 33399 now!!!!


p/s:oh gambar diambil dari facebook diorang.hehe

Tuesday, July 13, 2010

muka tidur.


orang kate kalau nak tengok pompuan tu cantik ke tak, tengok muka dia mase die baru bangun tido.betul ke? suami2 sekalian,sila lihat wajah isteri anda ye pagi nanti.pada yang belum ade,jangan gatal pegi intai anak dara orang pulak..hehe.

ade orang lain plak kate, "cuba ko senyum masa ko tidur tu.mesti dia syok kat kau punyelah".quote by syawal (ini nama sebenar) mase aku cakap aku bosan sampai tertidur kat tempat praktikal dulu. taktik ngorat manetah die pakai tu.huhu.


tapi kan,kalau bace novel, selalu jugak la ada babak si hero terlihat sleeping face si heroin.pastu siap puji lagi dalam hati, nampak tenang la,cute la dan berbagai2 lagi pujian.



agak2 nye,ade macam gambar2 kat bawah ni tak muke heroin tu?

ololo comelnyeeeeeeee

yang ni pon sonoknye tido...



eh macam muka messi la..hek hek


akanishi jin!eheh.

ni muke pompuan kontrol ayu..pure2 tido la ni(mustahil boleh tido camni.mesti tersengguk punyalah kalau aku)



hmm..macam mane plak kalau mukenye macam ni?





ops sorila main letak je gambar..ni sume dari google.gile ape nak pegi tangkap gambar orang betul2.mati katak je kang.heh.

by the way, ayah aku pernah snap gambar aku tengah terbongkang tu.cis kek betul.kalau ade orang tengok pastu berkenan kat aku macam mane?urgghhh..seram...


cakap pasal sleeping face,ade satu tempat di mana orang biasanya tidur sebab bosan.well,bilik kuliah adalah salah satunya, tapi yang biasenye adalah dalam KAPAL TERBANG. yang memalukan,ade sekali tu aku duduk tepi laluan tengah tu dan tidur dengan enaknya.bile aku bukak mate tiba2 nampak pramugara tu tengah tengok aku.OMG!ade air liur basi kuar ke?ish jatuh saham I.

satu kes lagi, di mana orang di sebelah aku tidur macam tak tidur.dahla tegak je.pastu err..kiut plak muke die.rase nak snap je.tapi malangnye,tak boleh on henpon la darling.so tak dapat nak tunjuk kat u all.anyway,harap2 orang tu tak perasan la I tengah puji dia.hohoho
.


muncul semula.

berkurun lama..ku rahsiakan..cinta ku padamu..

eheh.poyo je intro.sori geng.lame gile tak online dan update.so ape citer baru?my regular commenter sila komen yek.takde idea ni.otak tepu banyak sangat baca novel cinta.urghh!



~peace!!!

Thursday, June 10, 2010

showdown 2010

ni antara TV show yang aku follow sekarang ni.best siot tengok mamat2 dan minah2 itu lincah menari di pentas.aku?jangan harapla.kalau aerobik pon selalu fail tak dapat ikot abang sasa bergerak kat depan pastu dapat sakit kaki sebab buat aerobik tak betul.cis.ok la.at least aku ada pengalaman menari lagu twinkle2 little star mase darjah 3.dapat no.1 lagi.hoho.

ni nak kasi review sikit dari pandangan mata kasar orang kaki bangku tak pandai menari cam aku:

1.HMC Phlow

err..aku citer pasal diorang first sebab aku minat diorang dalam banyak2 grup tu.aku minat diorang sebab diorang SHUFFLERS.aku minat SHUFFLERS sebab aril AF7.hehe.tak la.aku rase shufflers paling cool.lagi cool dari breakdancers.sebab tu aku kurang minat ngan yang lain2 tu.walaupun diorang asalnye shufflers, tapi sekarang sume jenis dance diorang buat.salute lah!

2.wakaka crew

aku notice diorang ni sebab tiap2 kali name diorang kena sebut je,semua orang kat situ bising gamat nak mati.best gile ke diorang ni?satu je perkataan nak gambarkan diorang ni:KREATIF.sangat kreatif.macam minggu lepas,diorang buat 70's punya tema,ada 2 orang jadi gurl.walaupun gurl tu tak la cun mane pon.yela,terang2 nampak tu lelaki yang pakai baju pompuan kan.oh lagi satu, diorang punya Alam juara So You Think You Can Dance tu.

3. Giler Battle Crew

diorang ni pon best.tu je aku dapat cakap.hehe

4.Return Crew

diorang ni budak2 kecik je.aku tak sure umur diorang berapa,tapi yang penting nampak la diorang ni budak2 yang kurang pengalaman sikit berbanding grup lain yang nampak sedikit matured.so kadang2 aku tengok diroang,boleh ke budak2 ni menari?mak bapak diorang tak bising ke kecik2 dah suke menari2 ni?oh macam orang2 tua la pemikiran ku ini.biarlah.huhu

5.Soul Krazy

aku suke diorang ni.peduli la diorang pompuan ke ape,tapi menari tak ingat dunia.dan tak la gile tunjuk aset macam girl grup korea macam SNSD n others tu.okeh,exception untuk 2NE1 sebab diorang fierce,tak gedik macam SNSD.hah,nampak gile kau benci SNSD huda.

6.Floor Fever

aku mula2 tak berapa berkenan ngan diorang ni.tak taula kenapa.tapi lepas 70's minggu lepas,aku rase diorang ni not bad la.sampai maple loo pon cakap,i cannot imagine showdown without floor fever.wow~wat a compliment.huhu.

7.Famous Crew

er..no komen.otak sudah jam.tapi yang aku sebut atas2 tu aku suke la.hehe

eh cop.patutnya minggu ni ada 8 grup.mane 1 lagi eh?err..sape2 rajin tolong tambah kat komen.tQ

Saturday, May 29, 2010

kenangan jalan kaki pegi sekolah

sejak tanam2 anggur ni,aku selalu memberi perhatian kepada 2 orang adikku yang masih di bangku rendah sekolah renda itu, yakni alip dan izah.bukan ape, biaselah manusia suke teringat cerite lame2 lepas tu sedih sebab teringat putus cinta la menyesal sebab tak luahkan perasaan la gelak sorang2 sebab teringat cite jatuh longkang la.ok tu sume bukan kisah aku eh.aku tak pernah jatuh longkang kat sekolah rendah.kat unimas pernah.eh eh bukan jatuh.tergelincir la huda.ape la ko ni.

lepas tu teringat kenangan basikal lama aku yang dah berkarat habis tu.lame basikal tu bertahan.dari aku darjah 1 lagi.aku ingat lagi mase tu walaupun pendek tinggi tapi aku nak basikal tinggi2 jugak.sebab same jenis dengan cikgu azwa.lepas tu cakap dengan ayah,nak kaler biru sebab same ngan cikgu azwa jugak.tapi last2 ayah beli kaler merah.hmm frust saya.tapi saya hepi jugak sebab ada basikal dan basikal tu sebab dapat no. 1 dari depan belakang.lepas tu mase kat tempat letak basikal kene susun ikut kaler basikal tu.sebab senior hensem tu pakai basikal kaler merah gak,jadi saya selalu cuba untuk dapat parking sebelah dia.eh eh gatalnye saya mase kecik2.

tapi,kadang2 hujan panas turun di tengahari.bilamana tayar basikal pancit dan ayah lambat menukar jadi terpaksalah tunggu ayah hantarkan setiap pagi.dan bila loceng bunyi dan ayah tak muncul2 terpaksalah berjalan kaki pulang ke rumah.jadi boleh dikatakan saya pejalan kaki sambilan semasa zaman sekolah rendah dulu.sebab tu tajuk dia kenangan jalan kaki ke sekolah.bukan kenangan berbasikal ke sekolah.cakap pasal jalan kaki,saya selalu takut kalau kena jalan kaki sorang2.sebab rumah sebelah itu kosong dan kawan2 sume cakap ade hantu rumah itu sebab tu saya takut gile.kalau nak guna jalan lain yang tak lalu depan rumah tu jauh gile plak.saya sangat kecil dulu jadi kurang tenaga nak jalan jauh2.dan cuaca ya allah panasnye.jadi saya selalu harap saya tak perlu jalan kaki.oh tamat dah.bye

Tuesday, May 25, 2010

tanam anggur.

result baru dapat.

tak berapa hangat.

cukup2 makan je lebat

kerja blum dapat

ape nak buat?

Thursday, May 20, 2010

dulu ustazah,sekarang makcik kantin

MAY 2008...

gadis pulang ke rumah untuk cuti semester.gadis itu begitu teruja untuk pulang untuk bertemu adik bongsunya yang baru lahir..


sesampainya di rumah:
ibunya berkata,"yong,nanti ganti mak mengajar 2 minggu.nanti mak bagila gaji"
gadis:"erm..*sengih*
ibu memujuk lagi:"ala 1 minggu je ajar,minggu depan dah pekse."
gadis:"bole kot..nanti nak ajar ape mak?darjah berapa uda ajar?"
ibu:"ikot je dalam buku panduan mengajar tu"
gadis:"erm yelah.."


kesimpulan:gadis menjadi ustazah selama 2 minggu.



MAY 2010...
gadis pulang ke rumah kerana sudah menamatkan pengajian(mudah mudahan)..
ibunya berkata:"yong minggu ni ustazah kamariah tak boleh bukak kantin sebab sibuk nak kenduri.mak kena ganti.kebetulan kamu ngan dila ade ni bolehla tolong mak."
gadis:"erk?"



kesimpulan:gadis penganggur kehormat sekarang kerje sambilan kat kantin sekolah mak die.

Saturday, May 15, 2010

a long night to go through


its been a long night

just two of us

waiting for morning to come

got chance to see sunrise maybe?

what a perfect day to begin with

but maybe its not perfect

because we're not a pair of lovers

just siblings

me+dila dilot

dila dilot + me 


kembar ke?ish ish ish


first time bermalam di KL sentral berdua..ok lah tiap tiap kali bermalam kat sini selalu aku dapat kawan baru so takdela kire sorang2 pon tapi harini memang berdua dari awal sampai habis..so kire berdua lebih baik la kali ni..huhu


mate rase ngantok,tapi macam malas plak tido..saje nak bagi can kat dila dilot untuk tido,tapi die pegi bermesejan plak dengan pakwe die.ish ish ish.penat je aku bagi bantal berupa beg troli aku..


doakan ketapi kitorang cepat sampai eh..oh lagi 6 jam..camne nak bertahan ni..huhuhu

kali terakhir.

malam ni kali terakhir aku menghadapi semua ini.


naik flight malam.last sekali.1 jam 45 minit.


turun amik bagasi.lambat keluar pulak.30minit kot.


naik bas rm8 pergi kL sentral.sejam.


turun bas naik eskalator pergi mcD cari port nak duduk.cari dila dilot.


duduk.melangut.bukak komik.bukak laptop.jap je sebab bateri tak tahan lame.sembang2.makan.tido jap.


tengok orang.segala macam jenis bangsa ada.


bile nak 9.00 pagi ni?kenapa jam lambat sangat bergerak?


8.45 pagi.turun pergi platform 2.


naik train.2jam 27 minit lebih kurang.


sampai kampar.


tunggu ayah.


ayah,cepatla sampai!



TAMMAT.

bosanla blog ni!



aku nak balik perak....



aku harap ni adalah untuk selamanya...



jadi nye....



selamat tinggal dunia blog buat seketika...



till we meet again.




saya rindu kamu.



dah dua hari saya mimpi kamu


dan dalam mimpi itu saya nampak kamu senyum


gembira sangat


tapi kita tak bercakap


sepertinya kita berada di tempat yang sama


tapi masing2 berada dalam dunia sendiri


walaupun saya perasan kewujudan kamu di situ


dan kamu juga perasan kewujudan saya di sana


tapi masing2 tidak bertegur


saya tidak pasti adakah perasaan saya seperti dulu


kerana saya rasa saya sudah lupakan kamu


tapi mengapa saya rasa saya rindu kamu?


dan mengapa saya rasa sedih untuk berpisah dengan kamu?


dan mengapa saya seperti menangisi yang kita takkan bertemu lagi?



Tuesday, May 11, 2010

major correction needed??!




please take your report after the presentation this wednesday
major correction needed!


nampak tak perkataan "major" di situ?arghhhh tensennye dengar eh bace perkataan tu..dahla aku nak balik jumaat ni.pastu dengar ade perkataan tu lagila tensen sebab mase dah suntuk pikirla sempat ke nak habiskan ni nak pos barang lagi nak re-print slip result mase sem 2 dulu nak bayar duit bilik lagi nak buat e-journal la e-abstract la softcopy la hard bind la sempat ke?????present dahla rabu.sempat ke adoi risaunye hati ni.aku taknak la nanti kat rumah aku tertekan muke monyok takde selera risau takde mood..KATAKAN TAK NAK!!!

aku ni dahla jenis selagi bende tu tak setel selagi tula otak tak boleh berenti pikir pasal tu je..muke pon dah macam tikus mondok dah tikus mondok pon lagi comel.what to do what to do????


TENGOK CITE KOREA LAH!!!!!

Monday, May 10, 2010

word verification=pengesahan perkataan




penat pindah bilik.


penat angkat barang.


penat pusing unimas cari burger.


last2 balik umah makan ruski jugak.


last2 ngantuk sebab penat.


last2 pakai LAN jugak sebab wireles slow sangat.


last2 tak tido pon sebab semangat nak tengok Personal Taste episod 6-12.


last2 tukar comment setting kat blog aku.


TAKDE WORD VERIFICATION DAH SEKARANG.SILA KOMEN BANYAK2 EH MULAI SEKARANG.




p/s:thanx to k.wawa sebab bagi cadangan membina ini.hehe

Sunday, May 9, 2010

pakailah kasut yang cantik ke tempat2 menarik




tajuk ni diambil dari cerita HANA YORI DANGO or METEOR GARDEN or BOYS OVER FLOWER.samela tu.yang penting aku suke version jepun.huhu.


kasut cantik?


aku ade ke?


tengok rak kasut separa roboh rumah aku


takde.


yang ni ade la:




atau dari sudut tepi:


hah,kasut ni lah yang aku pakai tiap2 kali naik flight.bukan ape,aku memang suke pakai selipar tapi disebabkan dalam flight sejuk jadi nak tak nak pakai kasut la.dan inilah kasut yang ade.
yang ni atau yang sewaktu dengannya aku tak pernah ade.

yang ni lagila.eh ni kereta ke kasut?


disebabkan aku takde kasut yang cantik, adakah bermakna aku tak pernah pegi tempat2 menarik?oh sedihnya kalau jawapannye tak.jap aku review.aku pergi Teluk Batik lebih sepuluh kali.PD or Port Dickson 3 kali walaupun jauh,Lost World of Tambun dah sekali,Teluk Cempedak pon dah pergi,Bukit Bendera dah naik,Genting pon dah sampai,tasik unimas pon selalu ditatapi eh eh menarik ke tu?lata kinjang pon lebih 30 kali pergi,Sungai Bil Behrang pon dah berapa kali tak ingat.Kuala Woh..Taman Negara Bako..

wow sikitnye list tempat melancong aku penah pegi.Cameron tak pernah,Pulau Pangkor yang kire paling dekat tu pon tak pernah.Menara Condong Teluk Intan pon tak pernah bergambar kat situ.tengok selalu,naik tak pernah.



wow.heaven.


wow wee~


perfect for honeymoon









ok cukup cukup.semua di copy dari mr.Google.cantik kan tempat ni?jadi,siapa nak bawak aku pergi honeymoon kat pulau jeju ni?

Saturday, May 8, 2010

menang loteri.


tadi tengah baring baring ternampak ni dalam kotak:




aku curious.ni kad ape ni?kad kawen ke kad tunang ke kad birthday ke?apsal tulisan depan tak lawa?pastu takde alamat dan setem lagi.camne die sampai.curious curious.


JADI AKU BUKAK.



HASIL?


LALU AKU MELIHAT ISI DI DALAMNYA:




paham tak tulisan tu?okey lah aku tolong translate:

Assalamualaikum,
S'mat berpuasa & berhari raya.makanlah kuih muih yang emak kirimkan ni ya!
Salam sayang & rindu dari kami sekeluarga..

Izzah            Apis
ALif             Dila
Azam           Mak&
Saadah        Ayah

1 Syawal 1427.



aku dah ingat.nilah kad raya pertama yang aku dapat semasa beraya di perantauan.perantauan la sangat.padahal dalam malaysia jugak.cuma ada laut je tengah tengah.eh silap.sungai(bak kate orang kat pejabat agama kampung gajah mase ayah aku nak tolong amikkan borang baitul mal hari tu).tulah mase first year gatal tak nak balik.lagipun mase tu kawan kawan baikku amsal dan intan tak balik jugak.jadi tak la rase sangat tak balik tu.lagipun tahun tu beraya sakan la jugak.first raya pergi jalan jalan rumah kawan2 intan.aku tak kenal pon.main pergi je.janji diorang tak halau dah.haha.oh.teringat mase tu ade mamat hensem pakai baju melayu pink beraye sekali dengan kitorang.eheh.*kenyit mata*pastu raye ketiga join budak2 silat pulak beraye.ni lagi dasat.dari pagi sampai malam baru balik.tu pun dah dekat pukul 12 malam dah.aku dapat satu pengajaran mase tu:JANGAN MINUM AIR GAS.LAGI LAGI DALAM KUANTITI YANG BANYAK.bayangkanla.dari pagi sampai malam berapa rumah yang kitorang pergi tu.tiap2 rumah hidang air gas.adoii..raye kelima pergi beraye rumah budak kelas pulak.cik beb.dia siap bawak van lagi tu nak bawak kitorang semua.sebelum pegi rumah dia pergi rumah ajid dulu.oh kali ni dua rumah je.jadi tak minum air gas banyak pun.hehe.



eh eh.macam mood raye pulak.sebenarnya mase tengok kad di atas tadi mood ade macam terharu sikit.yela,aku kurang rapat sikit dengan mak tak macam dila dilot kuat kentot yang cerita pasal semua pakwe die kat mak.aku teringin gak nak bercerita pasal pakwe dengan mak,tapi malangnye aku tak pernah ade pakwe.=.= 

lagi satu,perasan tak kata ganda berirama "kuih muih" itu?kata ganda bermakna berganda.banyak.lainla kalau sebut kuih.tu maksudnya sikit je.macam selalu kita beli rm1 dapat tiga ketul karipap tu.haa macam tu la.tulah mak aku.dari aku sekolah asrama lagi dia selalu bekalkan macam2 hasil air tangan dia sendiri.tak kisahla kacang botak ke tempeyek ke kerepek ubi pedas ke kerepek pisang pedas ke or goreng pisang sekalipun,memang best.dan BANYAK.banyak means boleh makan dengan kawan2.jadi aku ade banyak kawan.eh eh tak.kawan2 aku semua suka air tangan mak aku.haa korang jangan fikir diorang suka sebab free ok.husnuzzon la sikit.ish ish.ni la namenye piranha.semua makanan akan lesap dalam mase beberapa saat je.ingat tak geng2 RBBC ku sekalian?

oh berbalik kepada kad tadi.tengok,aku kalau dapat membebel tak ingat dunia.ish ish ish.jadi nye,mak aku kirim kueh mazolla,kueh kelapa(tak tau name die yang penting berasal dari kelapa) dan almond london kalau tak silap.aku nak soto,tapi kalau pos nanti aku dapat ulat je so tak pelah. pastu konon2 tak sedih sebab tak balik raye tapi tahun depannye semangat nak balik.bukan ape,I tak lalu la makan masakan sendiri.hehe.

oh,baru ingat kenapa kad tu takde alamat.sebab kad tu ade dalam bungkusan yang mengandungi kueh mueh tadi.kire lebih kurang surat layang la ni.teringat masa besday aku keberapa eh.17 kot.mase aku tidur mak aku pelan2 pegi letak kad sebelah katil.padahal aku sedar tapi pure pure tidur sebab tak nak kantoikan mak sendiri.bagus kan I ni?terima kasih terima kasih.aku tau tu.*peace*

hmm faktor seterusnya yang membuat aku terharu (eh macam jawab esei sejarah kan?cikgu suhaimi sila terharu..^_^) adalah name name di bawah tulisan tangan mak aku tu.diorang tulis sendiri tu.mase tu alip tak pandai beza hurup besar kecik lagi sebab tu huruf "L" pon hurup besar walaupun hurup kedua.izzah tu tak taulah die tulis sendiri ke tak.sebab mase tu umur die baru 5 tahun.comel je.memang terharu habis.rase macam kakak paling bertuah dalam dunia.hehe hiperbola sikiiiiiit.


MY FAMILY: YOU GUYS ARE MY LOTTERY!!!!


mimpi basah.

mase aku tengah sibuk dengan exam buat fyp buat assignment ape ape la yang memerlukan aku untuk stayup aku selalu dapat mimpi.mimpi basah.eh eh tak.mimpi pelik pelik sebenarnya.macam haritu aku tengah tidur nana mesej.aku tak tengok henfon pon.dah name pon tido kan.tapi aku mimpi pasal nana.jadi aku bangun dan tengok henfon.eh eh.ade sixth sense kot aku ni?

mase aku merempat kat bilik kak ayu ngan kak atul pon aku selalu mimpi.mimpi pasal ayah la mak la dila dilot la pasal adikla.macam macam.tapi aku tak ingat pasal ape.aku ingat muka muka yang muncul je.oh muke yang tak ingin dinampak itu pun sibuk mencelah gak dalam mimpi.dush dush.

oh.dah lame tak tido 8 jam sehari kan?asyik 2 jam je.kadang kadang tak tido malam langsung.jadi err..marilah tidur dan mimpi..kering!

sleeping beauty.

alolo kiutnye..anak sape la ni..

mase aku kecik mesti aku comel cam ni kan?

ni sorang lagi kiut..nak kawen!*tetibe*

sedapnye kalau jadi pet I.kompem jadi kurus.hehe

Thursday, May 6, 2010

ayah ku sayang.to be continued.

saya sayang ayah saya.sebab bila saya lapar tengah malam saya akan merengek mintak biskut lemak ngan kupi dan hanya ayah yang sanggup melayan rengekan itu.oh perasan tak ku sebut kupi?dulu kecik kecik aku sebut kopi tu kupi.bile dah besar selalu kena perli dengan mak "ayah..nak kupi.."tapi bila dah besar tak suke minum kopi pon.bukan sebab takut hitam macam mak long yang tak bagi anak die minum kopi sebab takut hitam tu,tapi  sebab tak minat ngan rase dia.tapi kalau pegi rumah orang dan orang hidang kopi manis manis muke la minum.takkan nak demand pulak kan..melainkan kalau orang tu letak air berkarbonat seperti coca cola dan pepsi baru lah aku demand mintak air masak.bukan ape, kalau minum air gas sistem badan aku jadi bercelaru selama seminggu dua.dan aku tak sanggup.*serik*

eh eh.ni nak cerita pasal air ke ayah ni.ok ok.berbalik kepada jalan yang lurus.ayah yang penyabar walaupun mase kecik kecik ade 2-3 rotan berlainan saiz untuk menghukum anak anak yang nakal.rotan itu perkara biasa.kalau takde hidup tak bermakna.cewah.disebabkan rotan itulah aku jadi anak yang tak pandai merayau dan tak pernah keluar tak bagitau mak ayah.ok tolak la waktu kat U.takkan nak pergi makan kat cafe pon nak cakap dengan mak ayah kan?tapi sekarang rotan panjang tu ayah buat cuci senapang je.ape?camne cuci senapang pakai rotan?imagine lah ok.

ayah yang considerate.aku teringat mase sekolah menengah.tingkatan 4 yakni zaman riang ria aku.ingat tak entri ini?jadinye aku yang menjadi nakal mase itu memang memeningkan kepala mak ayah aku.siap dapat surat amaran lagi.form 5 pon tak dapat buku teks percuma macam orang lain.terpaksa beli macam anak orang kaya.kate murni "walaupun hang nakal nakal pon hang dapat no. 1 jugak.mesti mak ayah hang tak kisah sangat kalau hang nakal pon" masih tak dapat menghilangkan rasa bersalah terhadap mak ayah aku.eh kantoi plak dapat nombor last dalam kelas.lagi satu teringat masa idul ilmi. masa form 3 kot.idul ilmi tu majlis penyampaian hadiah la lebih kurang.ustaz tahir suami ustazah rotipah guru bahasa arab kesayangan aku tu nampak aku jalan berdua dengan ayah aku.pastu dia tanya ayah aku "anak ke?"ayah aku angguk angguk la.bukan angguk angguk geleng geleng tau.angguk angguk je.pastu ustaz tahir dengan sengih sengih berkata "nakal dia ni.selalu tidur dalam kelas saya" ayah ku sengih aje.paham kan kenapa aku cakap dia considerate?

ayah yang lembut.bukan lembut macam pondan eh tapi lembut di tangan.nak kate selalu pakai sunlight cuci pinggan tak jugak.jarang tengok dia basuh pinggan.pakai losen pon takde.hmm musykil musykil.kelembutan tangan ayah sangat penting untuk anak anak dia.tau sebab ape?bila ngantok pegi la mintak ayah garu belakang.kompem tak sampai 5 minit terus tidur.eh bukan aku tau.dulu kecik kecik je camtu.dah besar takdela.kadang kadang jeles pulak tengok alip ngan izzah dapat garu.huhu.

ayah yang baik dengan guru besar.dulu mase aku sekolah rendah ayah aku jadi pengerusi PIBG.yakni antara orang paling rapat dengan guru besar.jadi kalau buat lain macam sikit kat sekolah kejap je ayah dapat tau.sebab tu mase sekolah rendah aku baik.jadi prefect lagi.satu je tak best.ade sorang cikgu tu cakap dengan aku "awak ni anak manja la"

ayah yang caring.bukan sebab sharing is caring je.banyak lagi reasons.masa sekolah menengah tiap tiap 2 minggu mesti datang melawat aku yang kat ipoh ni.aku yang rumah tak berapa dekat dengan sekolah pon lagi selalu ayah datang compare dengan kawan kawan yang dok kat ipoh.maklumlah,sekolah kan cuti sebulan sekali je.kalau rumah tepi mate pon bukan dapat balik.jadi masa melawat atau dipanggil 'ruang tamu' dulu sudah memadai.oh.rindu mase itu.tu je antara yang paling best masa sekolah dulu.dahla mak selalu bawak macam macam makanan air tangan beliau sendiri bukan munchys chipsmore or maggi.lepas tu makan ramai ramai kat bilik.pastu semua cakap "bestlah mak kau masak"oh terharu dengar.masa matrik lagi lah.gopeng tu dengan rumah aku kurang setengah jam je boleh sampai.jadi boleh kate tiap tiap 2 minggu mesti balik.kurang kurang pon.kekadang tiap tiap minggu.tapi masa ruang tamu masih ada.masa bulan puasa siap telefon tanya "nak kueh limas tak?mak ade buat ni."padahal bukan hari minggu pon mase tu.oh,of courselah aku cakap nak.irresistible kueh itu.pastu tiap tiap kali datang mesti tanya "nak duit?"eheh.

ayah yang tak pernah say "no".bukanlah tak pernah tapi jarang jarang sekali.bak kate p.ramlee orang kawen empat jarang jarang terjadi.(err..yeke?)kalau kami mintak ape ape mesti dapat.cuma masa je.lambat or cepat.dan yang penting mestilah logik permintaan itu.janganlah mintak bukan bukan macam kereta porsche ke.sah sah tak dapat.kalau nak mintak izin pegi mana mana ke mesti diizinkan.kecuali sabah.sebab anak kawan ayah yang pergi sabah tu tak balik balik sampai sekarang.oh ayah,i know you love me so much.

err..dahla kot.banyak lagi yang aku sayang pasal ayah aku tapi nanti bertambah rindu pulak nak balik perak.ni nak tengok screen handphone pon pikir 2 kali.sigh.


actually terfikir nak buat "ayah ku sayang.to be continued ni" sebab terbaca entri ini http://joegrimjow.blogspot.com/2009/05/perempuan-gadis-wanita.html.so sweeeeeet.lagi satu sebab konvo bulan 10.nana cakap tadi.

ayah ku sayang.

harini exam VLSI.nilah exam paling susah untuk sem ni.tak pernah aku bukak kertas soalan terus pandang kawan kawan sambil bisik tak tau jawab!dahla subjek repeat,pastu soalan susah nak mati.langsung aku tak bace part yang keluar.ape lagi..goreng jela harini...oh by the way,sempat jugak tidur barang setengah jam dalam exam.tak tidur langsung kan malam tadi.huhu.

abes exam terus cari kawan kawan yang keluar awal ajak buat assignment same same.ni lagi satu hal.dahla tengah mengantuk tapi nak tak nak kena siapkan harini sebab aku nak siapkan FYP sebelum jumaat ni.

mata aku dah macam ni.


tadi ayah kol.dia nak pos tiket keretapi.tanya dia, "tak kroje ke harini?"ayah cakap dia pergi klinik check darah.ayah cakap lagi, darah tinggi ngan kencing manis dia dah takde.ALHAMDULILLAH.

Tuesday, May 4, 2010

lelaki,lelaki.


berada di dalam satu group yang semua lelaki dan kau seorang perempuan memang kurang best.lagi lagi bila TV terbukak mase kau orang discussion.dan cerita yang ditayangkan cerita stephen chow fist of fury.okey mungkin ramai perempuan di luar sane yang minat juga cerita stephen chow.tapi kalau kat rumah,adik aku apis je yang berminat nak tengok.oh juga mak aku.sebab mak aku memang jenis minat cerita camtu,tak minat cite jiwang.tak macam aku dan adik aku dila...T_T

habis cerita stephen chow.nightline.part akhir nightline korang tau kan ape die?SPORTS.dan sport yang paling popular, of course la BOLA.okey la selain cerita abang rashid sidek kena H1N1 itulah part yang paling menarik kan.jadi nye,anda rasa macam alien ok alien.

dan selingan,rokok.ni yang paling susah nak tahan.nasib baik diorang merokok jauh jauh.datang datang tinggal bau jelah.tapi still euw.sori hidung I memang sensitif dengan bau tu.jangan kecik hati okey...



sepatutnye ade sorang lagi tapi die balik rumah jadi ber-lapan lah kami berdiskusi.lebih kepada salin jawapan cari jawapan salin soalan sembang sembang je sebenarnye.biaselah,dah ramai.

"huda,kalau kau dapat A pon cukup la.kitorang tak kisah."~ ayat korang ni buat aku touching la.marilah kite same same score eh paper ni.tak dapat A takpe.jangan fail je sudah.


GOOD LUCK FOR FINAL VLSI HARI RABU NIH!!!!!


oh.teringat yang aku gile tensen petang tadi pasal fyp yang tak tau camne kesudahannye nanti.baru nak nanges tiba tiba ternampak cik roy.terima kasihla sebab ko menyebabkan aku tak jadi nanges.huhu

terkejut.

harini bangun bangun sakit perut ya amat.mungkin pre menstrual syndrome.oh janganla keluar.aku nak puase harini.




selepas agak reda aku berjalan ke fakulti itu.terserempak peter voon.dia cakap dia cari supervisor aku sebab SV aku adalah second examiner dia.tapi tak jumpa.so aku mencari puan ade.tapi tiada juga.bila nak menuju ke lif nampak oten.baru nak tegur tapi tiba tiba terperasan orang kat sebelah dia.jadi cepat cepat lari.sanggup turun ikut tangga.siap intai intai supaya tak jumpa orang sebelah oten itu tadi.pergi cari technician untuk mintak bukak lab comp.juga tiada.last last pegi lab puan sharifah.at least ade gak air-con kan.duduk sambil main tetris mania.suami SV aku muncul.tapi isterinya tiada.rupa rupanya pergi lunch.jadi di sinilah aku sekarang.baik aku taip blog.*sigh*

Monday, May 3, 2010

ubat kecewa.

bile hati kecewa...

telefon dilihat

lalu di unlocked

lalu tekan butang kanan

tengok name pertama

tekan butang call

"helo ayah..."

silap orang."helo mak..."

"ayah mane?"

"ayah kat luar.kenape?"

"oh takpela.nak tanye pasal tiket..."

.............................................................................

jiwa suram.

hati kelam.

bulan muram.

jatuh.

tergelincir.

pecah.

luka.

parah.

**********************************************

"bye adik.bye alip..."

nyesal.

nyesal sebab terbercerite dengan budak kelas die.

nyesal sebab tak dapat halang budak tu bagitau kat kawan die yang kecoh.

nyesal sebab tak dapat halang benda tu tersebar.

nyesal sebab tak dapat nak defend diri depan semua orang yang terlibat.


nyesal sebab baru tau.

nyesal sebab tak hilang awal awal.

cerminla muke tu dulu!

cermin diri sebelum tidur memang penting.bukan tengok muke kat cermin.tapi lebih kepada cermin hati.apa benda baik aku buat harini,ape benda jahat aku buat harini.dan lagi bagus kalau buat solat taubat terus.eh eh. ni ruangan tazkirah ke ape ni?

bile sebut pasal cermin hati or tarbiyah ni,teringat mase sekolah.form 4 specifically.mase tu zaman riang ria aku.orang cakap zaman honeymoon.memang honeymoon gile.tapi tak dela sampai pergi pulau jeju.kat ipoh je.tu pun dalam penjara sekolah je.eh eh takdela sekolah tu teruk sangat sampai jadi penjara.ish ish.

mase tu,aku ni yang suke main main,suke poyo poyo suke lepak lepak tiba tiba dilantik menjadi naqibah usrah.dulu mase sekolah ada kumpulan kumpulan usrah dan tadarrus.tiap tiap tahun akan tukar tukar orang.nasibla kalau dapat orang same.tu kire jodoh kuat la tu.eh eh sume pompuan jodoh apenye.tiap tiap grup terdiri daripada form 1 sampai la STAM.jadi dari sinilah boleh kenal semua orang dalam sekolah.tapi serius,kalau ada sape sape tanye sape ahli usrah dan tadarrus aku dulu memang aku tak ingat.ade 2-3 orang jelah kot aku ingat.

dalam usrah aku tu,ade 2 ke 3 orang budak form 4.yang lain adik adik form 2.sorang budak form 4 tu pemilik blog http://anakhamja.blogspot.com. yang lain lain aku tak ingat.hehe.yang pentingnye,aku naqibah.aku yang selalu blur dan serba kekurangan ni jadi naqibah?ish ish ish.rosak rosak.mase tu aku jumpelah AJK yang taruk name name tu semua.ala kawan aku je.kalau tak silap aku ekin sakdi.tapi,DIA TAK NAK TUKAR.die cakap ok ape ko jadi naqibah.nilah masenye.padahal mase tu aku rase cik suwaibah anakhamja tu lagi layak dari aku.sob sobs.

jadi nak tak nak aku pon galas lah tanggungjawab itu.wah galas tuh.berat gile ahh tanggungjawab itu.terngiang ngiang blog cik nora usrah adalah amanah. insaf gile.tapi mase tu aku tak pikir lagi benda ni.biasela.zaman budak budak hingusan.aku ingat lagi.dahla selamba buat usrah dalam bilik sekangkang kera yang sesak itu sebab malas nak pergi surau pakai lengkap lengkap segala.padahal surau belakang bilik tak la jauh mane.pastu mase nak usrah je mule la panggil buat announcement kat sume orang "SAPE ADA TAZKIRAH QASIRAH KAT SINI????!!!" siap sebut qasirah lagi tu.sebab kalau tawilah kang aku yang tak lalu bace.eheh.

pastu,kadang kadang ruangan tazkirah dalam UJANG pon boleh je sebat.dah tu,main bace je.nak terang lebih lebih tak berapa pandai.yang selalu jadi tukang terang sape lagi kalau bukan cik suwaibah.hah,korang paham kan kenapa aku cakap dengan ekin sakdi suh tukar suwaibah jadi naqibah tadi?(suwaibah,kalau kau bace ni mesti kau sengih sengih kerang busuk kan sekarang?)

jadinye,err..ape motif cite ni tadi eh?tak ingat pulak.haa ok ok.macam ni.jadi tarbiyah itu penting.sama ada sama sama kawan or dengan diri sendiri or dengan ustazah or ustaz.jangan tarbiyah dengan pakwe makwe pulak.tu kes lain dah tu.



oh.tajuk ni jangan dipraktikkan jika anda mahu reject seseorang.sangat kejam.

Saturday, May 1, 2010

shah rukh khan.


kalau anda tengok cite hindustan apa yang berlegar legar di fikiran anda?


benci tengok orang joget joget.

hensemnya hero ni.

cun gile ah heroin die.

wow hot gile ah salman khan*ok aku benci pernyataan ni*

wow sexy nye amisha patel ni.

wow romantiknye lelaki tu.

kalau tak nyanyi ngan menari tak boleh ke?
ish.panjangnye cite ni.tak larat tengok.

suke suke!!!shah rukh khan hensem!!

ape kelas cite hindustan?

sedihnya cite ni.benci ahh.



kalau anda setuju dengan pernyataan terakhir bermakna kita sekapal.baru pas teghoyak tengok kuch kuch hota hai tadi. oh cakap pasal shah rukh khan teringat kat shah rukh hans.lawah ahh hans nih.


Friday, April 30, 2010

tertekan.

sejak akhir akhir ni aku rase blog aku makin suram.

walaupun kaler pink kesukaan nana.

walaupun page kaler putih.

walaupun masih ade orang menjenguk.

tapi masih suram.

mungkin faktor dalaman penulis yang suram.

mungkin sebab connection wireless yang macam chipsmore enak sampai menjilat bibir sebab ada sisa coklat.

mungkin sebab penulis banyak exam.

mungkin sebab penulis baru tahu die ade design project kene buat dan hantar 5 mei.same tarikh dengan exam die.

mungkin sebab 6 mei ade pre-evaluation presentation fyp depan supervisor.

mungkin sebab result pspice belum memuaskan hati.

mungkin sebab jiwa penulis sudah berada di rumah.

mungkin sebab dalam mimpi penulis selalu muncul tah sape sape.

mungkin sebab terlalu banyak bergayut.

mungkin sebab penulis teringat kat si dia.

mungkin sebab penulis merisaukan si dia yang tertekan.

mungkin sebab penulis sedang membantu kawan yang baru putus cinta jadi penulis pun rasa putus cinta juga.

mungkin sebab kawan yang putus cinta itu promote penulis yang single kat kawan nya yang single.

mungkin sebab penulis takut bila tiba tiba ada kawan bukak agensi mencari jodoh dan penulis adalah customer pertama.

mungkin sebab penulis merindukan adik adik nya.

mungkin sebab penulis jeles dengan adiknya yang baru lepas spm tapi sudah diberi kebenaran ambil lesen kereta.

mungkin sebab penulis merisaukan ayahnya yang diet nasik sebab sakit diabetes.

mungkin sebab penulis merisaukan adiknya yang suka free hair.

mungkin sebab penulis merisaukan adiknya yang masih di bangku sekolah tapi gatal nak berlaki.

mungkin sebab penulis merisaukan adiknya yang belum dapat tawaran mana mana kolej.

mungkin sebab penulis HOMESICK!!!